fredag, januari 21, 2011

SÖPPE och TAMPONGER


Att komma till skott är det väl sisådär med. Men vad sjutton, jag tror inte dammsugaren som står och väntar på mig i hallen springer sin väg. Blev en ganska kort dag för mig idag. En halv dag kan man säga, eftersom jag inte slog upp mina gröna ögon förrän solen ( om den hade visats sig idag, vilket den inte gjort ) skulle stått mitt på himlen. Jag har alltså inte varit vaken i mer än knappt drygt fem timmar. Blev knepigt det där med "knappt drygt" efter varandra. Lite kaka på kaka.

Fullmåne var det natten till igår. Men jag är väl lite efter, om jag nu ska skylla på den. Efter slappandet framför tv-n igårkväll/natt placerade jag mig här vid datorn en stund. En stund som blev en väldigt lång stund. Så lång att det nästan hann att bli morgon innan jag stängde av. Fick för mig att göra klart de där rosbilderna om ni minns, så jag slapp ha det ständigt i tankefacket "att göra".  Kastade en men fixade de andra två. Blev inte så jättebra som jag först trodde det skulle bli. Men användbara.

Testade sedan att göra ett blogghuvud med det motivet, sedan ännu ett huvud och ännu ett osv. Februaris header gjorde jag i november tror jag, eller oktober. Nu fick jag för mig att inte ha bloggpresentationen i headern utan ha den i en ruta för sig. Så jag satt och lekte fram olika förslag. Vid marsbytet här på bloggen får ni se ett av resultaten. Bilden idag kommer i april eller majs blogghuvud. 


Ja, det är ju så här jag vill ha mitt liv. Möjligheten att ta tillfället i flykten ungefär. Har jag inspiration ska inte dygnets timma påverka mig. Skulle jag varit tvungen att gå upp åtta idag, hade jag inte kunnat ta vara på det här tillfället. Nackdelen är att jag inte hunnit med allt jag planerat idag. Men jag har iallafall bestämt kläderna till helgen, som blir kjol och klänning för ovanlighetens skull. Men måste testa stövlarna så jag får på mig dem. Annars får jag tänka om. Räkningarna har jag också sorterat i två högar. En som betalas med kontot och en som jag tar med till banken. Det ser ut att gå i lås även denna månad, trots inköp av diverse hobbytrasor och annat som låg utanför min budget.


Städningen är kvar som sagt. Men nu kände jag för en liten sopp och bloggpaus, innan jag tar tag i det. Blev en extra god kålsoppa den här gången, vilket jag tycker varje gång jag gör den. Massor av gul lök och denna gång även purjolök. Inga större problem att slafsa i sig ett par skålar av den inte. Efter jag tagit bilden hade jag i lite soya också, för den där extra lilla touchen.

Kom på nyss att jag måste ut och boka tvättstugan till den 20:e. Februari alltså, som jag alltså inte kunnat boka innan 20 januari varit. Tvättar ju numer bara var tredje vecka, när jag inte längre har några ungars tvätt, så med mina olika lås blir det sex veckor mellan varje lås. Onödigt vetande, jag vet. 


Men det här kan ju vara bra att veta. Om man är tjej vill säga och använder tamponger. Ett par väldigt smarta och driftiga tjejer fick en snilleblixt. Att tillverka tamponger som sponras av företag som marknadsförs på asken. Detta gör att de kan tillhandahålla gratis tamponger om man går in och registrerar sig härDagens media skriver om dem bla. På sin sida har de även en blogg som var lite intressant att läsa, bla hur svårt det var att registrera sig i Polen. Jag är ju ingen direkt fan av Facebook, men i sådana här fall tror jag att det kan ge en väldans skjuts. Jag önskar dem all lycka. Det här är väl något som var och varannan tjej någongång önskat. 

Jaha nu har det gått över en halvtimma och jag kan nästan höra dammsugaren ropa..kom,kom. Men jag tar tvättstugan först och passar då också på att dra i mig lite friskt syre. När lägenheten sedan är städad och fräsch, tar jag sista skvätten i vintetran och bänkar mig vid tv-n. Om det fortfarande är drickbart, vilket jag hoppas. Lite Lets Dance först innan Skavlan. Ikväll blir det ingen uppesittarnatt, då jag blir väckt av alarmet vid åtta i morgonbitti. Orkar jag sätta på datorn på söndag när jag kommit hem runt 22-22.30, så kan det bli några rader. Men troligtvis skriver jag inte förrän måndag. Ha en bra helg alla. Själv ska jag irra runt i huvudstaden med karta och kompass ( nästan). 08-tösen har flyttat på sig, så det blir ett nytt ställe för mig att leta reda på. Herregud. Men en utmaning.  

4 kommentarer:

Svenne sa...

Min dammsugare står i hallen och bara snyftar!!!
Men det tar jag med ro, kommer en tid till det också;-)

Unknown sa...

Gretam Soppan ser god ut! Sen blir huvud i blogghuvudet from mars. Blir bra! Du är snygg!

Gretas Svammel sa...

Ja, allt har sin tid...Svenne...det man inte gör idag kan man göra en annan dag *ler*

Gretas Svammel sa...

Den inte bara ser god ut...Hans-E..den var superb.