söndag, december 19, 2010

HELGEN, TVGRANSKNING, A-KASSA, FAS 3

Jag vet, det är lite löjligt ha,ha. Bilden är från svenska spel.se. Jag brukar kolla mina stående lottorader där på söndagarna.  Jag tyckte den passade bra idag. Åtminstone här är det ett ihållande snöfall och 7 minus.

Sista ljuset tänder vi idag. Jag har inte gjort det ännu, men kanske jag kommer ihåg att göra det ikväll, om jag har anledning att placera mig i soffan. Jag saknar att se fram emot The Event på söndagar. Nu var det något på tvåan såg jag som jag ev kikar på. Om någon resekung.  Parlamentet har jag nästan tröttnat på.

Hörde ni, att ni inte har hojtat till *ler*. Och att jag inte själv sett det. Trasbilden här på sidan glömde jag ju att uppdatera förra helgen. Nu lägger jag ändå ut förra veckans bild i några dagar och fortsätter således att vara lite efter. Sedan byter jag till rätt bild på onsdag ( om jag kommer ihåg det).

Säkert har de flesta uppmärksammat att artikeln i Aftonbladets söndagsbilaga förra söndagen, nu finns att läsa på nätet....om man är eller blir plusmedlem. Linnea, 57: Därför säljer jag sex ”Det är något frivilligt".
Nu kan man ju inte få allt man vill, men jag skulle önskat att det stått " Linnea 57 säljer sex och har skrivit bok om det".  Typ något sådant. Men jag får vara glad att det inte står som sist, att jag säljer min kropp. Har sett lite här och var ( bla hos Schulman ) att vissa reagerat över rubriksättningen på bilagan. En stor bild på Eva Röse med texten under...jag säljer sex och njuter av det.   


Har jag gjort alla måsten nu då? Nja, inte riktigt. Uppspaltat kan man säga så här om min helg hittills.

Fredagkväll/natt: Fixade bilderna klart, gjorde om beställningen till fotogrejen, det hade blivit miss vid första beställningen, betade av mailboxarna.

Lördag: Sov länge. Läste ut boken till tända ljus och lång frukost, Gick fyra gånger upp och ner till källaren för att hämta bord, bordsben, stolar, låda med tomtar, stolsdynor och plastgranen, Rengöring av micron. Sedan blev jag trött så fixade ris och wook och åt i soffan medan jag samtidigt skrev ned lite nya drömmar. Sov ett par timmar på det. Ägnade en timma åt telefonprat med avkommor. Tog fram den lilla,lilla och gjorde noteringar från de sista tre månadernas arbetssökande. Istället för att dammsuga (som jag nu bestämt att strunta i den här helgen) tog jag ett glas glögg, kall och började trixa med den här julgransbelysningen jag köpte minns ni. Var väl inte riktigt min melodi men fick dem på plats iallafall lagom till Robins började. Satt sedan efter det och zappade hit och dit på tv-n. Började titta på en film som var så himla seg att jag kröp i säng istället. Nä, jag kröp inte direkt. Jag gick med stadiga ben.

Söndag: Sov inte lika länge. Frukost vid datorn, hittade intressanta länkar via en blogg som jag hamnade på via kommentar på Blogges blogg ( kanske skriver ett separat inlägg om det ). Skruvade fast benen på bordet och rensade målarbordet här i datorrummet för att flytta ut även det och sätta ihop med det andra. Blev trångt så ändrade om lite i rummet. Blev jättebra till slut. Hängde i lite kulor i min lilla gran och lite glitter. Undvek de nedersta grenarna med tanke på katterna som ska husera här i jul. Innan jag gick och duschade tog jag ett kort och medan jag sedan skrubbade mig fick en sötpotats koka på spisen. Spegeltvätt och toarengöring blev det också innan jag ställde mig under duschen. Typisk grej man kommer på och bara måste göra ...innan.

Så nu sitter jag här, nyduschad och nyäten. Känner mig lite sugen på att ta ett glas rött. Men väntar jag lite så går suget kanske över. Letade jobb och sökte ett medan jag petade i mig maten. Kvar av måsten när det här inlägget är klart, är mailsvarande och nagelklippning. Sedan kan det som sagt kanske bli ännu ett inlägg, ifall jag känner för det. Det kan, också ifall jag känner för det, bli lite julbilder på hemsidan. Klockan är ju bara barnet ännu. Men det blir ingen sovmorgon imorgon så jag kan inte häcka här hela natten. 

Projektet till eftervärlden är det lite problem med, så det bör jag ta tag i inom en inte alltför lång framtid. När det är klart ska jag kanske dra problemen här på bloggen. Det är lite sjukt faktiskt.

Sjukt är också regeringens förslag på att förhandsgranska program i svt, sr och ur. Det ska nog vara versaler till dessa förkortningar, men är man rebell så är man ha,ha. Jag blir bara så anti mot allt vad regeringsförslag heter nu mera. Snart är jag nog anti mot det jag kanske egentligen tycker är okej, bara för att det mesta inte är okej. Enligt mig alltså, är bäst att påpeka. Fast jag skriver ju inte andras åsikter på min egen blogg utan att då informera om att det är andras.

Mer som är sjukt är fas 3 i jobb och utvecklingsgarantin. Jag är snart där. Just nu ser jag det som en spännande erfarenhet. Ni kommer kanske ihåg vad jag skrev när jag avvecklat företaget och skulle bli bekant med det här systemet. Att jag ser det som en utmaning och något nytt. Nog sjutton är det nytt alltid. Inte positivt nytt. Inte som det syns nu iallafall. I en förlängning kanske man ser tillbaka på det som något positivt. Det vet man inte. Corren hade en artikel om en av många som befinner sig i den här fasen. Hur arbetsgivare utnyttjar det hela, vilket är förståeligt. De är väl inte dumma. 

Idag läste jag i Svd en artikel skriven av Ylva Johansson om just A-kassan. Jag bryr mig inte om partitillhörighet och vems felet är från början mm, som det käbblas om i kommentarerna. Problemet är nu och här och vad som ska göras för att lösa det, oavsett om det är sossar, moderater eller annat. Jag skriver under på en hel del av hennes åsikter, men räknar mig långt ifrån till sossarnas skara.

"De allra flesta tvingas till passivitet. Ytterst få deltagare kommer ut i jobb, de flesta hamnar istället i Fas 3. Fas 3 är en återvändsgränd där man hänvisas till att arbeta utan lön, utan utbildningsmöjligheter och utan slut. Istället för att ge människor nya chanser till jobb, stängs de ute från den reguljära arbetsmarknaden."

"De som inte uppfyller villkoren för att få arbetslöshetsersättning blir inte mer försäkrade för att man kallar a-kassan obligatorisk. Enligt Arbetsförmedlingens senaste prognos har andelen arbetslösa som får ut arbetslöshetsersättning minskat från 50 procent till drygt 40 procent, bara i år. En stor del av dem som saknar ersättning från a-kassan lever i stället på socialbidrag. Det är inte en väg till arbete, det är en väg till fattigdom."

Dessutom tror jag, att många (inte alla) ser socialbidrag som den allra, allra sista utvägen. Jag kan bara gå till mig själv. Det skulle för mig vara mer förnedrande än att sälja sex. Nu tycker jag ju inte att det är förnedrande att sälja sex i och för sig. Men för en del, åtminstone i den äldre generationen är det både, skamligt, förnedrande och ses som ett nederlag att inte kunna klara sin egen försörjning. Vissa väljer hellre att låna, av bank eller nära och kära, vilket bygger på den onda cirkeln och stjälper mer än den hjälper. Att leva under svältgränsen frodar helt naturligt också svartjobben. Jag vet inte, men det skulle inte alls förvåna mig om det även finns de, som mot sin innersta vilja väljer att prostituera sig.   


Inga kommentarer: