onsdag, november 10, 2010

GRISAR SKA INTE HA ROLIGT...ELLER?

Så såg jag ut igår. Idag vill ni inte veta hur jag ser ut *ler*. Kortet på mig är knäppt i köket innan jag gick och bakgrunden är taget från nätet.

Jag behövde inte gå förjäves. "Andra chansen" kom på utsatt tid. En mycket trevlig och sympatisk man fick jag stifta bekantskap med. Lite matinköp efter det och sedan traskade jag hem i snömodd och halvmörker. Lät en kastrull med vatten koka upp medan jag gick igenom posten. Där slängde jag sedan i resten av pastapaketet, så jag ska äta pasta även idag. Igår med resten av cuornfärsen, idag med Keldas ostsås. Bara hälla över och in i mikron. Enkelt och smidigt för en sådan som mig.

Slafsade i mig maten framför datorn samtidigt som jag svarade på några mail och kollade runt. Har blivit lite dålig på sistone att svara snabbt på mailen. På morgon kollar jag vad jag jag fått, kanske svarar på något som är mer angeläget än de andra. Över till den privata mailen och gör likadant. Tänker att jag tar det i kväll i lugn och ro. På kvällen kikar jag in igen och känner att nää...jag orkar inte nu, jag tar det i morgon. Med följden att det bara byggs på mer och mer. Men idag ska jag rensa alla mailboxar har jag tänkt. Jag har också tänkt att ta tag i några samtal som jag hela tiden skjuter framför mig. Jag är ju ingen älskare av telefonprat, iallafall inte att ringa upp själv.


Fick mail från frilansaren om när artikeln ska publiceras. Men det är inte hugget i sten och kan ändras och eftersom det är flera veckor fram i tiden så hojtar jag till när vi närmar oss.
Idag gick jag upp strax efter sex!! Varför då kan man undra. Ja, inte för att jag var pigg som en lärka, utan för att jag vaknade och tyckte det var lite mysigt med mörkret och tystnaden. Lite julaktigt nästan. Dessutom är jag ju fri och ledig hela dagen och kan ta ett vil när jag känner för det. Vilket jag också ska göra om en stund.

Att jag vaknade så tidigt beror på att jag somnade tidigt. Före tolv. Dels var jag trött och dels fanns inget att se på tv och inget jag kände för att göra vid datorn sådags. Tänk om det kunde bli en vana? Att komma isäng före midnatt. Kanske ha ork att läsa lite innan jag somnar, vilket jag aldrig har annars.
Zappade runt lite efter gårdagens brott med GW Persson och fick för mig att för ovanlighetens skull se nyheterna på fyran. Det var ett misstag visade det sig. Jag vet inte hur länge de höll på att visa vanvårdade grisar. Jag kan inte se sådant så tittade naturligtvis bort eller ner i kudden rättare sagt. För varje ny sats reportern gjorde smög jag upp ena ögat i hopp om att grisarna var borta, vilket de inte var. Så jag stängde av. 

Trots att jag inte tittade så hörde jag ju ändå vad som sas. Någon anmälan för ett år sedan som lagts ner för att bilderna inte var bevis nog. Vaddå inte bevis nog? Bilderna igår var nya. Grisarna fortsätter alltså att vanvårdas. Synd att djuren inte kan prata och föra sin egen talan. Men frågan är om någon skulle lyssna, för de anses väl som mindre värda Långt underställda människan som anser sig så intellegent att hon kan döda och äta upp dem. Och innan dess behandla dem hur som helst och det mesta handlar nog i slutänden om pengar.

Jag låg och funderade lite över livet. Både människornas och grisarnas och andra djurs liv. Långsökt kanhända, men kanske ökar vår benägenhet till stress för att vi äter kött från stressade djur? Märk väl att jag inte skrev att stressen ökade för det finns fler faktorer till det. Snart vet vi inte hur ett stressfritt liv är. Men benägenheten att inte utveckla stresståligheten. Det här är bara egna ideer. Hur som helst tror jag iallafall inte att kött från stressade, vanvårdade djur som äter av varandra och snabbväxande övergödda djur (typ broilers) är nyttigt.

I rättvisans namn finns det manipulerade, besprutade och snabbväxande grönsaker också, som jag inte heller tror är bra för kroppen.

Nu ska jag lägga mig i soffan och lyssna till lugn, avslappnande musik och troligtvis faller jag i sömn. Sedan får jag se om jag betar av lite på min lista, eller om jag struntar i den och målar istället, eller om jag hämtar gamla bilder från den externa disken och leker på photoshop. Kanske gör några blogghuvuden. Om jag sedan också tar mig i kragen och lyfter telefonluren återstår att se.

9 kommentarer:

Benny sa...

Hej Greta ha en underbar onsdag,skönt att vara inne också,ska städa o slänga kläder,sen tvättstugan kl 18 - 21.ska ordna nån sallad´till ¨maten också,ungstekt potatis med en kött bit.Varma kramar Benny

Gunnar sa...

Vi hadde griser der jeg vokste opp. Grisen er faktisk et veldig intelligent dyr, renslige er de også, til tross for sitt ofte dårlige rykte.

Dyr skal ha det godt, og slakt av dyr skal foregå på en best mulig måte. Jeg får vondt, ja rett og slett vondt når jeg ser at dyr lider.

Her er en artikkel med griser som har tatt seg en luftetur på egenhand, he he..

http://ekstrabladet.dk/nyheder/samfund/article1447047.ece

Unknown sa...

Greta, Visst är det skönt med snö. Blir ljusare och jag blir iaf piggare.

Benny sa...

Hej Greta,var det inte Emils pappa som sa Grisar ska inte ha roligt
Kram Benny

Anonym sa...

åå
vad trevligt att du tyckte jag var,
"En mycket trevlig och sympatisk man"
;-)

Gretas Svammel sa...

Jag blir alltid så glad...Gunnar..när jag läser om grisar eller kor som rymmer. Heja dem, tänker jag.

Gretas Svammel sa...

Njaa...Hans-E..ljusare med snö köper jag, men piggare blir jag inte.

Gretas Svammel sa...

Så var det nog...Benny

Gretas Svammel sa...

Visst...Anomym...nu vet jag ju inte om du är han *ler*. Men den som kom var väldigt trevlig och sympatisk.Var det du så ta åt dig.