söndag, november 14, 2010

ÄGGMACKOR och EN KORT, KORT SOLGLIMT


Bild från dagens frukost med suddigt huvud för att jag vrider lite snabbt på det för att se om kameran inte ska knäppa av snart. Te och mackor med kokta ägg, fast det syns nog inte på bilden.

Vaknade tio av kyrkklockorna. Hatar att bli väckt av något, klocka, telefon, liv utanför eller vad som. Jag vill heslt vakna av mig själv, ligga kvar och gå igenom ev dröm och vakna till sakta och lugnt i min egen takt. Det gjorde jag igår. Men idag var det kanske bra att jag blev väckt så jag slapp att stressa innan folket kom.

Var lite ljusare ute idag mot de sista två dagarna, så jag tog stavarna och tidningskassen och gick ut. När jag lämpat av tidningarna i återvinningshuset tog jag korta rundan på 30 minuter. Solen lyckades en kort, kort stund tränga igenom molnmassorna, vilket kändes väldigt upplyftande. Men det var nog enda gången på hela dagen hon gjorde det.

En snabb dusch och frukost vid skrivdatorn. Mest för att inte fastna som jag lätt gör vid den stationära, men också för att eventuellt börja på nästa projekt om tillfälle gavs. Igår ägnade jag största delen av dagen åt att dra fram pärmar och gå igenom material till det projektet. Känns som något oövervinnerligt, men la upp lite taktik och kommer jag bara igång så... kanske. En tredjedel är mitt eget och två andras alster. Allt är handskrivet, så bara att renskriva allt tar sin tid. Sedan ska det sättas ihop till en enhet.

Efter frukost och lite dator rörde jag ihop en mixkaka och medan den skötte sig själv i ugnen plockade jag iordning på soffbordet. Såg ut som ett bombnedslag efter gårdagens plockande och styrande med materialet. Ja nu ser det inte bättre ut på skrivbordet *ler*, dit jag förflyttade det mesta.

Nu har jag varit social en stund och kan ägna mig åt datorn innan det är dags för tv. Parlamentet och The Event är kvällens program. I morgon är jag ledig som jag brukar försöka vara på måndagar, men måste ner till stan i ett ärende. Det blir även att åka ner ännu en gång senare i veckan i ett annat ärende.

Ni minns kanske den här 16-åriga tjejen som åtalades för att hon haft sex med två 14-åriga pojkar. Hon blev frikänd precis som hon skulle, enligt mig. Men läs gärna den här bloggen som tar upp kvinnor som offer återigen. Vad är det med oss här i Norden?  Rätten anser att det i själva verket är tjejen som är ett offer och de här 14-åriga pojkarna som är förövare. Nu tycker jag inte att någon av dem är något av det, eftersom det verkar vara frivilligt sex, men bara att komma med en sådan sak. Hualigen.

5 kommentarer:

Gunnar sa...

Ja det er mye sjukt som man kommer over av nyheter. Her oppe i nord er det et merkelig syn på så mangt, ikke minst på visse områder angående sex.

Fikk med meg at Mona Sahlin trekker seg, og det må jo være en god nyhet, he he.. ;-)

Gunnar sa...

En artikkel i dag også om at sexkjøpsloven ikke fungerer så godt:

http://www.fvn.no/lokalt/kristiansand/article807246.ece

Benny sa...

Hej jag vet hur det är att bli väckt av bl.a som i lördags,morse,grannen ovan för började borra i väggen kl 8 på morgonen,man vill helst veta hur drömmen slutade.Kram på dig greta,fin bild i dag,mvh Benny

Gretas Svammel sa...

Visst...Gunnar...Sahlins avgång är väl bra i en förlängning. Det behövs friska tankar och nya ideer. De har stampat på samma ställe länge nog. Men Mona själv mår nog inte så bra, med all kritik från sina egna.

Artikeln du länkar till säger ju det alla vet *ler*.

Gretas Svammel sa...

Så sant...Benny