tisdag, juli 27, 2010

THE SUN IS BACK (långt inlägg)

Idag är jag inte trött, inte seg och inte tung i huvudet. Idag skiner solen och då blir jag så glad, så glad. Jag började inte dagen vid datorn heller vilket säkert är ännu en anledning till att jag inte är så seg. Vaknade strax efter nio, intog frukosten vid köksbordet där solen sken in, tillsammans med Kallentofts sista roman. Valde mellan den och Keplers Paganinikontraktet. Men den sistnämnda är tjockare och passar bättre senare i höst.

Jag tog med boken till sängen igårkväll, pallade upp kuddarna, tog på glasögonen och satte mig till rätta med boken i knät. Tittade på urverket och det stod på 23.50. Tjugo minuter tidigare hade jag avslutat ett samtal som då pågått från halv tio. Ingen telefonmänniska tänker ni, men det är jag inte och det var inte jag som ringde upp. Ibland får man bara låta det bli som det blir. Jag har ju semester och därmed tid. Jag inbillar mig det iallafall. Nåväl, jag sitter där i sängen färdig att hugga in på boken som ligger ouppslagen i knät.

Nästa gång jag tittar till på klockan står hon på 02.10. Om jag läst halva boken då? Nej då, jag sitter exakt likadant, med glasögonen på näsan och boken ouppslagen i knät. Jag hade bara knoppat in och sovit en stund. Tror det är fjärde kvällen i rad, nästan på rad, som ungefär samma sak händer. Men tidigare har det varit senare, över tolv och jag kände mig inte speciellt trött i bemärkelsen sömnig när jag la mig igår.

Jag påbörjade således boken till frukosten istället och Kallentoft drar ju in en direkt i en dramatisk handling. Jag läste bara första kapitlet och redan där hann en bomb utlösas på stora torget här i stan och innan dess hade man hunnit få en bild av de som troligtvis kommer att utgöra några av huvudpersonerna i boken. Det är skickligt och helt i min smak. Jag gillar hans liknelser också. Inte lika utstuderade som Birros som jag också beundras över. Det är ju vår när händelserna i boken utspelar sig, därav namnet på boken Vårlik, de andra tre böckerna i samma anda har namn efter de övriga årstiderna. Vårvärmen denna dag då bomben utlöses beskriver Kallentoft... en bedräglig värme, med vinterns kyla ännu inkapslad i sitt innersta.

Det låter så poetiskt, tycker jag och så sant. Det var faktiskt en återkommande kund som för några år sedan (2007) tipsade mig om den första boken Midvinterblod. Hej och hå, ett halvt inlägg bara om det. Efter denna behagliga morgonstund (andra kanske skulle kalla det förmiddagsstund) förbarmade jag mig över dammsugaren som fått väntat länge på min uppmärksamhet. Ja, jag gick ju inte direkt från frukostkaffet till dammsugaren, utan det plockades här och plockades där och det torkades bord och fönsterkarmar,det diskades och gnoddes på diskbänk så man kunde spegla sig i den, skurades toaletter, tvättades speglar och så fick jag för mig att ta bort madrasserna jag haft här i datorrummet.


Den gamla lilla fick jag ide att använda till kökssoffan, så jag mätte och skar. Försökte faktiskt klippa först, men det var ingen hit. Pallade upp kameran och tog kort på mig och madrass. Ut med allt skräp, sedan var det golvens tur. Runt 12.15 var allt klart. Gud, så duktig jag kände mig *ler*. En andhämtningspaus vid köksbordet med vatten och mandlar och genomgång av månadens utgifter. En hög till torsdag då jag ska till banken och en hög att betala via nätet när aktivitetsstödet kommit. Kollade också igenom dagens post och gårdagens. Fick en dvd i ett kuvert. Personen, som faktiskt också är en kund, hade två exemplar. Snällt att då tänka på mig.

En del kanske höjer på ögonbrynen nu. Vet mina kunder min privata adress och bla, bla. Helt klart ska man vara försiktig både som säljare och som köpare av sex med sitt privatliv, speciellt vid nya bekantskaper. Men när jag började med den här hobbyn såg jag det mer som samma sak som det jag gjorde innan. Träffa män för en trevlig samvaro, ibland hos mig, ibland på hotell. En helt vanlig dejt i mina ögon.Skillnaden blev att jag började ta betalt för samvaron, men det var också enda skillnaden plus att jag slapp tjatet efteråt..när kan vi ses igen. När jag sedan startade upp företaget ändrade jag om lite och hobbybesöken skedde i samma lokal som den vanliga verksamheten. Men nu hände det ett antal gånger att hobbykunder övergick till att bli klienter i min seriösa verksamhet och då skrevs naturligtvis kvitton med företagsnamnet stämplat och organisationsnummer som då var mitt personnummer. Inget hemlighetsmakeri där alltså.

Det var en liten parentes. När post, räkningar, ekonomi och budget var klart, så av med klänningen och in i duschen för en snabb avsköljning. På med shorts, linne och ner med plånbok och glasögon i ryggsäcken. Sedan ut i solen. Cyklade till tornby Maxi för inköp av scholls footpeeling och balsamkräm som jag kramade ut det sista ur vid senaste fotbadet, plus 2 mascara, värmeljus och superlim som jag gjorde slut på idag när jag limmade ihop en sak som legat trasig sedan i julas.


900 spänn gick det kalaset på. Tur man har ICA kort *ler*. Fast det blev förstås lite mer, en ytterligare mascara, roquefortost, kollegiblock, doftljus och soppåsar bara för att jag blev glad av färgerna. De lila till ettan och de turkos hit. Tänk vad färger gör. Fyllde sedan ryggsäcken med vin på systemet. Fattades tre flaskor i vinstället och jag vill gärna ha det fyllt. Principer. Kör ju mycket nu med tetravin men ibland blir det en flaska från stället. De måste ju omsättas.

Tog i en flaska som kändes ovanligt lätt. Trodde först den var tom så skakade på den för att kolla, men skvalpade i den. Satte tillbaka den och då såg jag att det stod PET på den. Hade ingen aning om att vin numer finns på petflaskor. Köpte den då förstås för att testa. Hemma igen vid halv fyra och efter uppplockning placerade jag mig här vid datorn. Blev kvar en bra stund på Pernillas blogg. Jag läser ju hennes ibland. Nu kikade jag även in på Andreas Lundstedts som bloggar där också. Herregud vad han kan underhålla. Var jag på bra humör innan så inte blev det sämre.

Det åkte däremot ner en smula när jag på aftonbladet läser om synen på homosexualitet i bla Afrika. Där riskerar de dödsstraff. Vi har väl kommit lite längre, men även hos oss straffas ju sexuella avvikelser. Inte med dödsstraff eftersom vi inte har det tack och lov, men med böter, fängelse och stigmatisering. Nu är just homosexuella accepterade (nästan) hos oss men det är väl bara något år sedan sjukdomsstämpeln försvann. Så vi ska nog inte slå oss alltför hårt på bröstet.

I Expressen ger Schyman svar på Camillas och Mariannes artikel. Jag har inte läst den ordentligt ännu, bara skummat lite lätt. Jag vet inte ens om jag gör mig besväret att läsa den rad för rad, ord för ord. Det räcker att läsa rubriken Sexköp är ingen mänsklig rättighet. Nu vet man ju inte vem som satt rubriken. Det kan vara Expressen själva. Men det är väl mig veterligt ingen som åberopar att sex överhuvudtaget är en mänsklig rättighet. Då skulle ju våldtäkter, övergrepp och trakasserier vara helt accepterat. Att då dra till med att sexköp inte är en mänsklig rättighet, förstår jag inte riktigt. Däremot har alla rätt att bestämma över sin egen sexualitet. Det är en himla skillnad det.

Långt blev det idag, men det är kompensation för gårdagens korta *ler*. Nu ska jag kolla in på mailen. Jag svarade på i stort sett vartenda mail igår vilket kändes väldigt skönt. Jag ska inte svara på några nu, bara kolla, sedan ska jag svepa en actimel, ta en långpromenad. Efter det lite proteintillskott, göra resten vid datorn, kolla om det är något på tv. Tisdag då brukar det vara Mord i Midsommer, samtidigt som Ghost Wisper, men jag kör på Midsommer. Den serien blir man också lite glad av, tycker jag.

Jag har bestämt att strunta i min lista. Färdigställa projektet till eftervärlden var tex en punkt. Det behöver jag ju inte göra just den här veckan. (men när sjutton ska det göras). Göra klart en del målningar och rama in var en annan. Inte heller nödvändigt. Klamydiatest var en tredje, den ska jag fixa, ringa ungdomskompis och cykla ut till henne en dag var en fjärde. De två sista åren har hon alltid kommit till mig, men jag struntar i det också. Jobbet jag lovat göra hinner jag en annan gång. Är det sol i morgon åker jag och badar. Det kan ju faktiskt bli sista badet för i år. Det vet man inte. Torsdag matinköp, bank, test bla. Fredag åker jag svintidigt till huvudstaden. Kom på att Pridefestivalen är ju nu denna vecka och det här året är de tydligen just där jag ska härbärgera mig innan vi går mot Grönan. Har man tur kan man ju få en glimt av den också och tur brukar jag ofta ha. Utom i spel.

Inga kommentarer: