onsdag, juli 28, 2010

LAT och LEDIG LILLLÖRDAG

Släckte inte förrän närmare halv tre i natt. Brydde mig inte om att ens tänka tanken att jag skulle läsa något. Fattar inte varför det drar iväg på nätterna innan jag kommer till skott att uppsöka sängen. Men vill väl antagligen passa på nu när jag kan och inte behöver vakna av något alarm.

Vaknade ändå skapligt, strax före nio. Fortfarande trött, men då jag var så himla kissnödig steg jag upp. Satt en stund på toan och funderade på hur jag skulle lägga upp dagen. Det slutade med att jag laddade kaffebryggaren, tog stavarna och gick en 40 minuters runda innan frukosten. Kanonväder var det då, med sol. Men bestämde mig för att skippa badet. Var nog ett bra beslut för blev ju molnigt ganska snart.


Frukost vid datorn till tolv ungefär. Kollade hur det stod till bland molnen *ler*. Mest dis, men solen tar ändå lite då, så knallade ut lite senare med filt och bok under armen och kameran förstås. Första halvtimmen var det jätteskönt. Sedan började molnen skocka ihop sig och tjockna till. Är man ledig och har bestämt sig för att det inte finns några måsten just nu, då har man tålamod. Det var ju varmt iallafall. Jag läste lite och fotade lite, trots att det var en himla trafik av folk på gångstigen bredvid där jag låg.



Och så plötsligt efter en lång stund så skingrades molnen så sakteliga och solen tittade fram igen. Precis i samma veva fylldes luften av en mansstämma som sjöng ryska och ungerska sånger. Lite bättre musik till solandet hade ju inte skadat, men man får ta det man får. Var tydligen någon musikstund för allmänheten i närheten. Man ser stolarna mellan grenarna på fotot.

Nu är jag alltså inne igen och har lagt in korten på datorn och raderat de flesta. Tog 23 kort, mest på skoj och för att kanhända något blev så vettigt att jag kunde pryda dagens inlägg med det. Det är lite kul med foton. För ett tag sedan tog jag ett kort på halva ansiktet. Tror att jag nämnde det på bloggen. Ett jättedåligt kort, men efter lite lek på photoshop där jag minskade kontrasten tyckte jag att det blev rätt okej. Idag höll jag också på och bara fjantade mig med kameran i väntan på solen. I stort sett alla raderade jag. Jo jag testade förstås med olika verktyg på photoshop på några, men det blev ändå inte något roligt, utom med ett. Tar det till morgondagens inlägg. Nu tycker jag att det här kortet är bra mycket bättre än det jag tyckte var okej häromdagen. Kallas det utveckling, framgång eller vad *ler* . Tur troligtvis om jag nu ska svara mig själv.

En ganska lat och behaglig dag således. Precis som det ska vara när man är ledig. Nu ska jag sortera hemsidesbilderna och bestämma vilka jag ska ha med vid nästa bytet som troligtvis blir på söndag, eller lördagkväll. Blir nog de senast tagna för känns lite off att komma med sol och badbilder i september sedan. Lika off känns det att då lägga ut bilder tagna i april och maj. Hur man än vänder sig osv.

Magen svider och talar om att den vill ha något i sig. Men jag är inte speciellt sugen på någonting. Har redan gått igenom kyl och fys och skåp. Åt en liten burk med svarta oliver som stod längst in i kylen med förhoppningen att det skulle räcka. Tog ett tunnbröd med mjukost också för säkerhets skull. Har ingen lust alls att ställa mig och laga till något, men kanske rör jag ihop en äggröra eller omelett senare om magen inte blev nöjd med det den fick.

3 kommentarer:

Unknown sa...

Greta, Ny fin layout på blogeen! Tycker om profilbilden (du vid staketet). Ha det trevligt på semestern

Unknown sa...

Greta. Din är vacker på ansiktsbilden

Gretas Svammel sa...

Jag niger och tackar...Hans-E