söndag, juli 11, 2010

HEJ DÅ PÅ NÅGRA DAGAR

Nu blir det Hej Då på några dagar. Åker i morgon middag/eftermiddag. Skulle velat åkt som idag men är tvungen att åka ner till stan i morgon för en underskrift. Hämtar hyrbilen på hemvägen, sedan hem och packa in i bilen för att sedan styra kosan ca 20-25 mil norrut. Fick veta sist av jobbcoachen att på grund av deras personalfladder och dåliga bemanning får vi som går där rätt till "semester". Är man arbetssökande har man väl ständigt semester, tyckte jag. Men man får normalt inte åka iväg för då blir det avdrag på aktivitetsstödet. Så det känns ju rätt skönt att jag nu med gott samvete kan försvinna några dagar utan att riskera något avdrag.

Lite nervös är jag över bilkörningen. Har ju inte kört bil på nästan ett år, men förhoppningsvis sitter det i ryggmärgen. Vägbeskrivning har jag dragit ut från nätet, så jag tror jag hittar till närmsta stad iallafall. Sedan ska jag därifrån hitta till närmsta samhälle. Det tror jag också går bra. Men sedan ska jag från det samhället hitta stugan jag ska låna av några nära bekanta och det kan bli problematiskt. Har blivit lovad en detaljerad beskrivning både på mail och via telefon senare ikväll. De är liksom i stugan nu och det hade varit kul om jag kommit idag och hunnit träffa dem. Men man får inte allt man vill. De åker hem i kväll för att jobba en vecka till och det är då jag ska hålla ställningarna *ler*.

Det blir nog hur kul som helst ha,ha. Inget vatten, inget nät, ingen mobiltäckning, men det finns el tack och lov och 66 steg till sjön. Med mina steg kanske 80 då. Helt ensam kommer jag inte att vara hela tiden men närapå. Jag räknar med att kunna ta ett morgondopp som Gud skapat mig, likaså ett kvällsdopp och massa dopp däremellan förstås. Samlade igår ihop i köket det som stod på listan över saker att ta med och ska nu ikväll försöka få ordning på det. Kläder är det minsta jag ska ha med, men staffli, akvarellblock + färger, skissblock + pennor, skrivblock+penna, bärbara skrivdatorn, mat för fem dagar (konserver) + massor av Loka. Kamera förstås + batterier och laddare, bok ej att förglömma, lite vin och det ena med det andra.

Även om det blir regn som prognosen visar ska komma tisdag och torsdag, så gör det inget. Då badar jag i regnet naken och sitter med ett glas vin i lusthuset på kvällen och skriver. Helt otroligt så nådde jag mitt mål att fixa klart korrekturläsningen på projektet till eftervärlden innan jag åker, så jag kan lämna det en stund nu och skriva ur fantasin den här veckan. Gjorde det sista igår. Så himla skönt. Det jag inte hann igår och inte orkar idag är att städa av. Nu är det inte så skitigt, men jag brukar vilja ha det fint när jag åker iväg en längre tid för att sedan komma hem till en ren lägenhet. Jag lär mig mer och mer att frångå vissa krav och principer. Det är bra (tror jag). Nu är ju inte kvällen slut än i och för sig..


Höll på att dö på vägen hem från badet. Lite överdrivet kanske, men inte långtifrån. Motvind och en stekande sol mitt i nyllet (jo jag hade solglasögon, men ingen hatt). Totalt klippt slut när jag äntligen, äntligen var hemma efter mer än 1½ mils trampande. Värmen, solen, ansträngningen gjorde att jag såg ut som ett blött stopptecken i huvudet. Tänkte där jag med stor möda och besvär trampade på för att få hjulen att lämna meter efter meter efter sig, att tänk om jag får punktering och måste gå i denna stekande sol. Något regn har jag ännu inte sett till. Även igårskulle det väl vara halvdåligt här hos mig. Då var det visserligen mulet på eftermiddagen, men på kvällen när jag var ute en sväng då var det inga moln alls.

Alla barn utom ett har jag pratat med nu i kväll. Det som återstår av dagen är packningen, dusch och hårtvätt, överföring av diverse dokument till skrivdatorn, mailsvar. Kl.21 sitter jag färdig och med lugn i sinnet i soffan och tittar på Fördom och stolthet ( om det är något att se). En liten snabbkik in på datorn blir det imorgonbitti till frukosten. Sedan är jag out of the word tills på fredagkväll. Gud vad skönt det ska bli. Men nästa inlägg här blir nog inte förrän på lördag. Fast det vet man ju aldrig. Ta dagen som den kommer, njut och var tacksam av det du har oavsett om du har semester eller inte, oavsett om du är ung eller gammal, rik eller fattig och oavsett om det är sol eller regn . Sol är det aldrig för evigt och regnar gör det aldrig för evigt, så njut av det som är ...NU.

4 kommentarer:

Svenne sa...

Ha en jättebra utflykt och kör försiktigt min vän!

Gunnar sa...

Jeg håper sommeren er fin og at du har det fint :-)

Svenne sa...

Finns nog fler än jag som saknat dig under veckan som gått!!!
Hoppas du haft det bra?
Puss o kram

Gretas Svammel sa...

Tack...Svenne.. och .. Gunnar.. Jag har haft det kanon.