söndag, juni 06, 2010

EN SÅDAN FANTASTISK HELG

En bukett blommor passar väl bra så här på vår nationaldag. Nu är jag inte så stor patriot kanhända så jag lägger inte så stor vikt vid dagen. Visst är jag tacksam att ha blivit född just till ett välfärdsland. Vi har många förmåner, men även en del fördomar och en hel del förmynderi. Vem vet, det hade kanske varit bättre om vi fortsatt att vara ett nordiskt land istället för tre.

Blommorna plockade jag i gårkväll. Har ju varit en fantastiskt fin helg. Synd bara att en helg endast är två dagar. Ni undrar kanske om det blev något bad. Jodå det klart att det blev, men tar det i ett särskilt inlägg tänkte jag. Istället för att göra som brukligt ett megalångt inlägg ( kan det ju bli ändå) så delar jag upp det idag och kör ett mer liknande bildinlägg senare.


Hårtoningen i fredagskväll blev en liten överraskning. Det är kul med överraskningar ibland *ler*. Det var längesedan jag köpte den här toningen för tanken var att göra det för över en månad sedan. Men så fick jag ju lust att köra ett varv hos frissan först och eftersom hon volymade håret en smula är det ide att vänta en vecka ifall man ska tona. Jag garderar mig så väntade i två. Numret på den toning jag brukar ha ligger på micron här. Men när jag köpte den hade jag förstås inte den lappen med mig, fast jag var säker på att jag köpte rätt.

När jag var klar och hade sköljt ut allt i fredags, tittade jag mig i spegeln för att kamma till det lite. Inte med den bästa förmåga kan jag kalla håret för mahognybrunt. Mer mörkt lila. Det är inte alls fult, men det är inte direkt jag. Fast ibland som sagt, kan det vara kul ändå med förändring även fast man inte är beredd på den. Tvättade håret nu nyss med en liten förhoppning att det mesta lila ska försvinna. Njaa, jag vet inte. Ska köra en tvätt till innan Stockholmsresan. Normalt sett vill man ju tvärtom. Att färgen ska sitta så länge som möjligt *ler*.

Har ni inget för er och befinner er i Stockholm på onsdag 9/6 kan ni bege er till Landstingshuset på Hantverkargatan 45. Då har Brukarföreningen seminarie och där finns då jag och troligtvis en massa andra människor. Ska verkligen bli jätteintressant och jag tror att jag kommer att lära mig en hel del och åka hem med nya insikter. Kl. 9.00 -17.00 är det föreläsningar av olika personer. 500 kr kostar det att närvara. Här kan ni läsa vilka som föreläser. En Gunilla finns med och om jag inte tror helt fel så har jag träffat henne. Hon är här ifrån mina trakter. Pye Jakobsson ska prata om kriminalisering kontra avkriminalisering. Räknar kallt med här att de flesta av mina läsare vet vem Pye är. En kunnig och duktig taleskvinna som kämpar ihop med oss sexsäljare som vill ha en avkriminalisering. Dagen avslutas med en debatt.

Tyvärr tänker jag avlägsna mig innan det hela är slut för att hinna med bussen hem. Får annars vänta några timmar och är då inte hemma förrän sent. Nu räknar jag med att vara hemma runt åtta, vilket känns ganska skönt. Tar torsdagen ledig för att smälta ha,ha.

Fredagen om jag då lite smidigt hoppar tillbaka dit, avslutade jag faktiskt framför tv-n som tanken var. Grönsaker, ett par glas vin och filmen Insider byggd på verklighet. Antagligen en rätt gammal film, men jag hade inte sett den. Handlade om tobaksföretag som manipulerade och mörkade. En fd anställd kände till alltihop men hade fått munkavle, fast han ville ändå få ut till allmänheten hur det låg till. I korta drag. Väldigt bra tyckte jag. Nu somnade jag förstås till då och då, men fortsatte titta när jag vaknade. Jag vet ju folk här i vårt fina land som också fått munkavle. En del håller käften. Andra inte. Jag beundrar de som inte håller käften. Apropå det hade gatuhoran ett bra inlägg idag igen. Ja, hon har alltid bra inlägg.


I går lördag tog jag min filt direkt efter frukosten nästan ( tolv - halv ett ) och tillbringade några timmar i solen. Gick in vid trehugget för blev en aning svettigt. Inte lika behagligt som i fredags då det fläktade. Ägnade resten av eftermiddagen åt tvättstugan. Mellan maskinerna satt jag vid köksbordet med den lilla, lilla datorn och korrekturläste. Det är tråkigt och det tar tid. Men har nu i mitt lilla huvud bestämt att jag vill få det här projektet klart innan jag har semester. Den som lever får se.

Medan den sista tvätten torkade tog jag en sväng upp till skogen. Så himla ljuvlig kväll. Fast måste erkänna att det kändes smått ruggigt att vara i skogen helt själv klockan åtta en lördagkväll. Inte en enda joggare, inte en enda hundrastare. Tänkte på den äldre damen som någon slog ihjäl mitt på eftermiddagen då hon plockade blommor. Har inte läst några nyheter sista dagarna så vet inte hur det fallet fortskrider. Men som jag förstått finns liksom inget motiv. Oftast gör det ju faktiskt det vid mord, fast man kanske inte ser det vid första anblicken. Om det inte är som jag tror att det kan vara i det här fallet, en psykiskt sjuk människa. Och psykiskt sjuka människor vandrar tyvärr omkring bland oss alla. Jag gick alltså väldigt fort *ler*.

Men så plötsligt fick jag syn på liljekonvaljer. Har aldrig sett det just här. Förra året vet jag att jag gick längre för att eventuellt finna några. Jag fann då en enda blomma. Här var de flesta också redan plockade, men några var kvarlämnade för mig. Blev automatiskt att jag ville fylla på med andra blommor för att åtminstone få till en liten bukett sommarblommor. Hundkäx och smörblommor är liksom ingen mening, de faller direkt de kommer inomhus. Men fick som ni ser på bilden iallafall till en liten bukett.

När jag väl kommit ut från skogen tog jag det lugnare och njöt otroligt av livet, av naturen, av lugnet ja av allt. När jag kommit in med tvätten och plockat upp den och in i skåpen var klockan halv tio ungefär. Dels fann det säkert inget att se på tv och dels var jag inte heller upplagd för det. Tände ljus och rökelse, satte på musik, skar en melon i skivor och kröp upp i soffan med block och penna. Man blir ju ganska trött utav att vara i solen, så efter några timmar och efter flera nickningar begav jag mig till sängen i stället.

Dagen i dag kommer alldeles snart i nästa inlägg.

2 kommentarer:

Benny sa...

Hej en jätte fin bukett du plockade,Kram Benny

Gretas Svammel sa...

Ja visst var den