söndag, maj 09, 2010

ROSEVIN, FILM och TIDEN FLYR

Förfasas nu inte över att jag sitter med ett vinglas även ikväll *ler*. Blev både nyfiken och lätt sugen på rosevinet som stod i kylen. Mina trogna läsare som följt mina rader från år noll, minns kanhända mitt förhållande till rosevin. Jag är alltså inte särdeles förtjust i just rose. Ändå förfaller jag ungefär en gång om året och inhandlar någon ny sort i hopp om att det ska vara gott. Det låter gott när andra pratar om det och det ser gott ut med ett kallt glas lättdrucken rose.

I verkligheten smakar det blask och ingenting och jag kastar varje gång ut det, då jag anser det vara odrickbart. Varje gång tänker jag att det här var sista gången jag köper rose. Jag vill ha vin som smakar vin och inte vatten. Nu var jag för några veckor sedan inne på bolaget när jag var i stan och köpte några tetra av det vinet jag tyckte var okej fastän det är i literförpackning. Bredvid mig står en tjej och jag hör hur hon frågar en expedit om de fått in några nya roseviner. Jag kollar vilken flaska hon tar och så tar jag också en likadan ha,ha.


Den har alltså stått i kylen ett par veckor nu. Stundtals har jag glömt bort att jag har den där. Men nu ikväll efter filmen (som var så där) som följdes av en kort stavpromenad (riktigt skönt var det ute ) som efter det följdes av fotvård, nagelklippning, dusch och hårtvätt så tänkte jag att nu är det precis rätt läge att testa ett glas. Faktiskt första gången jag inte behöver slänga blasket. Det var rätt okej. Men kallt är förstås ett måste. Tycker man om rose så tycker man alla gånger om just den här. Det är vad jag tror iallafall.

Det var det om detta. Helgen lider mot sitt slut. Skulle gärna sett att det var söndag i morgon *ler*. Den här helgen svischade bara förbi i stort sett. Ingen ledig måndag i morgon pga en ganska hackig vecka. Hade en inbokad först som som jag själv fått ändra tiden för. Då är det bra att ha en ledig dag att spela med, så de inte behöver vänta flera veckor. Han lämnade sedan själv tidigt återbud. Samtidigt hörde en sedan lång tid tillbaka bekant person av sig och ville köpa boken. Misstänkte att personen samtidigt ville tillbringa en stund med mig, så hörde mig för, säker kan man ju inte vara och visst ville han det.

Om det är skapligt väder funderar jag på att ta cykeln bort för att efteråt cykla bort till Tornby. Känner att jag vill fråga om kabeln på Expert och på det andra vad det nu heter, på Ikanohuset. Samtidigt kan jag handla på Maxi lite. De har ju lite annat än vad som finns här.

Tisdag en ny stjärna vilket alltid är osäkert. Men alla nya den sista tiden har punktligt dykt upp. Onsdag en bekant massage på förmiddagen och ny figur igen på eftermiddagen. Sedan är veckan slut. Hoppas på sol på torsdag så jag kan sola hela dagen. Fredag är jag borta. Lördag hemma. Söndag borta. Inget inbokat måndagen som följer på den. Ska hålla den tom för måste då ner till stan i några ärenden. Vore perfekt om frissan hade tid att ta sig an mig då. Men är nog lite väl optimistiskt kanske. Resten av den veckan är också färdigplanerad liksom veckan efter den.

Sedan är vi plötsligt inne i juni. Herregud, vad gör man av sin tid egentligen? Inga skrivprojekt blir klara, inga dukar målade, inga jobb hittade. Jag ska iallafall avsluta den här helgen nu med att titta på ännu en film, så jag kan lämna tillbaka dem i morgon. Nu ska jag se filmen som folk tror skulle passa mig som handsken Doorslide någonting. Tidigare idag såg vi Så olika.

Visst det fanns budskap i den, solidaritet får stå tillbaka pga maktönskan, allt är inte som det ser ut och lite vänsterprassel. I bokform vore nog historien okej, men i filmversion var det bara så himla lamt och segt. Typiskt svenskt. Man sitter bara och vill skynda på det hela och i tanken är man redan före skådespelarna på något vis. Jag vet. Jag är ingen filmmänniska *ler*. Men jag gör tappra försök ibland. Nu ska jag göra ett nytt försök. Sedan blir det sömn och drömmar.

2 kommentarer:

Hans-Erik sa...

Greta, Kul att testa lite olika viner.Du gav godkännt verkar det som.

Gretas Svammel sa...

Godkänt...Hans.E... av mig för att vara rose, vilket inte betyder att jag gillar det så väldigt mycket. Men för bra för att kastas i vasken.