tisdag, april 27, 2010

MAN SKA INTE ROPA HEJ.....

Guuud så länge jag hållit på med att börja skriva dagens blogginlägg. Men ni vet kanske hur det är (eller inte). Jag gör det först och det där så är det gjort. Oj nu kom jag på det där också, jag gör det med så kan jag blogga i lugn och ro. Hoppsan nu hamnade jag ju här, då är det lika bra att fixa det också osv osv. Betalade bla hyran för första gången med min jäkla dosa. Ja, jag säger jäkla. Har haft den där dosan i massor av år, liggandes i skrivbordslådan. Betalat räkningarna via giro och vissa manuellt på grund av omständigheterna *ler*.

Men nu har jag liksom inte så mycket val. Jag kan inte betala något på nätet utan bankid eller vad det nu kallas och för att få det, var jag tvungen att leta fram dosan. Sista Blocket annonserna betalade jag med mobilen, för var tvungen att gå in till banken och höra om dosan var för gammal och hur jag skulle bära mig åt. Men nog är det bra mycket behändigare att skriva i girot än att sitta och knappa på dosan en massa siffror som jag vänder bak och fram och får börja om och blir irriterad och hej och hå. Men jag var liksom tvungen att testa och ge det en chans kände jag.

Så här såg jag ut i morse när jag stressade iväg till bussen. Stressade kanske en del tänker, jag stressar väl aldrig? Nää, jag försöker undvika det. Men är man morgontrött så är man. Jag fattar inte att jag i alla år innan staplade ur sängen halv fem-fem varje vardagsmorgon. Men när man är mitt i situationen så tänker man inte på det. Man är som en robot. Jag är lite rädd att hamna i robotstadiet igen.

Kvart över sju ljöd alarmet första gången. Jag hörde nog inte det, utan stängde av i sömnen och fortsatte med min dröm. I drömmen var det också något oljud som tystnade ibland för att plötsligt återkomma. Sista gången jag stängde av var jag någorlunda vaken och med små, små sömndruckna ögon kisade jag för att se vad klockan stod på. 07.40. Skit, tänkte jag, jag hoppar väl frukosten. Men nej, jag måste ha något i magen för jag skulle inte vara hemma igen på flera timmar. Snabbt kravlar jag ur sängen, drar upp persinnerna och ser regnvåt asfalt och mulen himmel. Varför tror jag alltid att en fin dag alltid följs av en annan fin dag?


Kallt vatten i ansiktet och lite mascara på fransarna. Kollar klockan. Tjugo minuter innan bussen ska gå och jag ska duscha och vet inte vad jag ska ha på mig. Sätter på kaffet och tar en dusch där vattnet knappt hinner nå kroppen. Knaprar på en knäcke och tar några klunkar kaffe samtidigt som jag väljer linne och tröja, kastar sedan det mesta av kaffet. Bestämde igår att jag nu sjutton kan börja använda min slapparkavaj igen. Bor i den varje vår och höst, ända till det är dags för vinterkappan nästan. Den är nog femton år gammal och jag vet inte hur många gånger jag snöpt ihop trasigt foder och trasiga fickor. Men jag älskar den och tog den och frös förstås. Jag hann iallafall till bussen.

Väl framme får jag beskedet att föreläsaren är försenad på grund av en stor lastbilsolycka. En timma satt vi där och väntade tålmodigt. Jag roade mig med att iaktta de övriga och gjorde lite noteringar i mitt block. 14 personer inklusive mig. 1 av icke svenskt ursprung. 4 damer äldre än mig (tror jag iallafall), 4 män ca 30-35 år. 4 yngre personer 20-25 år och så jag. Alla arbetssökande.

Nåväl, seminariet var okej när det väl kom igång och efter gick jag i lite affärer. Letade ny slapparkavaj igen utan resultat, två slappa linnen blev det i stället. Var på Claes Ohlsson för att köpa sladd till externa disken. Tji fick jag. Det är en ovanlig kontakt, den har inte vi fick jag till svar. Har köpt den från Net on Net så kollade hemsidan när jag kom hem, men den disken finns inte kvar längre. Jag tog ut glädjen i förskott när jag fick ut det lilla avbrutna stiftet. Man ska inte ropa hej osv. Så nu är jag lite orolig över att allt jag sparat på den kommer att få ligga där utan att jag någonsin mer får tillgång till det. Sista försöket blir på Net on Nets lager här vid tillfälle och när jag har tillgång till bil. Förbannar min klumpighet för alla bilder finns sparade där, födelsedagar, semestrar, greta garbo bilder och dokument angående företaget mm. Får hoppas att det löser sig på något sätt.

Hemma strax före två och tog en andra frukost med kaffe i lugn och ro och fullkornsbitar med havre. Fyra hade jag tvättstugan igen. Ja, jag vet, jag tvättade i lördags, men såg då att den andra tvättstugan var ledig som idag, så bokade upp den för att tvätta mattorna efter vårstädningen. Är ju en större maskin i den. Upptäckte att även den var ny. Fattade först ingenting. Satte på 30 grader och den började centrifugera??? Visade sig att den vägde tvätten. Efter det var dags att fylla på tvättmedel och så körde den igång. Mysko maskin, tyckte jag.


Att den sedan var så hög så det krävdes en pall för att överhuvudtaget kunna lägga i tvättmedel och sköljmedel var ytterligare en tokig grej. Tog med kameran när jag laddade om för att ni skulle få se ha,ha. Nu är alla mattor tvättade iallafall och innan The Mentalist börjar ska jag gå ut och hämta dem. Dagens mail är som vanligt kvar och jag måste också klippa naglarna. Det skulle jag gjort för flera dagar sedan. Får väl springa i pauserna och ta en hand i taget *ler*.

Ingen sovmorgon i morgon heller. Har två uppbokade i morgon. Två helt olika så blir fina fisken. Måste ju kompensera allt bortfall. Är det väder på eftermiddagen blir det nog en promenad igen. Torsdag som först får jag sova tills jag vaknar. Sedan möte med gammal trevlig bekant och efter det en sväng till stan igen för det traditionella vårfikat med folk som jag inte längre knappt umgås med i vanliga fall. Men det är kul och trevligt att uppehålla dessa träffar. Men kan inte påstå att jag är den drivande ha,ha. Ja, sedan är det fredag igen. Hoppas på en helg helt med mitt egna sällskap. Men det vet man aldrig så här innan. Ungarna är ju alltid välkomna ändå, även om det ibland skulle vara skönt att veta att jag har en helg helt för mig själv. Egoistiskt? Nej, det tycker jag inte.

4 kommentarer:

Benny sa...

Hej jag har gjort vårstädning på jobbet i 2 dagar tvättat gardiner osen strykt dom,tvätt maskin på din bild har 3 stycken av på mitt jobb.Städade duscharna i dag också mycket skitigt,men det blev fint.Kul med fika,jag ska träffa en tjejkompis i valla på torsdag kväll på Ragnar dahlbergs cafe i gamla Linköping,har inte träffat henne på ett 1 år vi ska återuppta kontakten,ha en fortsatt bra vecka
Kram Benny

sexonfour sa...

Det går i värsta fall plocka isär den externa och sätta den i datorn. Det är bara en vanlig hårdisk som dom satt i en låda .

Gretas Svammel sa...

Du är duktig du...Benny...hoppas du får en fin stund på torsdag då.

Gretas Svammel sa...

Ok...sexonfour...då får jag anlita någon datorkunnig, för sådant ger jag mig inte på *ler*.

Men jag tackar för tipset för så får det väl bli om jag inte får tag på kabel. Fast jag avvaktar lite.