söndag, december 13, 2009

VRIDEN LUCIA och PLAYTONES

Jag går med mina ljus och säger hej idag. Där uppe lyser ingen sol, men här nere lyser jag.

Nää...tyvärr, det är inget eget, utan en barnluciasång, som jag ändrat om lite. Och ja, ni får skratta åt bilden.

Rekvisitan jag skrev att jag tog med till ettan förra fredagen, var just glitter och den här långblusen, med tanken att försöka få till något luciaaktigt. Utan att upprepa tidigare års poser. Men upptäckte ju ganska omgående att jag borde haft ljus eller pepparkaka, eller lussebullefat eller liknande att hålla i händerna.
Har ett ljusfat i ettan som jag höll i på ena bilden. Den la jag ut på hemsidan inatt och tar bort denna natt. Så adventstaken på den här bilden är ditlagd efteråt på photoshop och jag hade väl totalt hjärnsläpp, för jag kunde för mitt liv inte komma på hur man vrider bilden. Rotera visste jag, men man kan också bara vrida en bild i det läge man vill ha, (om man nu minns hur man gör.) Bestämde mig då för att allt behöver inte vara perfekt alltid. Kanhända kan jag bjuda på ett skratt *ler*.

Inte helt otippat vann Erik Idol. Tänk om Calle vunnit, så ledsen Erik skulle varit. Men jag tror det var bra det här ändå, fast jag hade förstås tyckt att det varit skitkul om det oförutsedda hade inträffat. Erik har aldrig varit en personlig favorit, även fast jag måste medge att han är en typisk idol. Tyckte Calle var cool, när han svepte in i jeans, t-shirt och frack och gick lös på Led Zeppelin. Zeppelin, Stones och Creedence var några som jag diggade i yngre år och delvis förstås gör fortfarande. Beroende på vad jag vill uppnå med musiken just då.

Mer musik. Den här killen gjorde min kväll igår. Jag är ta mig sjutton inte klok och förvånar mig själv. Det är nästan så det är genant att skriva det *ler*. Jag lyssnade på sista delen på Dansbandskampen. Första gången jag överhuvudtaget ser det programmet och igår var det ett misstag (det är säkert) men lika säkert var det meningen.

Jag vet att en del tar för givet att det programmet måste vara en favvis hos mig, då jag själv gillar att bugga runt. Men det är skillnad på att dansa till låtarna och på att bara lyssna på dem. Visst hade jag mina favoritband när jag var ute som mest, men det berodde inte på banden i sig, utan hur de spelade låtarna och hur de växlade mellan foxtrot och bugg. Black Jack tex, var ett bra band. De enda jag kan tänka mig att lyssna på, ur lyssningssyfte alltså, (men även dansa till, snacka om motion då) är Refrechment. Så dansbandsmusik för mig ska man dansa till, inte lyssna på och absolut inte tävla om på tv.

För att då återgå till gårdagen, så stod det på min lista: städa, sätta upp julgardin köket, slå in klappar, ringa vissa samtal, byta indexbild hemsidan. Klarade av samtalen förutom ett, som jag ska ta nu i eftermiddag. Kom igång med dammsugningen på sena eftermiddagen. Struntade i våttorkning då jag plötsligt inte längre var ensam. Men gardinen bytte jag. Nån ordning får det vara.
Mat är ju inget jag direkt prioriterar, förutom frukost, vilket säkert framgått i mina inlägg. Bara jag får i mig den näring min kropp suktar efter för stunden, så är jag nöjd. Men besöket var av en annan åsikt, så efter att ha gått igenom kyl och frys så tillagades torsk i ugn med massor av olika lök..röd, gul och purjo. Två gamla skrumpna potatis som var kvar från det att flera ungdomar huserade här, slängdes in i ugnen samtidigt med fisken, skurna i klyftor. Jag avstod potatisen. Men lite vin smuttade jag på medan maten blev klar och gardinen kom upp.

Sedan kommer misstaget. Kvart i åtta var maten klar och jag var så inne på att Robins började 20.30, så satte på tv-n då. Men det är inte Robins jag ser i rutan utan denna enligt mig, snygga kille. Lite Brollestil, Jonny Cach, Elvis och min 15-åriga förälskelses stil och en låt man dansat till otaliga gånger.(save the last dance for me) Men inget direkt dansbandsstuk, enligt mig.

Jag skrev lyssnade i början och det var så, för när de här som kallar sig Playtones playat klart, så gick jag därifrån och slog in klappar. Men så återkom de med Fairytales. En helt galen låt för dem att sjunga, men de fixade det galant. Ett för mig helt okänt band gjorde alltså ett väldigt intryck på mig, så visst var det någon mening med att sätta på tv-n en timma för tidigt. Nu måste ju de här bara vinna den här knäppa såpatävlingen. Det bara är så. Stefan Jansson heter killen på bilderna, lastbilschaufför, kommer från Kallinge i Blekinge, troligtvis gift och har barn.

Jaha, tänker ni kanske, är det så hennes idealkille ser ut? Ja, bla, men de kan faktiskt se ut hur som helst, t.o.m blonda fastän jag föredrar mörka. Jag har en återkommande blond kund, som är väldigt nära ideal för mig *ler* och min tvillingsjäl var blond. Ideal för mig är inte hårfärg, vikt och ytliga saker, utan när ca 85-90 % stämmer med min personlighet och mina värderingar. Den här Stefan Jansson kanske bara har utseeendet, vad vet jag och sången förstås och ögonens utstrålning och ödmjukheten jag kan kan förnimma hos honom och humorn jag också kan känna att han har. Resten har jag ingen aning om och det är väl bra det.

Den här mannen då? Känd från en annan såpa som jag också tar helt avstånd ifrån. Vet inte mycket alls om honom, mer än att han tydligen köper aktier, tar hjälp av Gud och jobbar i lagret på ett av våra största varuhus. För några veckor sedan när jag hade ungdomar här, tittade några av dem på Cirkus Möller och förfärades över parodin de gjorde på denna man, som då heter Morgan. Jag visste då ingenting.
Nu vet jag lite mer och funderar då på varför folk sitter bänkade, gläds, njuter och tittar på den här såpan, samtidigt som relativt många tog avstånd från Icareklamen när Jerry var praktikant. Det var positiv respons också, men ändå. Den reklamen syns aldrig nu mer, eller är det bara jag som är dålig tv tittare? Onödigt funderande som vanligt *ler*...eller inte.

Vad händer här hos mig idag då? Söndag, Lucia och tredje advent, nollgradigt och lite, lite vitt på marken. Ja, inte så mycket. Vaknade redan vid nio idag och såg fyra par skor i hallen när jag var på väg till toan. Det betydde att gästrummet där datorn står numera, var belamrat. Efter en datorfri dag är det alltid så skönt att ta med frukosten och bänka sig vid computern. Men icke idag då. För kallt för att gå ut och gå, så intog frukosten med adventljus och minidator i soffan i rummet.

Nu har alla skorna, varav ett par var min egen unges, gett sig härifrån med sina ägare. Jag har intaget min vanliga plats vid min vanliga dator. Äter nötter och dricker citronvatten. Funderar på att palla upp kameran för att testa en ide. Men måste göra det innan ungen slutar jobba, ifall, ifall hon plötsligt står i dörren. Det vore inte helt lyckat.

Senare ska jag fixa en omelett med resten av purjon, ringa samtalet jag inte ringde igår och kvällen avslutar jag med Foyles War. Som vanligt ledig måndag. Gud så skönt, att morgondagens planering gjordes redan i fredags.

2 kommentarer:

Benny sa...

Hej Greta vilken fin Lucia bild på dig,jag fick besök av sambon som lussade mig i morse kl 7,kaffe o skink macka o peppar kaka ,ha en bra vecka o va rädd om dig Kram Benny

Gretas Svammel sa...

Trevligt...Benny