fredag, oktober 09, 2009

BRA FEDERLEY


Idag har det ju varit en solig och jätteskön höstdag. Jag tillbringade eftermiddagen i stan. Kom hem för någon timma sedan. Man blir trött av att gå i affärer och trängas med folk. Hungrig var jag också när jag kom hem, då jag inte ätit något sedan frukosten vid nio. Normalt stoppar jag ju alltid i mig något under dagen, när jag är i ettan. Sojabönor, fullkornskex, frukt mm. Så nu har jag stoppat i mig en skål med fullkornsnudlar och tomatsås med vitlök. Pump, fjärrkontroll till lamporna och mera värmeljus, var väl ungefär det jag hade med hem, plus en rutig skjorta att mysa i hemma. Eller bland folk till ett par leggings kanske.

Parallellt med att jag skriver här nu, så är jag också inne på politikerbloggen. Äntligen har Federley kommit sig för med att motionera för ett avskaffande av sexköpslagen. Det har han ju nämnt tidigare. Jag trodde nästan inte han skulle våga. Men nu så. Toppen, topppen, toppen. Men det tycker så klart inte alla, kan man utläsa bland kommentarerna. Speciellt en Angela har konstiga åsikter. Ja, jag skriver konstiga, för enligt mig resonerar hon som en barnunge och det kanske hon är också. Det är det ingen som vet. Jag kunde liksom inte låta bli att skriva några egna kommentarer.

Såg att även Aftonblaskan hade artikel och replik av Gudrun Schyman. Men det lär nog inte hända vare sig bu eller bä, förrän den pågående utvärderingen är klar i april nästa år. (Tillägg en timma senare. Expressen och den nyuppståndne Blogge skriver också om sexköpslagen + säkert många fler)

Bilden idag, är alltså en av de jag tog igår. Har bara beskurit och förminskat den. Kanske sitter jag en stund sedan med photoshop och fixar till de andra. Om jag orkar. Kanske byter jag även bilderna på hemsidan också. Om jag orkar *ler*. Men skulle vara skönt att bli av med det. I morgon tänkte jag göra grejen till jobbet klart på eftermiddagen, jämsides med tvättstugan. På förmiddagen sover jag. Söndag ska jag på en sammankomst hela eftermiddagen och på måndag måste jag få klart kursuppgiften, för nästa helg är det dags för vår andra träff. Håller på med ytterligare en sak, som jag borde lägga mer energi på. En helt privat sak, som kan bli pannkaka eller suffle (succe). Har väntat nu i tre månader på ett besked, men nu tar jag saken i egna händer tror jag.

Debatt igår tog upp det här med den nedlagda utredningen mot poliserna som orsakade en ung killes död. Man blir arg, rätt och slätt. Satt kvar efteråt och kollade in Kulturnyheterna, som bla pratade om årets nobelpris i litteratur, Hertha Muller. Förundras alltid över att det jämt är någon helt okänd som får det här priset. De är ju inte ens kända bland de litteraturkunniga. Undrar hur de väljer? Men naturligtvis är jag glad för hennes skull. Kanhända är priset just för att få okända, kända *ler*. Fredspristagaren däremot är världskänd ha,ha. Men vaddå? Vad har Obama gjort, som är värt ett fredspris?

Kikade in på politikerbloggen igen. Kopierar in ett svar från denna angela. Det är sanslöst. Snacka om fanatism.

Greta Garbo: …”sex har väl hittills inte skadat någon. Tvärtom. Det ökar vårt välbefinnande.”

Sex inte skadat någon???? Har du någon gång hört talas om våldtäkt eller sexövergrepp? VÄLBEFINNANDE??? Att behöva stå ut med en massa äckliga sexfixerade sluskar för att klara sin försörjning/överlevnad? Herr Greta Garbo du har höga tankar om din “sexuella attraktionskraft”!
Det är skamligt och ovärdigt ett demokratiskt och civiliserat samhälle att behålla kvinnor i ekonomiskt underläge så att männen får möjligheter att utnyttja dem sexuellt!

Hon tror liksom inte heller att jag finns. Att jag är en man. Herregud. Låter lite som Ella Bohlin faktiskt. (Heter hon inte så, kristdemokraten, fd livets ord?)

Jag skrev en gång om att jag skulle börja titta på Idol. Det var ju alldeles för tidigt. Idag som först är det kanske värt att börja kika. Jag tänker iallafall göra det och se ut några som jag ska hålla på. Men först nu ska jag kika runt lite mer och om orken står mig bi och lusten, så blir det hemsidesbyte. Inget vin idag. Då somnar jag vid tangentbordet.

4 kommentarer:

spinglover sa...

ha´ en riktig skön helg..hoppas du hinner med litevälbehövlig avkoppling

gunnar sa...

Ja, avskaffe sexkjøpsloven, det hadde vært en god sak.
Gud, jeg er så spent på hva som etter hvert hender i Danmark.

Gretas Svammel sa...

Tack..spinglover..jag ska försöka *ler*

Gretas Svammel sa...

Jag hänger inte riktigt med...Gunnar...vad som händer och sker i Danmark. Mer än vad vissa vill ska hända och ske. Men ännu är det väl ganska lugnt väl?