fredag, juli 03, 2009

LEKER MED DEN BÄRBARA och SISTA TRASAN

Här sitter jag i soffan med den bärbara och leker. Eftersom det var blixt och dunder här tidigare, så vågade jag inte sätta på den stationära. Men just nu är det lugnt och luften är väldigt behaglig att andas. Den här urladdningen var välbehövlig, om man så säger. Men jag vill ha solen tillbaka snart och lagom värme. Var ute en sväng vid halv tio i gårkväll och det var helt fantastiskt vilken kväll. Luktade gott och alldeles ljummet. En kväll att stoppa undan i minnet och ta fram vid behov.

Nu sitter jag som sagt här och har det riktigt gött. Inget vin, men kallt iste. Fick en impuls när jag kom hem att brygga en massa te. (heter det brygga?) Lite honung och några sacketter och in i kylen. När det svalnat lite mer så la jag i citronskivor och det är inte alls dumt faktiskt. Tv.n står på och Ledin härjar i rutan. Ett program man inte behöver se, bara lyssna när jag vill. Ingen större fan av hans musik, men jag tror det är en trevlig och ödmjuk person och visst, vissa låtar går att höra på. Fast det är med honom som med Uggla ungefär...allt låter likadant.

När jag satt här förut och surfade runt lite, hittade jag ett klipp från Almedalen. Magnus Betner och Zaida Catalan (Mp) diskuterar sexköp. Det är nästan så att jag fått en ny idol *ler*. Zaida kör sitt vanliga race och eskalterar allt efter som diskussionen framskrider. Till sist vet hon väl knappt vad det är hon säger. Bredvid sitter en skitcool och lugn Betner och framför sin syn på saken utan krussiduller. En stor kram ska han ha. Se det, säger jag bara.

Ni kanske undrar vad jag leker med? Nej, inte webcam. Det växte jag ifrån för några år sedan. Jag sitter och trixar med ett nytt bildspel. Riktigt kul när jag kom igång. Bilderna hade jag ju och movie maker finns på den här bärbara också. Var musiken som blev ett dilemma. Vill ju gärna ha lite symbolik i det jag gör och har ingen musik varken på den här eller den stationära längre, mer än avslappningmusik och sånt. Tänkte att det fick gå med lite havsmusik. Men när jag en kort stund hade den stationära på för att föra över bilder fick jag iden att kolla den externa hårddisken, utifall ungarna hade något där. Bland en del konstig musik hittade jag en svensk låt av någon jag inte har en aning om vem det är. Men den passar rätt bra ha,ha. Ja, ni får se sedan, när det hela är klart och utlagt, vilket inte blir i natt. Inte trodde jag, att mina väluppfostrade barn lyssnade på sådant hmm.


Fick också för mig att prata lite den här gången, men det blev lite svagt jämfört med volymen på musiken, så får se om jag har det med. Ja, det är vad jag styr med den här fredagkvällen. Tittade på programmet om Sonja Åkesson. Författare och poet från sextiotalet. Dog -73, 51 år gammal. Jag tycker om en del av det hon skrev. Hon skrev väldigt vardagligt. Precis som många konstnärliga talanger, led hon av ångest och psykisk ohälsa. Jag kan tycka det är intressant med sådana där program och det gav mig ju inspiration.

Nu ska jag snart lägga ifrån mig datorn och kolla på CSI Miami. I morgon kommer några släktaktiga personer, fick jag besked om. Alltså inga barn. Men jag har sagt, att är det badväder tänker jag inte vara hemma. Nu blir det troligtvis inget badväder, så jag får väl roa dem bäst jag kan. Det blir säkert bra. Bilderna är på den sista trasan, som jag egentligen inte riktigt vet vad det är. Men den funkar ju att ha så här. Väldigt tunn och slimmig är den..Klart jag drar in magen här *ler*. Återkommer på söndag, fast kanske, kanske lägger jag ut bildspelet i morgon. Det beror på om jag får det klart och har möjlighet.

Inga kommentarer: