söndag, juni 08, 2008

MOT BADET

Söndag, tidig förmiddag och jag har hunnit med både frukost och lite surfande på nätet. Solen skiner in på mig även denna dag och jag ska inom en ganska snar framtid cykla till badet. Igår blåste det så jag la cykelplanerna på hyllan då. Därtill pratade jag med en person som bor åt det håll som badet ligger, som påstod att det var massor av moln där. Så jag tog filt, kudde, frukt,vatten,duschflaska, bok och block och penna och la mig härute på gräset. Det var förunderligt tyst och lugnt runt mig och blåsten fläktade vidunderligt skönt.

Där låg jag några timmar och njöt av livet, den ovanliga stillheten, av solens värme och av den fläktande brisens svalka. De vardagliga tankarna sorterade jag in i respektive fack i hjärnkontoret och lät andra tankar få fritt spelrum i stället. Jag skrev ner några på blocket, som senare på eftermiddagen resulterade i ett nytt Expresseninlägg.

Natten innan satt jag uppe till solen gick upp och pysslade ihop ett bildspel, som ni säkert sett. Eftersom jag inte fick tillfälle pga andra människors närvaro att fota vattenbilder, så trixade jag i photoshop med bakgrunder till bilder jag tog inne, i veckan. Det blev väl sisådär och texten blev för liten såg jag när jag fick upp det här. Men det får ändå duga. En av bilderna, en äldre, är väl gränsfall att platsa här i en blogg. Men då alla de andra bilderna är så snälla, drog jag till med den. När det sedan var dags att hitta passande musik, orkade jag inte engagera så hårt. Det blev som det blev och får duga även det.

Funderingar har jag haft att denna helg åka till nakenbadet, istället för till mitt vanliga bad. Det är faktiskt något visst, att bada och sola helt naken, precis så som Gud skapat en. Men dels är det jobbigt att ta ut bilen *ler* och dels så är den vansklig att åka iväg med någon längre sträcka och sist men inte minst, så är det så hiskiligt långt att gå från parkeringen till badet. Cyklar jag till mitt vanliga bad 1½ mil x 2, så får jag både motion och sol samtidigt. Sedan finns ju även chansen där, att träffa på något av sina egna barn, eller andras eller någon annan person man känner. Det är ett avslappnat sätt att umgås, tycker jag, på en badstrand.

Jag har tidigare varit engagerad i skola och ungdomar. Nu är jag inte längre aktiv, men jag har ju åsikter och jag blir så enormt frustrerad när folk tänker, enligt mig på fel sätt. För mig är saker ibland så självklara och lätta att med enkla medel kunna få ordning på. Men det krävs ett visst sätt att tänka, som många inte har och inte heller vill förstå. Jag har varit på möten och krävt att resurser måste ges till att få ut poliserna på fältet och att bättre kommunikation mellan olika instanser måste finnas. Man kan aldrig få ordning på ungdomars meningslösa våld mot ting och personer, om man inte ser dessa ungdomar och försöker förstå orsaken till deras beteende. Men tyvärr är det en prioritering uppifrån. Jag har träffat inte bara poliser, utan andra yrkespersoner och myndighetspersoner, som är låsta i sitt agerande pga direktiv uppifrån och som mår himla dåligt av det.

Idag läste jag att tankeverksamheten så smått börjar infinna sig på högre ort. Poliserna börjar sent omsider att protestera. Jag hoppas de fortsätter med det och att det ger resultat så småningom. För tänker man logiskt, vad tjänar man mest på i en förlängning? Att som det står i artikeln, först tala om att de ska ha hastighetskontroll och dy där och där och haffa ett antal för statistikens skull, än att gå ut där de bäst behövs och förebygga ett framtida ungdomsvåld, jämsides med att förhindra dagens. Förebyggande och samband orsak/verkan finns inte i dagens politikers tänkande. Men jag hoppas det kommer...snart. Som en parentes kan man även jämföra, att för deras statistik skull, så är det bättre att jaga vanliga trevliga sexköpare, än att gå till botten med de stora hajarna.

På tal om statistik, så går det tydligen inte alls här att se något besöksantal. Jag kan se hur många som gått in och läst profilen, men inte hur många som besökt bloggen. Inte jätteviktigt, men visst vill man väl ha ett hum om ifall det är 100 om dagen, eller 300. Jag kollade också mitt sk rss flöde genom en valideringssida och det fungerade. Ändå är det fel någonstans på vägen då pingningen inte blir okej. Alla förklaringar står ju på engelska och jag fattar inget. Jag skrev till bloggportalen för ev hjälp utav dem, men har inget svar fått ännu, tror jag. Eftersom jag inte kan något om data, så vill jag att saker ska fungera automatiskt. Lite, lite smått irriterad kan jag bli när det inte gör det och när jag inte fattar.

Nu har tiden dragit iväg igen. Det är hög tid att sätta fart. Jag måste vara hemma till halv fem-fem. Min ena syster ringde igår och tänkte stanna till på sin cykeltur en stund, som igårkväll. Jag har inte mycket kontakt med mina syskon och vill inte heller ha. Jag har inte pratat med den här sedan i höstas, ändå bor vi i samma stad. Nu hade jag ingen lust att bli störd i mitt skrivande igår och ingen lust att få min planering ändrad, så hon skulle ta en tur ikväll också. Hon suger energi..men, men. Nu är det bad som gäller iallafall och sol. Jag oroar mig redan för att årets sommar kan vara slut vilken dag som helst. Hujedamej!


2 kommentarer:

Anonym sa...

Greta
Bildspelet blev bra. Jag uppskattade den ekivoka bilden. Påminner lite om Couberts målning "Livets ursprung". Du är en vacker kvinna!

Poisens prioritering av arbetsuppgifter där med hastighetsövervakning är högrankat, hänger nog fråmst samman med att detta är en god och säker inkomstkälla föt staten.

Gretas Svammel sa...

Säkert är det så...Hans-E..vad gäller polisarbeten. Allt som staten kan få in pengar på NU är bra och allt som ser bra ut på papper är bra. Men om det löser några problem eller förhindrar kommande problem, det vill ha vara osagt. I en förlängning så kostar det nog mer än vad de för stunden får in.