söndag, mars 07, 2010

STAGNATIONEN SKINGRAD och INSPIRATIONEN ÅTER

Ja, nu är jag på plats igen. Har varit hemma en bra stund. Plockat och pysslat lite, tvättat håret, skrivit ut papper till veckans spännande möte ha,ha, lagt in och beskuret lite bilder från helgen. Även mailboxarna är tömda. I stort sett bara lite bloggande kvar.

Bilderna är inget som platsar på bloggen här. Bilden idag tog jag vid något tillfälle när jag satt och skrev på skrivdatorn. Är ju inbyggd Webcam på den och rätt ofta när inspiration och lust tryter så knäpper jag av några bilder. De allra flesta raderar jag, då jag nästan alltid är osminkad och ser värre ut än vanligt när jag sitter där. Men några har jag sparade och överförda hit. Det här är en av dem. Har en väldigt avskalad bild som jag gjorde svartvit och la på lite mer kontrast på, som ni kanske får se någon gång. Ful men ändå lite fin.


Vaknade strax efter åtta idag och längtade hem. Först vill jag bort och sedan längtar jag hem *ler*. Men helt klart räcker en sådan här liten tur för att skingra blockeringar och stagnation en smula. Nu ploppar ide efter ide upp igen och jag har hela kvällen funderat på de där tidigare ideerna jag fick en natt när jag inte kunde sova på grund av hjärnaktiviteten. De har legat på is, men börjat vakna så smått igen.

Jag kom även ihåg nattens dröm, vilket också var länge sedan. En väldigt tydlig dröm som jag inte ska dra här och nu. Men på hemvägen kom tanken på att se Lundell när han nu i vår/sommar gör några spelningar igen. Man vet ju aldrig när det verkligen blir den sista *ler*. Han är bara på några få ställen. Inte här. Men Stockholm och Göteborg bla. Stockholm åker jag ju till då och då ändå och jag var där i höstas flera gånger på kurs, så jag lutar åt Göteborg som jag tycker är en väldigt fin stad på sommaren. Jag har några bekanta där, men om de vill se Lundell vet jag ju inte.

Jag ska kolla upp biljettsläppet och kontakta de jag känner där. Det är två av varandra helt oberoende personer, en manlig och en kvinnlig. Kanske någon av dem hänger på bara för att få träffa mig ha,ha. Ja,ja. Just nu är jag så fylld av saker. I morgon kanske jag är mer sansad. Tranås funderar jag också på att åka till. Det är inte så långt och bara att sätta sig på tåget. Men dit vill jag åka själv för lite rekreation. Någon gång mellan Hägg och Syren. Bad och spahotellet tänker jag på förstås.

Mycket vill jag nu som sagt. Om det beror på sällskapet som var en gammal bekant sedan innan jag började med hobbyn, eller att jag var borta från lägenheten vet jag inte. Stimulans utifrån är hur som helst jätteviktigt, iallafall för mig, inte då bara den stimulans jag får från mötena i veckorna och från ungdomarna och annat jag redan kan utan och innan, utan ny och okänd. Nu hade det stått stilla så väldigt länge, så jag knappt kände igen mig själv till slut. Fast snart är jag väl där igen *ler*. Nää, det dröjer nog för snart är det vår och då lever jag upp ändå.

Av någon konstig anledning sitter jag här och är sugen på popcorn. Men inte så sugen så att jag vill vakna i morgon med popcornslukt i hela lägenheten. Jag har både en 88:a och en Nogger i frysen som legat där länge och väntat på att jag ska hugga någon av dem. Så jag gör nog det till Parlamentet senare. Till Foyles War räcker det med ett stort glas vatten. Det blir min avslutning på helgen.

3 kommentarer:

Svenne sa...

Tycker du ska åka till "Götet" och se Lundell, oavsett om någon följer med eller ej!
Musik är oftast bäst live, till skillnad mot att spela en skiva hemma.
Så iväg med dig:-)
Kramis

Gretas Svammel sa...

Håller helt med dig...Svenne..allt är bättre live, idrott, konserter, teater. Jag har ju sett Lundell ett antal gånger *ler*, men om det blir så blir det Götet.

Benny sa...

Borta bra men hemma bäst
varma kramar Benny