måndag, mars 22, 2010

SOLEN SKINER


Uppe vid nio idag för att hinna säga hej då till de sista kvarvarande helggästerna. Njöt verkligen sedan, när jag tog med kaffe och frukost hit till datorn. Ute skiner en strålande sol. Jag hoppas den fortsätter göra det för ska ta en sväng med stavarna sedan. Valde en bild på tussilago idag för de har säkert börjat ploppa upp här och var i dikesrenarna.

Helgen blev verkligen lyckad. Alla var nöjda och glada och maten i lördags blev kanon. Uppskattades av alla. Man vet ju aldrig när man ger sig på något helt nytt och indisk mat är ganska stark med kryddor i en kombination som de flesta inte var vana vid. Men det föll som sagt alla i smaken.
Gårdagen blev en sådan där skön slapparsöndag. Jag startade den med att gå bort med alla flaskor till sopsorteringen och passade på att då också ta en extra sväng. Frukost sedan med ungdomarna som sovit över. Sedan gick dagen med någon som pluggade, någon som läste, invecklade diskussioner med någon, lite pasta snabbt fixat, en film sågs tillsammans av alla, ytterligare två kom framåt kvällen för att hämta saker. Det slutade med att de stannade kvar ett tag och vi beställde pizza. Jag nöjde mig med salladen.

Idag ska jag nog inte göra så mycket annat än att njuta av friden och lugnet *ler*. Visserligen finns ett antal mail som väntar på svar och i fredagsnatt när jag som hastigast tittade in på nätet så läste jag ju om Asks ide med färgglada kuvert till sexköpare. Några gånger i helgen har funderingar på det dykt upp i huvudet. Idag såg jag att många har haft åsikter om det, bla Louise P och Hanna Wagenius och ett stort antal bloggare. Det känns så bra att många protesterar mot något så idiotiskt. Kanske borde även jag skriva lite om det på Expressenbloggen. Men det får jag se.

Ibland blir jag bara så himla trött på sexköpsdebatten. Jag kan ju inte låta bli att bry mig, men det skulle vara skönt om jag bara kunde strunta i det, eftersom det de flesta gånger är som att prata med en vägg. Men jag blir väldigt glad över att förstå att lagmotståndarna nästan gått om lagivrarna. Det ger lite hopp.

Jag borde också ta tag i jobbsökandet. Inte ett enda jobb har jag sökt under hela mars. Det finns ju inga att söka om man inte har specifik utbildning. Oroar mig lite för att inte få fortsatt aktivtetsstöd om jag inte kan visa att jag söker jobb. Jag är ju inte så himla insatt i reglerna.

Hobbybiten ligger nu på en riktigt bra nivå när jag inte längre behöver träffa någon för att få månaden att gå ihop. Det innebär ju förstås att den är minskad väsentligt, men det kanske automatiskt är en naturlig nedtrappning för att till slut helt upphöra. Inget jag har någon tanke på just nu, men varken orken eller lusten ökar ju med åldern *ler*, snarare tvärtom och ska man sluta ska man väl göra det när man är på topp. Men några möten i veckan som nu är helt perfekt.

Den här veckan som det aldrig blev någon ordning på, är det fortfarande ingen ordning på. Ett möte i morgon, ett eventuellt möte på onsdag, men det är avhängigt vissa saker som personen inte vet förrän i sista minuten. Jag låter den dagen bli som den blir helt enkelt och bokar inte in någon annan. En dag är reservad stan och coachmöte och en dag är inbokad med flera preliminära som tydligen inte bryr sig om att svara tillbaka så att jag vet. Detta trots att jag ber dem om det. Men jag räknar inte med någon av dem längre, så hur den dagen blir vet jag inte heller ännu.

Nu finns ju en hel del annat som jag skulle vilja få gjort, så det är lugnt ändå. Rensningen måste jag ta tag i så jag blir av med den i tankarna och det pågående skrivprojektet vill jag få avslutat. Tänk så skönt det vore om det var precis tomt i tankarna. Iallafall ett litet tag.

4 kommentarer:

Benny sa...

Hej när man ser bilden på tussilago,d¨är inte ¨åren långt borta,man längtar till ljusa kvällar,nu på morgnarna blir det ljust strax före 6 när jag sätter mig på cykeln till jobbet,o sen få höra fågelkvittrer i träden,då njuter jag,va nu rädd om dig o låt solen lysa på dig,Kram Benny

Gunnar sa...

Hos meg skinner ikke solen i dag, regn og kjølig vær, men heldigvis så er det ikke snø.

Bare det blir fint i påsken, så er jeg fornøyd. Ser fram til en Sverige-tur, he he..

Gretas Svammel sa...

Ja visst är det skönt ...Benny...när det blir ljusare och varmare

Gretas Svammel sa...

Klart det blir fint i påsk...Gunnar...jag håller tummarna.