fredag, mars 12, 2010

JAG KAPITULERAR

Nää, vet ni vad! Här sitter jag bara och hänger och dras med dåligt samvete för att jag är så jäkla seg. Kapitulerade totalt nu och hällde upp ett glas rött, skar en stor bit av en svettig, stark Svecia och klickade in mig hit till min blogg. Den är nästan en liten oas även den. En slags frihamn.

Sitter vid skrivdatorn i köket. I den finns inga bilder och jag har inte ens haft lust att knäppa på webcamen idag, för att få något att pryda inlägget med. Ritade lite på paint istället. En önskedröm, som väl inte är så väldigt långt borta. Men då när man väl ligger där på gräset med ansiktet mot solen, kan jag slå mig i backen på att jag gnäller för att det är så himla varmt.


Fredag och ledig dag. Har inget hört från den avkomma som mest och oftast brukar dyka upp med kärleken och kompisar. Undrar vad de tänker om de plötsligt klampar in och ser morsan med ett vinglas vid köksbordet halv fem på eftermiddagen? Ja, så tänkte jag faktiskt innan jag beslutade mig för att de troligtvis inte skulle bry sig ett dugg. Men tanken spädde ju på, min för dagen, redan tidigare dåliga självbild.

Bredvid mig på köksbordet ligger en lista på helgens planerade aktiviteter, fredag-söndag. En punkt har jag strukit. Skriva. Fast jag var alldeles för snabb när jag strök. Ingen sol när jag vaknade. Om det varit så skulle jag tagit en promenad innan frukost. Nu tog jag istället plats här på kökssoffan vid skrivdatorn med frukosten, med tanken att kanske, kanske få det sista gjort av det pågående projektet, innan det är dags att sätta samman osv.

Fast besluten att bara kolla mailen och sedan sätta igång. Jag väntar nämligen på ett speciellt mail på min privata email, som jag snart tappar tålamodet att vänta på. Det här kommer ni att få veta mer om så småningom. Inget idag heller, men jag betade av och svarade på alla hobbymail trots min föresats. Sedan in på mitt skrivprojekt för att sätta igång och då strök jag på listan.

Men inte ett jota har jag fått gjort. Började läsa det jag redan gjort, istället för att fortsätta där jag slutade sist och blev totalt fast. Efter ca tre timmar började jag bli småsugen på något att äta, tittade upp och såg att solen sken så fint utanför fönstret. Här började då mitt inre att dividera och jag sjönk längre och längre ner. Ge dig ut, sa ena rösten. Ta något att äta och beta av din lista, sa den andra. Du måste röra på dig, mässade den första. Det är blött, blaskigt och halkigt, sa den andra. Ut,ut,ut, uppmanade den första, sedan har du energi att göra det du verkligen tänkt. Varför göra något du inte vill? fortsatte den andra rösten. Coola ner. Ta det lugnt. Softa.

Är det någon som känner igen sig? Jag hoppas verkligen att så är fallet. Jag gick iallafall ut med soppåsen som var överfull och hämtade posten i postfacket. Efter lite födointag och annat småpyssel satt jag då några timmar senare här igen, framför dataskärmen. Läste lite nyheter, lite bloggar, ritade, innan jag då slutligen nu gav upp den här dagen och hällde upp ett glas vin och började skriva dagens inlägg här.

Fick i kommentar till gårdagens inlägg tips på en sida för att kolla telefonförsäljarnummer. Såg sedan att jag redan hade den sidan här på skrivdatorn. Det lustiga är att telefonen varit totalt tyst idag. Läser de min blogg måntro *ler*? Eller är de lediga på fredagar? Jag som nästan sett fram emot att kanske få reda på vilka det är som håller på och ringer. Tänkte mig då att svara och säga direkt att jag är inte intresserad av...vad det nu visade sig vara. Sedan kunde den som ringde få fundera på hur jag visste innan de ens hunnit säga pip. Men hur som helst, det är ändå skönt att slippa detta ringande.

Jag ska faktiskt göra ännu ett försök nu med skrivprojektet, så jag kan lätta lite på det dåliga samvetet och ägna mig åt annat i helgen. Om inget oväntat dyker upp, så blir det sedan Miss Marple, följt av Skavlan. Återkommer på måndag med rapport om jag eventuellt strukit något mer på min helglista *ler*.

6 kommentarer:

Hans-Erik sa...

Greta, Det kroppen eller huvudet som säger ifrån. Efter mycket jobb och bestyr måste månniskan koppla av.
Gillar din teckning. Vill också ta mig kläderna och bada naken ute i solen nu efter all snö och skidåkning

Gretas Svammel sa...

Kanske är det så...Hans-E..inte för mycket av fysiskt jobb, men för mycket tankar.

spinglover sa...

.....jag skulle gärna se mer av dina teckningar har.......tecknat ger ofta mej mer inspiration än vad bilder och filmat gör

Gretas Svammel sa...

Jaadu..spinglover..för mig är teckning ungefär som att sjunga. En del har talang och gillar att sjunga, andra har ingen talang men sjunger när de har lust.

Jag tecknar alltså när jag får lust. Men det funkar bättre lustigt nog att teckna på paint än i skissblocket. Troligtvis för att jag omöjligt kan ställa krav på något perfekt i paint.

spinglover sa...

.....för den oinvigde......vad menar man med paint?

Gretas Svammel sa...

Paint..spinglover..är ett bildredigeringsprogram som följer med datorn (iallafall om man har pc och explorer) Mac datorer har kanske något annat. Där kan man även med darriga fingrar = musklick teckna.

Photoshop som jag nämnt ibland är ett program som man kan köpa och där kan man också teckna. Jag föredrar photoshop, men det har jag bara införskaffat till den här stationära datorn.

Att teckna med datormusen är åtminstone inte för mig samma sak som att sitta med penna och radergummi och försöka få till minsta lilla streck perfekt.