tisdag, mars 09, 2010

HOLLYWOODFRUAR, MISSAD FAKTURA, KNEPIGA MAIL, POLISENS KRAFTTAG

Hej Hopp! Ja, ja...jag låter hurtigare än vad jag är. Men försöka duger *ler*.
Var lite för rastlös för att koncentrera mig på läsning i gårkväll och risken att somna var ju också stor. Somna innan Medium. Herregud. Det kunde jag inte tillåta, så jag knäppte på tv-n och zappade runt mellan kanalerna.

Stannade till en stund vid Hollywoodfruarna. Har aldrig sett det programmet, mer än det avkomman och jag såg av Ankas jul. Jag tänker inte ondgöra mig speciellt över det. Det finns säkert många som vill se sådana program, annars skulle det ju läggas ner. Jag kan ju tycka att det är lite komiskt när en av dem säger helt allvarligt att det är ett heltidsjobb att vara hemmafru och man sedan får se hur hon åker och köper tofsar ena gången, tar med en vännina för att prova ut ett nytt läppstift en annan gång och hur hon ägnar massor av tid för att få till kuddarna i sängen.

Det jag egentligen skulle säga angående programmet var det här. Ni som följer bloggen minns kanske att jag någongång utifrån Ankas beteende och val av snuskiga ord, skrev att det ofta är de som aldrig får uppleva det, som beter sig så. Log därför lite när hon igår sa att hon inte pökat på sju år. Sedan var ju smutskastningen av fd maken inget att le åt.

Lämnar gårdagkvällen. Traskade med försiktiga steg bort till ettan idag. Försiktiga för att jag dels bytte ut mina höga lågklackade stövlar mot ett par andra och dels för att det var barmark, slask och is omvartannat. Pigg och fylld med ny lust och energi kom jag hem strax före halv fyra. Som vanligt hade jag förstås tänkt si och tänkt så vad gällde eftermiddagen och kvällen. Försöker ju nu i möjligaste mån ha,ha, att inte skriva vad jag tänker göra, eftersom det så väldigt sällan blir så.

Naturligtvis blev det inget med jag tänkt idag heller. Hittade i postfacket bland annan post, en påminnelse för en faktura som inte var betald. Telefonräkning. Jag har abonnemanget på ett ställe och samtalen på ett annat. Men jag har liksom aldrig missat att betala en räkning. Blev sittandes en stund och fattade noll. Började leta på skrivbordet (har alltså inte städat och sorterat i pärmar ännu) men hittade ingen faktura. Jag sparar alltid räkningarna och kvitto på betalning mm.

Tänkte först strunta i det och betala i morgon för att bli av med det. Jag hade liksom ingen lust att börja ringa runt. Men att betala något som inte är specificerat kändes ju också knäppt. Knäpper på datorn och går in på aktuell hemsida för att kolla och blir ännu mer förundrad. Den lilla, lilla datorn är köpt via de här och den avbetalningen på 24 månader ska ske via autogiro. Men enligt specen på hemsidan var det med på teleräkningen.

Hur som helst var jag tvungen att (mot min vilja) lyfta luren och reda ut det här. En väldigt seviceminded tjej fick jag prata med. Precis så som det ska vara. Jag hade förstås fattat fel. Väljer man autogiro kommer allt på autogiro och man får då ingen faktura. Men hon tog bort förseningsavgiften och flyttade fram betalningsdatumet 14 dagar. Ett nytt samtal efter det till banken för att ta bort autogirot. Även den tjejen var väldigt trevlig. -Är det något mer jag kan hjälpa dig med?

Massor av tid tycker jag att det här tog, som jag inte räknat med. Men att bli så vänligt och positivt bemött överväger. Tänk om alla kunde fatta hur viktigt bemötandet är?

Mina växter däremot blir inte så bra bemötta av mig. Såg förrut hur de slokade. Ska ta ett snack med dem senare och ge dem lite vatten. Borde ha planterat om en del och ska väl även göra, bara jag får lust. Brukar normalt göra det när behovet finns i februari. Nu suckar jag bara vid tanken på att bära hem jord. Det är enklare när man har en bil. Fast jag klarar mig ju oftast rätt bra ändå numer, utan bil. Fast visst saknar jag det ibland.

Från det ena till det andra. Jag har ju ingen aning om ifall de som mailar mig även läser här. Men om så är fallet för vissa, så raderar jag numer mail där inget ämne är angivet. Det händer ibland att folk mailar utan att skriva i någon rubrik på mailet. Nu har jag de sista dagarna öppnat tre stycken sådana, dum som jag är. Det första var från något vanligt namn typ Kalle Karlsson. När jag öppnade det stod ingenting men det var skickat till en massa andra adresser också.

Nästa gång var också ett vanligt svenskt namn och jag klickar upp det i godan tro som vanligt. Samma sak, inget meddelande men en hel radda mailadresser som det också skickats till. Tredje gången öppnar jag mailet för att få bekräftat att det är samma sak. Det är ett nytt namn men inget ämne och skickat även till massor av andra. Så nu raderar jag alla mail utan ämne direkt, utan att öppna dem. Trist, för jag vet att alla inte skriver rubrik. Men läser ni här och inte får svar så vet ni varför.

En sista sak innan jag ger mig för i kväll. Försöker att tänka på er stackare som ska läsa all svada jag präntar ner *ler*. En länk jag hittade på sexforumet. Ibland är det bra att kika in där. Polisen kraftsamlar för prostitution och människohandel. Tanken är nog god, men nystar de i rätt ände? Risken här är att de drar alla över en kam och inte ser skogen för alla träd. Men det är också lätt för mig att dra mina slutsatser och ha mina åsikter, då en dialog mellan parterna verkar omöjlig. Jag menar då dialog polis/ sexarbetare. Inte heller en nyanserad debatt politiker/sexarbetare är idag möjlig.

3 kommentarer:

Gunnar sa...

Norge setter også inn mer kraft-tak i kampen mot menneskehandel. Mer penger bevilges av politikerne og politiet setter i sammen flere "spesialgrupper" til etterforskning. I følge politiet så er sexhandel og menneskehandel ofte 2 sider av samme sak, det leste jeg i en artikkel i dag. Og med de nye "spesialgruppene", så vil flere sexkjøpere tas.
I 2009 var også innsatsen stor i kampen mot menneskehandel, likevel er det stort sett kun saker om sexkjøp som er oppklart.

Så min tillit til politiets innsats er meget liten.

Gunnar sa...

Et par linker også ;-)

Det har vært flere voldtekter av sexarbeidere den senere tid:

http://www.dagbladet.no/2010/03/11/nyheter/innenriks/sexkjopsloven/voldtekt/prostitusjon/10803500/

Litt om kampen mot sexhandelen:

"Prostituert kastet på glattcelle"

http://www.nrk.no/nyheter/distrikt/nrk_trondelag/1.7033360

Gretas Svammel sa...

Tack ..Gunnar...första länken fungerade inte, men jag hittade artikeln ändå.

Ja, de kommer ingenstans så länge de inte kan se nyanserna i prostitutionen. Att tro att man ska kunna utrota sexköp är samma sak som att tro att man ska kunna utrota sex.

Det är våldet och tvånget som ska stävjas och det i vilken situation det än förekommer. Alltså inte bara sexuellt tvång.