onsdag, mars 17, 2010

DEPRIMERANDE NYHETSRUBRIKER och FOTOSESSION

Först bilden igår. Gjorde det enkelt för mig när jag skulle kamouflera bort gardiner, diskbänk mm, så tog ett mönster (på photoshop) och klickade på bakgrund utan att markera. Ibland kan då halva kroppen också bli fylld och då är det bara att ångra. Igår åkte en bit av tröjan bort utan att jag märkte det. Inte förrän jag jag skulle fylla ut resten med klonstämpeln såg jag det. Hade ingen lust då att börja om då jag bara skulle ha det hit till bloggen. Ni kanske inte ens märkte det? Men under vinglaset ska det vara en bit brun tröja. Det var det som var felet.

Över till dagen. En lite gråtrist onsdag där solen försökt att kämpa sig igenom molnen då och då, utan att lyckas särdeles bra. Cirka 4 plusgrader. Efter mötet med en lite småmysig man plockade jag fram min kamera. Lusten var så där. Var mer ett "måste" eller "borde" att få till några nya foton. Låg länge inatt innan jag slutligen släckte lampan och bläddrade i boken jag fick för ett tag sedan, för att få ideer. Första gången jag bläddrade i den tyckte jag det var massor av fina foton. I natt tyckte jag inte det var något alls som liksom passade mig att ta efter.

Hade två ideer. Dels där jag sitter och fotot tas bakifrån (det blev sedan inte bra) och en med genomskinligt tygstycke. Packade ner innan jag travade bort till oasen idag, en genomskinlig gardin, ett svart satinlakan att lägga över massagebänken och ett par privata stövlar. Stövlar som jag funderar på att sälja för använder dem bara när jag vill variera mina foton. Boken också förstås åkte ner.

Men jäklar i min låda vad det poppade upp ideer när jag väl satte igång. Hade roliga timmen där för mig själv ihop med kameran och kläderna jag plockade fram från garderoben. Hittade en spetsgardin som jag hade till accessoar också. Cirka 40 bilder tog jag men tog bort fem direkt. Nu har jag lagt in dem på datorn och det ryker väl ett tiotal till. Kanske fler eftersom flera är snarlika. Det räcker till nästa uppdatering av hemsidan, men jag vill gärna ligga ett byte före, alltså ha två byten klara kontinuerligt. Hoppas lust och fantasi nu fortsätter att flöda alltefter som våren framskrider. Det är svårt att komma på nya poser då jag hållt på så länge.

Ska sitta en stund nu vid photoshop så kan bli ett smakprov i morgon från dagens fotosejour. Nästa vecka är det fortfarande ingen ordning på. Folk som fått förslag hör inte av sig och jag får då själv maila de andra som också var intresserade för att höra om det intresset kvarstår och så vänta på besked igen. Men jag har iallafall lärt mig att inte lägga ut på hemsidan att det finns tider en viss vecka, utan bara bestämda tider.


Såg att Plura skulle vara med hos Skavlan på fredag. Nu kanske det inte blir något tv-tittande alls här på fredag, men det går ju som tur är i repris. Jag tycker Skavlan är ett program och en person i särklass faktiskt. Det är nog det enda program just nu som jag inte vill missa. Kikade ju som jag skrev någon gång, på premiären av Mauro och Pluras matprogram. Det var inte riktigt min smak. Visst jag kan slötitta på det om det faller sig så. Men nästa gång, alltså imorgon, är Winnerbäck med. Om Lundell är kungen så är Winnerbäck prinsen, så jag måste ju offra mig då *ler*. Håkans bar som då visades igår (eller var det förrgår?) första avsnittet och som jag också var lite nyfiken på, var nog både första och sista gången jag såg. Inte heller något för mig.

Det här med Plura och Skavlan såg jag på Aftonbladets hemsida, som jag klickade in mig på förut. Vill man bli deprimerad är det bara att läsa rubrikerna där. Jag försöker ju att hålla mig ifrån nyhetsflödet något så när, men ibland vill man ju veta vad som händer. Allt står inte i Corren.
  • Arbetarna inom industrin får 0.7 % ökning på lönen medan cheferna får över 100 %.

  • Fransk tv show ger elchocker trots att personerna skriker och inte vill.

  • Swartling förbannad i tv och kastade vinglas, så tvpersonalen grät. ???

  • Någon politiker ger löften om flyktingboende, men när han tror kameran är släckt så tar han tillbaka det. (kommer i uppdrag granskning)

  • Skabb har ökat. Främst bland ungdomen.

  • Thomas Qvick kunde ha friats om inte utredningsmaterial mörkats.

  • Choklad skördas av barnslavar.

  • M-politiker tjänade 300 000 kronor på att låta en 20-årig förståndshandikappad bo i hans kalla garage.

  • Misstanke om mörkläggning om vad som hände när svenskarna blev skjutna och dödade i Afganistan.
Inget av det här är intressant att klicka in sig på och läsa hela artikeln. Tvärtom. Till det här kan man då lägga Hollywoodfruarna, Charlotte Perelli som enligt Bert ljuger (om vad vet jag inte), Pojkar i sexhärva och så det eviga tjatet om det förestående kungabröllopet som redan står mig upp i halsen. Det är det faktiskt svårt att värja sig från, för det tas upp överallt. Fast jämfört med allt annat som det skrivs om så är det väl det enda positiva , men det blir ändå negativt. Tänk att det ska vara så ont om positiva saker i en kvällstidning, eller vilken nyhetstidning som helst. Nyheterna speglar ju den värld vi lever i. Är vår värld verkligen så ond? En hemsk tanke, men människor smittas ju av det klimat de lever i. Ju ondare värld ju mer ond blir människan.

Jag försöker tänka goda tankar i hopp om att stoppa den spiralen. Gör det ni också. Min tro är att det från grunden inte finns något ont. Ingen föds ond.

Jag tänkte faktiskt få till ett lite lagom kort och klatchigt inlägg idag, men det blev varken kort eller klatchigt. Nu tänker jag fördriva tiden vid photoshop en stund.

Tacka vet jag Blogger säger jag och torkar svetten ur pannan *ler*. Tyckte rubriken fotosession såg konstig ut, så googlade ordet utan att tänka mig för. Hela inlägget jag skrivit försvann förstås och hjärtat åkte upp i halsen och svetten sipprade fram (lite överdrivet). Men här på Blogger så sparas allt man skriver automatiskt i ett utkast, så det var bara att gå dit och klicka fram det igen. Så nu är det lugnt.

Kom på en sak till. Igårkväll lyfte jag luren när det ringde, sa hallå, väntade tills jag hörde ansatsen att börja prata och då säger jag snabbt - jag är inte intresserad, tack och hej och så la jag på. Två gånger igår och en gång idag. Undrar vad de tänkte *ler*.


6 kommentarer:

Gunnar sa...

Nyhetene er deprimerende, ja. Men jeg må lese litt av det og se litt nyheter på tv.
Leste i dag at Kvinnegruppa Ottar vil kriminalisere kjøp av porno, som en videreføring av sexkjøpsloven.
Da må jeg i grunnen bare le, ha ha!

Hans-Erik sa...

Greta, Det ligger i nyheternas själ. Det skall vara krig, farsot, svält. Sällan något positivt.

Kul att läsa om dina fotosessioner. Du kanske skulle posera som klassisk pin-uppa. Svarta stay-ups och svarta högklackade skor

Gretas Svammel sa...

Fortsätt le du..Gunnar..de här Ottar verkar ju totalt verklighetsfrånvända. Tyvärr har vi liknande även här.

Gretas Svammel sa...

Nää..Hans-E...vem bestämmer att nyheter alltid måste var hemska och negativa?

Stay ups och högklackat har jag på många bilder *ler*

Gunnar sa...

Ja Greta, dere har nok av fanatikere i Sverige. Beatrice Ask må være totalt fanatiker. Etter hva jeg har lest om at hun ønsker å sende brev til familien når menn blir tatt for sexkjøp.
Hun synes jeg virker totalt virkelighetsfjern, hun må leve i middelalderen.

Gretas Svammel sa...

Man upphör aldrig att förvånas..Gunnar...Asks uttalande vet jag inte om jag ska skratta eller gråta åt.