onsdag, februari 24, 2010

SOL, SURF och SVAMMEL


Annons mot rökning i Frankrike. Jodå, det väckte allt protester. Men att överhuvudtaget komma på iden? Jag tycker det är kreativt. Det är någon som tänkt till. De flesta skulle kanske säga tvärtom ha,ha, någon som inte tänkt till. Jag är rökfri sedan snart tjugo år, så jag vet hur det är att vara fast i ett beroende och slav under en last. Man kan säga att att nikotinetbegäret var min hallick. Alltid se till så man hade pengar till cigarretter, alltid kånka runt på dessa pinnar och tändare. Var man på fest hos ickerökare höll man ut i det längsta för det var nästan skämsigt att gå ut för att dra i sig rök och sedan komma in och lukta skunk. Här i Sverige skulle nog en sådan här ide inte bli mycket mer än en ide.

Ja, jag surfade runt lite idag innan jag gav mig ut i solen. Det här var ju kul att läsa, att äldre behöver mer sömn. Sömnbehovet minskar inte med stigande ålder. Något att visa barnen *ler* som inte fattar att jag i min ålder kan sova så länge.

Hoppar sedan till en mer barnförbjuden sida på nätet. Flashback. Jag kikar in där ibland för att se vad de skriver om, men jag är inte registrerad och skriver således inte själv. Det finns en Claudia där som skriver väldigt bra inlägg, vad jag sett. Idag skriver hon om att Malmö tydligen skickar ut enkäter angående nätprostitution. Hon skriver Malmö stad, annars skulle jag kunna tro att det var Kast/Fast, vettig organisation för Köp/Försäljning Av Sexuella Tjänster. Jag länkar till inlägget för att jag tycker hon för ett bra resonemang.

Under tiden jag väntade in tiden (mycket tiden där) tills jag skulle gå (för att jag inte orkade/ville göra något vettigt) så gjorde jag en test jag hittade på MSN sidan. Besvarade 35 frågor för att se vilket jobb som skulle passa mig. Var väl egentligen ämnat för ungdomar för att ge en hint om passande utbildningar. Jag har ingen längtan efter att omskola mig *ler*. Vidareutbildning däremot är aldrig fel, för fulllärd blir man aldrig. Men resultatet blev väldigt korrekt faktiskt.


Du Blev Vårdande Viktoria: Det ligger helt rätt i tiden nu att utbilda sig inom hälsa, friskvård, sportmedicin, naprapati, kiropraktik och så vidare. Samhället blir allt mer stressat och sjukskrivningarna är många. För dig som vill arbeta proaktivt med hälsa och vård finns områden att täcka upp. Läkarkåren behöver utökas och allt fler väljer utbildning utomlands som ett alternativ till sina läkar- och friskvårdstudier.

Estetiska Elin: Du är estetiskt och konstnärligt lagd och har en enorm kreativitet som du måste få utlopp för. Din estetiska sida är din starka punkt. Du har en känsla för färg och form och vill arbeta praktiskt och gärna med händerna, kanske genom ditt eget företag. Under din utbildning finns stora möjligheter att studera utomlands

Humanistiska Hugo: Du är en underbar pedagog och brinner för att lära ut dina kunskaper och erfarenheter till andra. Kanske har du ledaregenskaper och ser potential i andra samt kan leda andra i sitt arbete. Du förstår dig på psykologins vikt samt har en pedagogisk och diplomatisk framtoning som gör att andra lyssnar när du talar. Människor intresserar dig. Yrken kan vara lärare, pedagog, psykolog, coach eller beteendevetare.

Kan ju själv lägga till Gulliga, Geniala Garbo som ett kompliment till Viktoria. Det fanns alltså inte med.

Utifrån detta så klickade jag då in mig på alla jobbsiter jag registrerat mig på och hittade ett tänkbart arbete. Tänkbart betyder inte att jag har meriterna. Det andra jag söker på socialförvaltningen, men det handlar inte heller denna gång om socialsekreterare.

Trodde att jag såg fel när jag kollade termometern vid uppstigandet idag. Fortfarande osäker på om jag såg rätt, fast jag tittade en extra gång. 3 plusgrader. Nu har jag termometern åt den sida där det är morgon, tidig förmiddag. När jag några timmar senare tittade var det 2 minusgrader och när jag gick hem ikväll vid halv sju var det 6 minus. Men nu är det på g. Solen värmer mer och mer, när den väl visar sig. Snart är det dags att parkera sig ute någonstans och vända ansiktet mot solen och suga i sig. Man kan säga att livet snart återvänder *ler*
I väntan på det ska jag nu gå och tvätta bort sminket, stoppa något i magen och se lite tv.

4 kommentarer:

Benny sa...

I dag var det 8 minus när jag cyklade till jobbet,sitter o dricker te på jobbet nu ha en bra dag,kram Benny
Om det ändå vore sommar snart,Sommaren kommer med strålande solsken o värme,

Anonym sa...

Hej!
Enkäten som skickas ut från Malmö är faktiskt från FAST och KAST, precis som du anade.
Målet och syftet med studierna är att med hjälp av den svarandes kunskaper bidra till att ge en nyanserad och trovärdig bild av hur sexförsäljning och köp på Internet kan gestalta sig. Vi vill visa på olika verkligheter, ingångar och sätt att förhålla sig när det gäller denna verksamhet, att sälja eller köpa sex via Internet.

Dessutom bidrar den som svarar till att utveckla och förbättra verksamheten för de män och kvinnor som har denna erfarenhet och eventuellt skulle behöva hjälp.

Studierna görs genom fyra olika delstudier parallellt för att skapa en större helhetsbild av hur betalsex via Internet kan gestalta sig. Deltagandet är anonymt och de uppgifter som lämnas behandlas konfidentiellt. Det finns ingen geografisk begränsning för att kunna svara, åldersmässigt bör du ha fyllt 15 år och 18 år för köpdelen. HBT-delen görs i samverkan med RFSL nationellt vilket innebär att de kommer att lägga enkätlänkar bland annat på Qruiser, RFSL-chatten.
Enkäterna finns på www.malmo.se/prostitution

MVH
Linda Byqvist (KAST)

Gretas Svammel sa...

Ha en bra dag själv...Benny

Gretas Svammel sa...

Jättestort Tack...Linda..för förklarandet. Informerade i dagens inlägg.