torsdag, februari 25, 2010

KVÄLLSTANKAR


Jag sitter och funderar på vad jag ska göra. Om jag ska göra något alls. Klockan är 22.40 och egentligen har jag inte lust att göra något, men jag är inte heller så trött. Tv-n har fått vila helt ikväll. Har inte ens varit inne i rummet sedan jag kom hem ikväll. Har suttit här i omgångar, pratat i telefon, kollat över räkningarna, småätit, bläddrat bland fina bilder i en bok som jag fick som bonus av dagens besök och fått inspiration till egna fotoideer. Satte mig här igen för att stänga av och gå och tvätta bort sminket och krypa i säng med någon bok. Men blev att jag loggade in hit för att svara på kommentarer och då kan jag ju lika gärna skriva lite också eftersom jag inte är så trött.


Bilden är från 2007 och somliga har sett den förr. Fick en länk i kommentar till en norsk tidning om de tänkta gratisbordellerna i Norge som jag skrev om i förra inlägget. Såg att även Blogge skrivit om det. Fastnade särskilt för ett stycke i hans inlägg. Det här med jämlikt respektive ojämlikt vad gäller sexköp har jag själv försökt formulera flera gånger. Lagivrarna vill ju ha det till att sexköp hindrar jämställdheten. I mitt huvud är det tvärtom och så tolkar jag även Blogge.

"Och på ett högre plan måste vi fråga oss vad för slags jämlikhet vi egentligen eftersträvar: en där kvinnan ideligen måste stödjas och skyddas av staten och där hon är lika ofri som någonsin under kyrkans överhet att själv bestämma grad av avsteg från den förment ideala banan, eller en där kvinnan är lika fri som mannen att göra sådana avsteg utan fördömande (särskilt från statens sida)."

Var inne och läste Pernilla Wahlgrens blogg också, som jag numer nästan aldrig kikar in på. Överhuvudtaget läser jag inte många bloggar nu förtiden längre. Fel formulerat men det får vara så. Iallafall så läste jag att hon kommit så sent till Bromma på grund av trafikstörningar att incheckningen var stängd. Hon ville ju med planet till Malmö för alla satt ju och väntade och saker var inplanerade. De löste det genom att hon fick ta med bagaget till flygplanstrappan, men eftersom hon hade vätskor i bagaget fick hon plocka bort det och kasta.

Det var ju balsam, schampo, parfym, spray mm och säkert inte de billigaste märkena. Tjejen på Bromma frågade om hon verkligen ville kasta allt det där, men hon hade inget val. Hon kunde ju köpa nytt. Då började jag fundera lite runt det där. Om Pernilla hade sagt att du får ta det, hade tjejen fått göra det då? Får man som anställd på en flygplats ta emot saker som plockas bort från bagage?

Vid sexköp får man ju ta emot, men förbjudet att ge. Det är väl den enda företeelsen som det är så vid. Mutor tex får man väl varken ge eller ta emot. Men i det här fallet skulle det då bli det omvända. Tillåtet att ge, men förbjudet att ta emot. Funderade lite på i vilka andra sammanhang det är så. Stöldgods kanske om man vet att det stulet. Förbjudet att köpa stöldgods vet jag ju att det är, men jag är osäker på om det förbjudet att ta emot som gåva. Å andra sidan kan det inte heller vara tillåtet att ge bort något som man vet är stulet, så det blir ändå inte samma sak.

Strunt samma, men ibland kan en helt oväsentlig grej sätta igång tankarna. Ska skingra dem lite nu för spelar nog lite på King.com innan jag tar natt och förflyttar mig in i drömmarnas värld.

3 kommentarer:

Benny sa...

En mycket vacker bild på en ängel,Kram Benny
Have a nice weekend,Kisses and hugs Benny

Svenne sa...

Bilden på dig gillar jag!
Om du gick omkring med den klädseln här hos mig så skulle jag inte ansvara för mina handlingar, bara så du vet! Puss puss i nattens mörker

Gretas Svammel sa...

Tack till er båda