tisdag, februari 23, 2010

DET JAG INTE GÖR IDAG osv

Vad gör jag denna sista tisdag i 2010 års februari? Segar och degar, hänger och slänger. Slår mig nu att man normalt aldrig präntar ner i skrift hur man mår, om det inte är något speciellt. Men med en blogg av mitt slag så faller det sig helt naturligt och många, många andra bloggare gör detsamma. Är inte det bra? En slags egenterapi.

Hur eller hur så sitter jag vid min skrivdator i kväll. Den andra har jag inte ens satt på idag. Låg och tänkte i morse (förmiddags) innan jag tog sats och klev upp, att jag inte kan betala ett bredband som inte fungerar. Är ju dags nu att betala månadens utgifter. Vidare tänkte jag att ingenting händer med skrivandet om jag inte tar tag i det. Jag måste helt enkelt tvinga mig att sitta här. Så gör ju de stora författarna *ler*.

Stärkt av mitt beslut så parkerade jag mig här med frukosten istället för vid min stationära dator. Innan jag ringer om bredbandet (det mobila) måste jag kolla en sista gång. Fast jag har installerat bort och installerat om tidigare, utan att det fungerat. Går helt enkelt inte att ansluta. Kommer upp en ruta "vill du försöka igen" och klickar man ja kan man hålla på i evigheter. Gick man in på inställningar kom en ruta att simkortet inte var i, fast det var det. Jag vet inte vad jag gjorde, men jag tänkte skit samma vad som händer och for runt och plötsligt kom rutan upp där jag ska ange pinkoden. Den har jag alltså inte sett sedan nyåret. Nu funkar det. Om det gör det imorgon vet jag inte, men i morgon är en annan dag, som det står i sången. Jag slapp ringa.

Ja, sedan hann jag att lite snabbt kolla in på lokaltidningen och mailen, innan jag tog en snabb dusch och gav mig ut i snöandet. Brukar ju duscha i ettan, men nu var det ju en vanlig massage bara, så fixade till mig hemma. När jag traskade hem igen runt halv tre, efter en tur in till affären också, så hade det slutat snöat. Jag lurar säkert mig själv, men fåglar kvittrade, solen försökte tränga igenom molntäcket (utan att lyckas) och jag anade en vårkänsla.

Efter upplockning av varorna och lite annat pyssel, satte jag mig med burken med smörgåsgurka som jag hade köpt (och som nu snart är slut) och bläddrade igenom tv-tidningen som kom med posten idag. Insåg att jag hade fått problem. Ett stort problem ha,ha. Det finns tre program jag gärna ser om jag har möjlighet. Ja, jag kan till och med stuva om saker för att möjligheten ska infinna sig. Lets dance, Solsidan (som är rätt kul), Debatt, Kvällsöppet, Foyles War kan jag lätt undvara om det behövs. Men inte dessa tre program Medium, Lie to me och The Mentalist.

Först slog hjärtat ett extraslag när jag såg att The Mentalist skulle börja igen. Som jag har väntat. Nästa tisdag i trean. Sedan slog det mig, att det är ju då jag brukar titta på Lie to me i 4+. Samma tid. Båda programmen drar ju samma slags tittare kan jag tänka mig. Tråkigt? Javisst, men det finns större problem *ler*. Hur jag ska göra? Förstås blir det The Mentalist nästa tisdag. Han är lite snyggare att vila ögonen på.

Nu har jag suttit här vid skrivdatorn och gjort allt utom att skriva. Jag har dokumentet uppe som jag sitter och glor på ett tag mellan varven, men det är lönlöst när inte inspirationen finns där. Jag har varit inne och kollat skatteverkets sida, jag har beställt bläckpatroner, jag har kollat gardiner till vårstädningen framöver, jag har gjort en raid in på sexforumet, jag har läst bloggar.









Jag var bland annat inne på Olle Berggrens blogg, mest för att Gynning länkade dit. Vet annars knappt vem Olle B är. Läste om gitarristen i Stones, Ronnie Wood och hans tjejhistorier. Vad är det som gör att 20-30 åriga tjejer vill vara i hans sällskap, han som är över 60? Jag kan ju bara spekulera för jag vet ju inte alls. Men jag tror inte att pengar är den minsta orsaken om jag säger så. Sedan kan han ju också vara en bra älskare och de kan också, om man är en sådan person, spegla sig lite i hans glans eftersom han är känd. Jag ser egentligen inget fel i något, då de alla ser ut att trivas. Det finns unga tjejer här också som gärna tillbringar tid med äldre män för deras pengar skull. Då kallas det utnyttjande och prostiution.

Jag läste i Corren idag om tre män (om nu en 16-åring kan kallas för man) som haft sex med en 13 åring. Nej då, inte samtidigt. Med en 22 åring ena månaden, en 21 åring en annan månad och med 16-åringen några andra gånger. Det kallas för våldtäkt och sexuellt utnyttjande av barn, då alla visste om hennes ålder. Men det står ingenting om vem som varit den drivande och ingenting om ifall det var mot tjejens vilja (vilket jag får intrycket att det inte var). Kommentarerna till artikeln är över mitt förstånd, eller under. Jag har också varit 13 år och kåt till förbannelse. Jag hade ingen 22 åring eller 21 åring till min hjälp just då, de kom senare, utan jag tog första bästa till hjälp. Deo, ljus mm.

Ni kanske undrar över bilden inledningsvis? Sist jag satt här med samma dåliga inspiration som nu, kladdade jag lite på paint. Har ju inte photoshop på den här bärbara och heller inga bilder, mer än de som jag för stunden laddar ner från nätet. Det bruna är ingen filt utan ska föreställa en brygga *ler*.

Undrar om jag ska glo på mitt dokument en stund nu, eller göra något annat. Jag kanske har mer inspiration i morgon. Då har jag inget inbokat förrän framåt kvällen. Men jag behöver söka lite jobb också och det måste jag göra på den stationära så jag kan skriva ut. Har almanackan uppslagen bredvid mig på V.11, då jag bokade in där förut. Ordspråket för den veckan av Oscar Wilde får avsluta dagens inlägg.

Livet är för viktigt för att tas på allvar.

2 kommentarer:

Benny sa...

Hej en mycket fin skriven artikel o dagens ord språk,ha en underbar o förhoppnings¨vis med sol,o ingen snö,Varma kramar Benny

Gretas Svammel sa...

Tack...Benny