torsdag, februari 18, 2016

MÅENDET INTE HUNDRA men EN BRA DAG

Här sitter jag och tar igen mig efter det att de besökande åkt. En del minns kanske den äldre personen som jag då och då träffade på, där jag hade oasen. Var en del av släkten för länge sedan, men har fortfarande kontakt med oss. Är runt 20 år äldre än mig och när han träffade mig första gången var jag runt 10. Hur som helst fick han ett infall för några dagar sedan och ringde min ena syster för att höra om de kunde åka och hälsa på mig.

Det var ett bra infall tycker jag. Vi har inte setts sedan jag sa upp oasen så det var jättetrevligt. Lite kul när han plötsligt sa.... sist vi sågs var du magrare. Jag tänkte först att han försökte vara snäll, men insåg sedan att han ju för tusan hade rätt. Vi stötte på varann efter operationen och då var jag ju också mager ett tag. Fast jag väger 2 kilo mindre nu än då.

Fick en blomväxt av mannen och tulpaner, torskrygg, smör, juice bl.a. av systeryster. Fick även ett brev med sedlar på posten från ungarna. Så på så sätt en väldigt bra dag. Annars har måendet inte varit helt hundra. Spydde innan jag ens hunnit få i mig frukost. Hade lätt ont i huvudet när jag vaknade och det har jag haft till och från ett tag och det är säkert biverkning från något av gifterna. Tog en dusch innan frukost vilket tar på krafterna, brukar sätta mig på en handduk på toan och torka mig. När jag satt där började jag må illa och det var bara att böja sig över handfatet och klökas och klökas och klökas så magen nästan vändes ut och in. Jag hatar det där. Det här var alltså vanligt illamående, inte slemspyor. Till slut kom det upp lite slem och lite gulgrön galla, men klökandet fortsatte en stund till. Helt slut och skakis efteråt.

Hoppade gifttabletten för den ska tas med mat och jag var osäker på om jag skulle få i mig något. Kör med te på morgon nu sedan några dagar. Fick till slut i mig en franskskiva och te. Sedan testade jag ett halvt glas osockrad apelsinjuice när de andra fikade. Det var väl inte det allra bästa just då för då var jag på väg att springa ut och spy igen. Men jag andades och var tyst och det lugnade ner sig. Sedan har det varit lugnt. Fick i mig skaldjurssoppa framåt sena eftermiddagen och till tv-n blir det bär och vispgrädde och ett rosa piller.

Jag ringde dietisten igår men hon var inte där så pratade in ett meddelande. Idag ringde hon och har jag tur får jag redan imorgon leverans med blaskiga näringsdrycker och sex stycken shots 40ml av Calogen extra. Calogen är bara fett utan proteiner etc., som att ta ett par msk vispgrädde typ. Men i extra finns mineraler och lite protein, fast har man problem med njurarna ska man inte ta det, sa hon. Nu vet jag inte hur bra det är att mosa i sig en massa fett egentligen, men en period så här tar nog inte blodkärlen skada. Skulle ju vara dumt om jag kola vippen av en hjärtinfarkt och inte av cancern *ler*. Helst inte av något av det förstås. 

Fick för mig att mäta diafragman idag och nu var den 82 cm. En cm mindre, så jag har svårt att tro att det produceras vätska i buken och det antar jag är de rosa pillrens förtjänst.
Slut för idag. 

Inga kommentarer: