tisdag, april 14, 2015

TISDAG

En liten bild från 2010 får pryda inlägget idag. Ska föra över vid tillfälle några flera gamla att ha till bloggen.
Om ni undrar vad syftet med föregående inlägg är, så är det inte direkt riktat till er som regelbundet följer mitt svammel. Det är mer tänkt som info för de som söker den infon. Jag har själv haft svårt att hitta något vettigt när jag sökt svar på något om just min sjukdom. Få se om jag kan pränta ner något på ett kort och lättfattligt sätt.

När jag letade efter hur jag skulle publicera inlägget så hittade jag något för mig nytt. Det kanske har funnits länge fast inte jag har sett det. Jag har ju inte varit inne och ändrat de här sidostyckena på ett bra tag. Jag tänker på.. " att söka i bloggen". Något jag saknat ibland. Men nu är det tillagt, så nu slipper jag slösa evinnerlig tid när jag någon gång vill hitta ett specifikt inlägg.

Det lär väl inte bli så mycket gjort i dag heller. Mer än att sitta här och skriva. Men man kanske kan se det som ett jobb det också fastän det för mig är mer en hobby och avkoppling. Kanske att jag efteråt hinner ( om jag orkar ) att rensa bort böcker och tömma ena bokhyllan. Måendet är samma som igår.  Alltså rätt okej. Jag är beredd på att jag för varje vecka som går kommer att bli tröttare och tröttare och mer och mer orkeslös. Så ska jag få något gjort så är det ju nu. Sedan lär ju vädret bli bättre och bättre förhoppningsvis och då är det även skönt om jag är klar med sådant jag vill ha klart.

Jag var inne och kollade tågresor igår. Jag skulle så gärna vilja må bra i mitten av maj, så jag kan åka upp till den sist utflyttade ungen och umgås en helg med den personen. Jag ser framför mig hur solen skiner och det är lagom varmt och vi strosar runt i dennes "nya" stad, äter lunch på en uteservering, tar en öl ( om jag kan ), fixar något gott och lätt till kvällen och bara pratar och är. Men det är så svårt att planera, när man aldrig vet hur man kommer att må. Jag tänker att jag helt enkelt får bestämma att jag kommer att må toppen just då. Jag vet ju att tankens kraft är stark.

Någon promenad lär det inte heller bli idag. Jag vet, det är dumt. En halvtimma borde man väl kunna offra av all den tid man har nu. Men det får inte bli något tvång att jag liksom måste. Sedan inbjuder inte vädret till någon promenad. Fast när jag vaknade i morse, vilket var redan halv sju idag, så skymtade jag solen lite mellan persiennerna. Och jag låg faktiskt och tänkte om jag skulle ta en morgonpromenad innan frukost. Men när jag en timma senare steg in i köket för att sätta på kaffet så ville jag absolut inte ge mig ut.

Något ätbart ska jag väl försöka få i mig senare i eftermiddag. Broccoli blandat med vitlök och creme fresh hade jag tänkt. Med couscous eller bandspagetti. Jag har inte bestämt vilket ännu. Men nu först ska jag försöka få ner lite om min upplevelse av att ha äggstockcancer.

2 kommentarer:

Hans-Eriks funderingar sa...

Greta,
Du beundransvärd! Du genomgår en tuff behandling, men klarar samtidigt av att dokumentera och för ut kunskap om denna sjukdom.

Hoppas att du kommer känna dig pigg och njuta av våren som kommer nu.

Läckert kort! Sexigt! Du har vacker kropp!

Gretas Svammel sa...

Jag har alltid hållit på att dokumentera... Hans-E.. Vill ha koll på saker.