måndag, september 15, 2014

DAGEN EFTER

Ja ni, ännu en värdelös dag om man vill se det så. Jag försöker att inte tänka i sådan banor för varje dag har alltid något att ta fasta på. Men i betydelsen att orka och ha lust att aktivera sig så har den varit värdelös. Jag präntade ju ner lite saker som jag skulle kunna göra varje dag, till och med lite mag och rumpövningar. Var inte kul att ta kort och se resultatet *ler*. Men det blir ju inte roligare bara för att jag har det på en lapp. Den här segheten stör mig, men det som stör mig mest är att jag inte kan bryta den.
På lördag är det bokmässa här i stan som jag funderar på att åka in till. Fick även se en lapp på ett träd förra veckan  ( det fungerar så på landet )  att Tomas Enhager skulle ha föreläsning samma dag. Googlade det idag och jag kan nog bara göra en av sakerna då han börjar 13.00. Fast när jag vaknar på lördag kanske jag inte alls har lust att åka in till stan. Men lite motivationsboost vore inte fel och kostnaden är överkomlig... 50 kr.   

Försöker även komma på något att tjäna pengar på. Jag vet, jag tjatar om dessa pengar som inte finns. Snart går jag väl ut och rånar en bank *ler*. Men det håller ju inte att tigga pengar så här som jag gjort här på bloggen, för det jag behöver är lite extra varje månad för att överhuvudtaget få ihop det.
Jag har bara kommit på tre saker. 1. Starta ny blogg med annonser. Men det är osäkert och tar tid att generera besök så det lönar sig. 2. Ge sin åsikt om diverse saker. Men det är mest på engelska och ger låg ersättning. 3. Sälja saker via blogg eller hemsida. Men vad har jag att sälja som folk vill betala för?
Kanske ploppar det bara upp en strålande ide´ en vacker dag?

Dagens mat. Potatis, pepparrotssås på mitt sätt ( grädde, redning, pepparrot, salt ) och en veg chorizo som jag hade kvar sedan 08- folket var här i somras.  Var riktigt gott.

När potatisen kokade satte jag fötterna i ett fotbad. Något jag skjutit och skjutit på länge, så var hög tid att fixa fötter och tånaglar. Jag har ny skurhink och den är i minsta laget för att båda fötterna ska få plats. Men allt går.

Som jag skrev i natt så trodde jag ju att även Borg skulle lämna, vilket han gjorde idag. Så snabbt trodde jag däremot inte att han skulle tillkännage det. Som jag ser det så är det högst troligt att  de bestämt och planerat det här sedan länge. De kanske till och med har något eget projekt på gång.
Nedrustningen av landet och välfärden planerade de ju redan under studenttiden och lyckades med. Nu återstår att se om Löfven kan lappa och laga, men först måste han få till en duglig och handlingskraftig regering. Synd att han inte fick egen majoritet, tycker jag.

Redan i oktober kan det bli krisaktigt när riksdagen ska rösta om de vill ha Löfven som statsminister. Säger majoriteten nej så vet jag inte. Blir det omval då kanske. Fast som vanligt så ska man inte ödsla energi på något man inte vet om det kommer att ske. Jag tror han fixar det... på något sätt och förstås utan att blanda in SD.

Vem var du Fredrik Reinfeldt frågar sig Eric Sundström i Dagens Arena idag.

En ung MUF:are från -92. 27 år gammal och ordförande i MUF. -94 var hans förutsättningar detta: Fredrik Reinfeldt vill avskaffa välfärdsstaten ”med chockterapi”. I framtidsvisionen ingår avskaffandet av barnbidrag, delpension och vårdnadsbidrag samt en höjning av pensionsåldern.

12 år senare fick han chansen, som han alltså inte försatte.

En dagens MUF:are. Äpplet faller inte så långt från trädet heter det ju, så vem vet. Om 12-15 år är vi kanhända tillbaka till det vi nu lämnat. Fast riktigt så blir det säkert inte eftersom både vårt samhälle och vår omvärld utvecklas och ändras på dessa år. Men scenariot är i vilket fall inte helt otänkbart.

I morgon är det dags igen. Dags för nytt gift till min stackars kropp. Det är både för och nackdelar med gift varje vecka. Fördel att biverkningarna är mycket, mycket mildare. Men idag värker det i vaden igen och även låret. Nackdelen är att jag inte hinner komma ifatt varken fysiskt eller psykiskt. Jag lär inte bli mitt vanliga jag förrän behandlingen är slut .

Jag hoppas i alla fall att det går efter planering i morgon så det inte tar flera timmar extra som de två senaste gångerna. Men det märks. Jag ska gå av i samhället på vägen hem tänkte jag och handla lite potatis, grönsaker, frukt och katrinplommon och rödbetor om det finns och fetaost.
  

2 kommentarer:

Hans-Eriks funderingar sa...

Greta,

Tror att Motivationsföreläsningen blir bra.

Lycka till med dagen behandling. Hoppas på biverkningar begränsas

Gretas Svammel sa...

Ja, jag får se på lördag vad orken räcker till... Hans-E... men tror jag skulle behöva lite pepp.