onsdag, juni 19, 2013

NU ÄR DET KLIPPT

Bild tagen i spegeln igår kväll efter dusch och hårtvätt. För att ha två liknande före och efter bilder.

Bild tagen i eftermiddags när jag kom hem. Den här gången ser man verkligen skillnad iallafall. Inte protesterade frissan heller för håret var både sprött och risigt. Känns riktigt skönt att ha min vanliga längd igen. Men hår och naglar växer ju som ogräs på mig ( vilket jag ser som positivt ur hälsosynpunkt ) så det är väl snart långt igen.

Nu ska jag bara tona bort de grå stråna i luggen. Försökte ta en bild så att de skulle synas. De är inte många, men tillräckliga enligt mig. Få se hur vädret blir i helgen om jag tar tag i det då. Tycker inte att det är särdeles roligt, mest baltigt och jobbigt. Men efteråt är det ju kul *ler*.

Tog inte så lång tid hos frissan så var hemma ganska skapligt. Vad nu skapligt är? Men runt halv fyra. Jämfört med igår då hon var en bra bit över sex så är det skapligt. I morgon blir det senare igen eftersom det blir en tur till oasen efter jobbet plus att jag då även måste handla. Har fått besked nu att jag inte behöver jobba på fredag och det är jag lite glad för, trots att jag ingenting speciellt ska göra vad gäller midsommarfirande. Annars finns en hel del att stöka undan i mitt huvud. Jag hoppas förstås på att det åtminstone en dag ska bli sol och badväder. Men om jag hört och läst rätt, var väl prognosen osäker. Ja,ja, det blir som det blir, fast för alla firare så är det ju trevligare med sommarväder ( alltså sol och varmt *ler*).

Ibland kör det ihop sig och idag körde det ihop sig. Igen. Men sist hade jag koll på läget och insåg tidigt att jag inte skulle kunna dela mig i tre delar. Idag var det oväntade saker som dök upp och när tiden är så tight satt för var uppgift, så finns det liksom inte plats för något plötsligt och oväntat. Lite dåligt gehör när jag bad om hjälp, fast jag har viss förståelse då alla jobbar under samma tidspress. Lyckligtvis finns nu några ungdomar som feriejobbar, som fick bli min tredje och fjärde hand så det löste sig. Som det alltid gör. Annars är jag helt varm i kläderna nu, rutinerna sitter, jag börjar lära mig namnen på folket. Det är bara lite koder och lösen som jag för säkerhets skull kollar på min fusklapp om. Om det är roligt?

Ja, det är roligt att äntligen ha ett jobb, även fast det bara är ett vick. Sedan är väl inte själva jobbet något önskejobb för just mig. Men det är väl idag få människor som kan välja och vraka bland jobben. Man tar det man får....om man får något.

Idag är mina avstängsdagar från AF till ända också, så nästa månad bör jag få aktivitetsstödet igen. Halva ersättningen förstås nu och då bör jag väl även få lön. Jag klarade de här 45 dagarna rätt bra, fast visst har jag snålat lite och undvikit onödiga inköp. Hyran denna månad fixar sig tack vare skatteåterbäringen och resterande lånar jag av företagskrediten. Inte den optimala lösningen kanske eftersom jag strävar efter att få ner den till noll, men väljer det istället för att göra helt slut på soffpengarna. Hobbypengarna går åt till lokalhyran, mat, frissan, månadskort och liknande. Jämfört med många andra så går det ingen större nöd på mig. 

Nu ska jag fara vidare till mailen. Verkar bli en bra kväll i kväll. Jag lär hinna att utan stress också ta en dusch innan stjärnornas middag kl.20.00. En halvtimmes nyheter efter det och så i säng. Inga större problem att somna så tidigt numera.

2 kommentarer:

Svenne sa...

Du är så fin när du är nyklippt, dessutom har du fina ögon. Du är en läckerhet, bara så du vet;-)

Gretas Svammel sa...

Jag tackar och niger...Svenne..