söndag, november 06, 2011

GRÅVÄDERSÖNDAG

Grå och trist dag. Det var det igår också. Tristheten kan man väl påverka men inte gråväderskänslan. Bilden är målad av någon Margaretha Kjellmer och lånad från hennes hemsida www.gallerimargaretha.se. Den får symbolisera dagen.

Igår sov jag länge. Alltså jättelänge. Vaknade till någongång vid nio, men blundade och sov vidare. Blev sent i fredags med tv och sedan långt bluddersamtal efter det och sedan tid till slutfundering innan jag slutligen fick ro att komma i säng. Frukostlunch tillsammans med bokläsning, men skrev lite i mitt block innan. Ord som fanns i huvudet när jag vaknade. En form av vägledning kan man säga. Egentligen har jag fått mycket vägledning den här helgen, för min döda far pratade till mig i en dröm också. Eftersom alla har sin tro och inte många delar min, så tänker jag inte orda så mycket om det. Kan ju ändå säga att fredagens nattsamtal handlade om drömtolkning. Jag ville bolla min egen tolkning med en tidigare kollega inom min tidigare företagsbranch. En mardröm blev en positiv vägledning kan man säga, då jag insåg att hatt kan symbolisera insikter och svart står för omedvetna/förträngda känslor och kvävning för obeslutsamhet eller konflikt. 

Nog om det. När jag lade ifrån mig boken och kaffet var urdrucket så var det dags att pallra sig ut till tvättstugan. Tackade mig själv för att jag var så förutseende att jag tog hand om ettans tvätt förra helgen. Nu räckte det med två maskiner. Satte på skrivdatorn, slog upp mitt pågående skrivdokument och satt sedan där omringad av en massa värmeljus till klockan åtta på kvällen. Ja, jag skrev förstås också *ler*. Det blir bra, men det blir mycket och jag åker liksom bakåt i tiden stundtals. Då är det inte jag. Inte dagens jag. Men ju närmare finalen jag kommer, ju roligare och lättare blir det att skriva. 

Idag vaknade jag också till vid nio. Men idag var jag färdigsoven och full av energi så gick upp då. Frukost, datorsurf, prat med ungar, inplockning av tvätt, julklappsfunderingar, googlesökningar, lurat balkongsnubben, jobbsök, mailsvar, kylskåpsätande är en del av det jag gjort hittills. Senare ska jag göra hårinpackning, plocka ögonbryn, kroppspeeling, dusch, äta något ( både ärtsoppan, nudlar och ostsås är kvar), författa ett intressant mail angående iden jag har, som jag nämnde i ett inlägg. Den har växt och nu tror jag på den. En av mina avkommor förundras över min entusiasm, varje gång jag kommer på något nytt. Men en ide blir sällan verklighet om man inte verkligen tror på den , trots att flera tidigare ideer blivit pannkaka. Men är det något man inte ska bära med sig så är det misslyckanden. Okej, man kan lära sig något av dem, men sedan bara släppa och istället se framtiden som ligger framför en.

 Sedan se lite tv och sedan i säng skapligt... efter reprisen på Olledokumentären 23.30. Det är skapligt för mig. 

När jag läser igenom svamlet slår det mig att ni kanske vill veta hur jag lurade balkongsnubben. Om det är ert första inlägg ni läser så får ni gå bakåt bland inläggen, till det där jag skriver om honom. Veckan efter jag  spatserade runt naken i köket, så bytte han plats. Han satte sig och rökte så att ett träd skymde lite och dessutom satt han mer med ryggen åt mitt fönster. Tog han verkligen så illa vid sig, tänkte jag, eller läser han min blogg?

Nu är han tillbaka på sin vanliga plats igen. Varje gång idag som jag haft ärende i köket så sitter han där och spanar. När jag öppnade kylskåpet för att fylla på vattenglaset så lutade han sig till och med fram för att kunna se bättre. Kanske ville han se vad jag drack *ler*.  Istället för att bara gå tillbaka in hit till datorn, så böjde jag mig ner utom synhåll och gick hukandes in hit. Jag har inte kollat om han fortfarande sitter kvar och väntar på att jag ska resa mig.

3 kommentarer:

Svenne sa...

Balkongsnubben verkar inte ha nåt annat att fylla dagarna med än att spana på tjejer, vilket trist liv i så fall.
Men det verkar som du även spanar på honom, eller?
Kram

Gretas Svammel sa...

Jag har tänkt samma sak...Svenne...har han inget liv? Förutom att sitta på balkongen och röka.

Nej, jag spanar inte på någon. Men kan inte undgå att se honom när jag kommer ut i köket och när han upptäcker att jag plötsligt finns där, då åker korpgluggarna upp ordentligt.

Kan tillägga att han inte är något projekt man spanar på direkt *ler*

Svenne sa...

Spana på mig i stället fast då behöver du nog investera i en rejäl kikare förstås ;-)