torsdag, juni 30, 2011

DATOR, KATTER och ANNAT

Nu har jag sovit en timma och en kvart i soffan. Försökte blogga, då vid nio, men det gick inte. Stod bara och malde när jag klickade upp nytt inlägg. Men nu är det som det brukar vara igen. Jag var uppe redan klockan fem idag och sa hej då till ungdomarna. Var ganska skönt då. Lugnt och tyst och bara 15 grader varmt ute, så fixade frukost och parkerade mig här vid datorn. Sedan kom förstås tröttheten som ett brev på posten efter några timmar.


Datorn var lika dum idag. Det händer då och då att den inte går igång på första försöket, men då är det bara att starta om. Nu har den krånglat väldigt ofta sista tiden och som igår var det lönlöst, hur många omstarter jag än gjorde. Idag räckte det med tre. Jag ser direkt på de här gröna strecken om jag ska komma in eller inte. Stannar de upp är det okej, men fortsätter de bara att rulla så rullar de i evighet. Ett par gånger igår visade de sig inte ens, utan skärmen var svart, svart, svart. Det är väl en tidsfråga kanske tills jag inte kommer in alls.

Läste om en kvinna anställd inom hemtjänsten, som blivit anmäld för misstanke att hon sålt sex till en klient. Artikeln säger som vanligt inte mycket och hon har tydligen jobbet kvar. Vårdtagaren är 85 år och artikeln säger inget om det hela skett under hennes arbete eller privat. Inte heller om farbrorn är dement eller vital. Inte heller vem som anmält. Däremot hur mycket pengar hon förmodas ha tjänat. Är det månne skattebrott hon anmälts för? 

Vad jag tycker? Jag anser att man aldrig ska blanda ihop jobb och hobby, samt att aldrig medvetet utnyttja någons svaghet till egen vinning. Okej, vissa får svagt sinne vid kåthet, men ni förstår nog vad jag menar. Men som sagt, artikeln säger inget om omständigheterna. Är det två personer vid sina sinnens fulla bruk som gemensamt kommit överens om en deal, så har hon säkert tillfört lite lycka till mannen på hans ålders höst. Och det kan inte vara fel. Enligt mig alltså. 

Hört talas om Annika Amour? En svensk eskort, verksam mestadels i Köpenhamn. Hittade en länk på sexforumet igår till hennes fina hemsida. Blev fast ett bra tag och läste allt hon skrivit. Kände igen mig i mycket. Bland allt annat så har hon, liksom jag, ideer om den svarta och den vita sidan. Hon är mer begåvad och framställer det mycket mer proffsigt än vad jag gör. Hon kallar det positiv och destruktiv diskurs. Jag delar de flesta av hennes åsikter. Gå gärna in och läs och ni som inte är så mycket för analyser kan gå in ändå och titta på hennes fina bilder. Eller läsa hennes blogg där jag såg att också hon tänker i samma banor som jag. Det är ganska skönt att läsa saker man känner igen sig i. Hon är mer öppen och skriver att hon går in ett hypnotiskt tillstånd, medan jag kallar det för att jag ställer in mig mentalt. Det var också skönt att läsa hur hon dräneras på kraft och energi ibland och vid andra tillfällen tvärtom. Jag tror ju att ingen riktigt förstår när jag säger det *ler*.

Jag lämnar det och övergår till min nuvarande sysselsättning. Kattvakt. Jag tycker ju så jäkla synd om livena. Dels den äldre av de två som opererat sitt bakben. Samma katt som för några år sedan höll på att stryka med av hjärt och lungproblem, men som klarade sig mirakulöst. Dels den yngre katten som är van att få springa ut, men som nu måste hålla sig inne i en lägenhet en hel vecka. Jag vågar ju inte släppa ut honom här.


De bytte bandaget igårkväll så han ska klara sig tills de är tillbaka, för jag kan inte göra det själv. Benet är spikat precis som när en människa bryter benen. Nu är han inne i sjätte veckan så han kan gå på det och han känner sig nog helt frisk.


Men han får inte hoppa och är därför i en bur stackaren. Fast han får förstås vandra runt med överseende av mig då och då. Jag trodde det värsta var om han hoppade ner från tex soffa eller säng. Men så är det inte. Då tar han emot med frambenen. Däremot när han hoppar upp. Då skjuter han ifrån med bakbenen och det får han inte göra ännu. Det är ta mig sjutton inte lätt att vara katt. Eller kattvakt ha,ha.

Läste en trevlig sak här om dagen i min lokaltidning. Att Mons Kallentoft kommer ut med ytterligare en bok. Jag trodde han var klar med sina årstider, men han hittade tydligen på en femte. Kepler kommer också med ny bok och sist men inte minst Lundell. Tre böcker att vänta på. Lundell har visst också nu gett ut några nya cd. En från Roskilde och en från hans akustiska turne som jag ju var och såg. Roskildecd-n är jag inte så intresserad av. Men den andra.

Nu ska jag kleta på lite mascara, valla bandagekatten, hitta något ätbart, ringa en unge som ska komma och hämta grejer idag. Men jag är ju inte hemma hela dagen, vilket jag bör informera om. Ska en sväng till ettan i eftermiddag och sedan kommer de och hämtar sista blocketvaran under sena eftermiddagen. Gud så skönt att jag blev av med de här tunga och skrymmande sakerna. I morgon kommer en intressent på den här lägenheten och ska kika. Få se om jag kan få till en deal med tidigare inflyttning mot halva hyran tex. Försöka duger.    

4 kommentarer:

Svenne sa...

Katt eller kattvakt?
Undrar vem som vaktar vem?

Benny sa...

Fin bild på katten,blir nog ny katt för mig i augustí,kram Benny

Gretas Svammel sa...

Det är frågan...Svenne..*ler*

Gretas Svammel sa...

Ja det kan vara svårt utan katt om man är van...Benny.