tisdag, juli 20, 2010

SOLEN SKINER ÄVEN IDAG


Solen skiner även idag. Jag är trött och varm. Jag tog av mig klänningen (samma som på bilderna igår) och sitter nu i tunt linne och trosor. Senare när det förhoppningsvis har svalnat lite, ska jag göra samma som igår, alltså ta en sväng. Om det blir med eller utan stavar har jag inte bestämt ännu.


Ett besök i ettan blev det idag som ni nog förstått. Var så skönt att kliva in där efter den här längre ledigheten. Men luften stod nästan still och ingen mening att öppna och släppa in lika varm om inte varmare luft. Fläktarna gick på högvarv men de flyttade ju bara runt luften. Kanske tar jag vägen förbi ikväll och öppnar upp överallt medan jag tar promenaden, så jag får in lite nytt, friskt syre.

Tog ett fobad med allt vad därtill hörer igår kväll. Lika välbehövligt som allt annat. Tånaglar växer rätt snabbt de också, men tack och lov inte lika snabbt som mina fingernaglar. Stoppade i cd-n som följde med Lundells bok i spelaren och lyssnade på under tiden. Det var en märklig upplevelse *ler*. Något slags pratsång till sitt egna gitarrspel och munspel och då och då ett pianoplink. Ingen partymusik direkt. Nu gillar jag i och för sig ballader och låtar där jag kan höra texten, då texten är viktig för mig, när jag lyssnar på musik, (inte när jag ska dansa eller få upp humöret.) Men det här var dystert vill jag påstå. Mycket om döden som han i en låt benämner djup, svart sjö och en hel del om att han nu skiter i kärleken och bla bla. Deprimerande. Han själv måste ha varit eller är onöjd med sitt liv.

Även diktberättelserna som finns i boken går ungefär i samma stil. Typ att det kunde bara gå åt skogen med sista kärleken men vi är vänner ändå och att han aldrig bett om att bli känd osv. Lite ältande, lite bitterhet och mycket missnöje. En hel del naturupplevelser också förvisso. Ska bli väldigt intressant att se hur han agerar på scen nu om ett par veckor. Jag vill ju gärna ha honom som han brukar vara. Samhällskritisk, går sin egen väg, struntar i etablissemanget, stark och svag. Inte som de här sista låtarna och boken ger sken av, av han gett upp, lagt sig, drar sig undan och inväntar döden i stort sett.

För att då lite lätt hoppa till något annat, fann jag en del länkar hos Blogge. Bla en replik på Louise och Laura A-s kritik till sexköpsutvärderingen för er som är intresserade. Nej då inte av Anna Skarhed *ler*, utan av två forskare. Klickade även in mig på en blogg där bloggskrivaren eller skriverskan spånar på mäns visavi kvinnors sexualitet och varför kvinnor prostituerar sig mm. När jag läste det i morse hade jag en massa tankar och har väl det fortfarande, men nu orkar jag inte tänka så mycket. Jag håller med om en del men långt ifrån allt. Men lite kul ändå att vrida och vända på saker så här.
Nu ska jag tvätta ansiktet i kallt vatten, ringa ett samtal, ta en Solero som ligger i frysen och sätta mig i soffan med en bok en stund. Eftersom jag har i princip mörkläggning i vardagsrummet är det ganska svalt där.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Hej såg i min agenda.greta hadde namsdag i går.grattis o solen kommer att lysa på dig o jag ger dig en sommar bukett.kram benny

Gretas Svammel sa...

Tack..Benny..så uppmärksam du är. Nu heter jag ju inte Greta *ler* men förstår din tanke.

Gunnar sa...

Det er varmt også her i dag, men ikke full sol. Det har vi ikke mye av her for tiden, det er en dårlig sommer for de som ønsker bad- og strandliv i Sør-Norge.

I Danmark er det også varmt.. i sexkjøpsdebatten. Legger derfor inn en artikkel som jeg synes var bra, fra jp.dk;

http://jp.dk/opinion/breve/article2129730.ece

Gretas Svammel sa...

Tack...Gunnar...positivt med någon som protisterar även i Danmark.

Sådan skillnad det kan vara vad gäller sol. Här har solen gassat flera veckor i sträck, med avbrott av ett och annat sällsynt åskväder.