söndag, augusti 02, 2009

KOPPLERITANKAR och ALEX SOMMARPRAT

"Då ska jag sova länge och göra minsta möjliga" skrev jag i fredags, att jag skulle göra idag söndag. Så vaknar jag redan vid nio och är tydligen så utsövd, att jag inte kan somna om. Knallar upp, sätter på kaffe, plockar in tvätten som jag inte brydde mig om igår, förbarmar mig över törstiga krukväxter, fixar mackor och parkerar mig här vid datorn. Nu har jag suttit här i tre timmar. Jag ska snart gå härifrån, för att inte bli helt försoffad.

Igår hann jag med 50 min stavgång, innan jag åkte och detsamma tänkte jag göra idag. Även om kvällen var trevlig, så kan jag inte påstå att det var något lyft direkt. Jag funderar ibland på hur jag har blivit bara de här sista 2-3 åren. Söker jag något som inte finns? Har jag gått förbi varenda människa andligt och mentalt, så ingen kan tillföra något till mig? Eller har jag omedvetet ändrat personlighet? Jag hoppas jag får svar i höst.


Jag räknar med att bli kallad till intervju nu i augusti. Det är ingen garanti ändå, att jag blir antagen till utbildningen, men känslan är stark att så blir fallet. Nu har jag iallafall surfat runt lite på nätet. Jag har lyssnat på Alex sommarprat. Missade ni det, eller som jag inte lyssnar på radio och framförallt varken orkar eller har tid att lyssna 1½ timma i sträck, så lyssna här. Otroligt bra. Inte bara innehållet i det han säger är bra, utan hela upplägget. Han måste verkligen ha jobbat och tänkt till ordentligt. Att han sedan fått insikter och jobbat med sin personliga utveckling, vilket ofta är väldigt smärtsamt, gör åtminstone mig både glad och rörd. Att från att ha låst in sin sorg till att nu både delge alla den i bokform och så nu berätta rakt ut i etern, är minsann inte ett litet steg. Dessutom inte minsta stamning, som jag kunde uppfatta iallafall, trots att han körde direkt live.

Nog om den mannen. Över till en annan man. Mannen som i fredags blev dömd till 3½ års fängelse för bla koppleri. Jag funderade ut ett helt inlägg om det här under promenaden igår. Idag minns jag förstås hur mina tankar gick, för de är samma även idag, men jag tycker inte det är värt att skriva om det i ett helt inlägg på Expressen som tanken var.
Nu vet jag ju inte mer än vad som står i media och det vet inte andra heller, förutom de inblandade. Men jag tror att många förknippar koppleri med något stort brott, när det kanske i själva verket är gjort av välvilja. Hur sanningen ligger till just i det här fallet vet jag som sagt inte. Här fanns ju även våldtäkt av minderårig med, vilket av tingsrätten inte ansågs som grov. Det här har jag lite svårt att ta till mig, men jag kan tänka mig när det skrivs på det här sättet, att gemene man då fås att tro att koppleri är värre än övergrepp på ett barn.

Åtminstone jag, har inte fått kläm på, om den här mannen med sina massagesalonger tvingade tjejer att mot sin vilja massera och utföra avrunkningar och sedan själv tog hand om pengarna. Då ska han ha straffet. Men vet man att det var så? Under min promenad så jämförde jag med annat. Om tex zonterapi eller hårklippning plötsligt blev förbjudet. Inte förbjudet att ge, men då ska man helst ge det av hjärtat inte för att tjäna ekonomisk på det. Men förbjudet att betala för.


Om jag då kände till duktiga frisörer och zonterapeuter, som ville fortsätta försörja sig på det de var duktiga på och lät dem hyra in sig hos mig på mina salonger, som jag då i tanken hade. Ja, då vore jag i samma sits, som den här mannen om någon scoopjagande reporter kom och spelade in i smyg och sedan tjatade sig till att poliser också skulle göra ett besök. Fastän att jag gjorde det av välvilja.

Om ni undrar över bilden, så sökte jag på google, massage + handjobb. Ha,ha, förr hände det att jag var inne på olika sexsajter, nu har jag inget behov av det. Likaså tittade jag förr ibland på porrfilm eller erotisk film. Nu ger det mig ingenting. Hobbyskadad kanske *ler*. Iallafall så gav googlande många resultat. Sidor med videofilmer, så jag blev sittande en stund. Jag tog också ett kort och det är det som ni ser här.

Jag publicerade ett inlägg på Expressenbloggen i fredagsnatt. Idag fanns det inte när jag kollade in och inte hade jag registrerats på intressant.se, fast där kan det bli knas ibland. När jag klickade på bloggnamnet på bloggen så kom det upp. Tack och lov. Troligtvis hade jag gjort något fel i fredags natt, trött och dan som jag var då efter allt skrivande och tänkande. Men förstå att hjärtat nästan stannade först och jag blev kall och varm om vartannat. Jag skrev ytterligare ett inlägg som jag väl publicerar ikväll eller i morgon. Eller på tisdag.


Nu ska jag bära ut kaffemuggen och snöra på mig skorna, ta stavarna och bege mig ut. Resten av dagen vet jag inget om. Kanske sorterar jag lite bland mina alster, kanske sätter jag på dvd-n med Sagan, kanske läser jag. Kanske gör jag alltihop. Jag behöver inte vara redo förrän eftermiddagen imorgon, så får sova länge. Om jag inte vaknar kl.09.00 förstås.

4 kommentarer:

Hans-Erik sa...

Greta,
Koppleridomen är en dom över något som inte har gett npgon skada. Kvinnorna som so har jobbat i de aktuella massagesalongerna har fått betalt. Det har inte varir någon form av slavförhållande på salongerna. Sen är det ju ett gravt tankefel hos lagstiftarna försöka förbjuda en tjänst (försäljning av sex) och att betala för denna (sexköp).

Domen för våldtäckt på minderårig tycker jag däremot är rättvis.

Jag tycker om att båda titta på och göra porrfilm. Förstår att du kanske får ditt lystmäte tillfredställt genom hobby

Gretas Svammel sa...

Jag tror..Hans-E..att män i stort har större behållning av både porrfilm och lättklädda bilder av andra könet, än vad kvinnor har. Men det är bara vad jag tror. Därmed inte sagt att kvinnor (en del) gillar porr och att vila ögonen på lättklädda män.

Jag får bilder ibland av okända mäns kön, vilket inte tilltalar mig det minsta.Mer avtändande än tändande. En man däremot kan bli upphetsad av en okänd kvinnas kön.

gunnar sa...

Så det gir deg ingenting ped porno lengre? Ja, da er du nok skadet av din hobby, ha ha ..!

Ellers er jeg veldig enig med deg i dine tanker rundt koppleri ;-)

Gretas Svammel sa...

En porrfilm ger mig inget..Gunnar...med ut och in och konstgjorda stön. Men det finns mycket annat som påverkar mig. Ett ex finns i dagens inlägg *ler*