söndag, maj 31, 2009

PRIMIÄRDOPPET PINGSTAFTON

Söndagkväll, Pingstdagen, Mors dag. Många benämningar på denna dag. För mig är det söndagkväll. Morsdagar har jag flera gånger om året och ni som hängt med ett tag i mitt svammel, vet vad jag tycker, om alla dessa konstgjorda dagar. Såg att Tv ikväll sänder någon sorts gala för krisdrabbade mammor. Ja, jag har ju min åsikt även om dessa galor till höger och vänster *ler*. Att sedan den där Ernst K??? ska vara med gör mig nästan spyfärdig. Han gör mig inte spyfärdig, men konceptet att ha honom med i just en sådan här gala. Jag förväntar mig nu i jämlikhetens tecken, att ett liknande program sänds i Nov för världens pappor. Kanske med Pamela Andersson eller annan sexgudinna.

Men vi är olika. Helgen har iallafall för mig varit riktigt, riktigt energipåfyllande. Lyckliga jag, har ju även ännu en dag till att fylla på mer energi. Men det är attans så trött man ändå blir av sol och värme.


Eftersom jag vaknade igår till en molnfri himmel, så tog jag efter frukost och lite skriverier, cykeln till badet. Det är över 1½ mil, men tror under 2 dit. Så jätteskönt att få kämpa på i uppförsbackarna, för att sedan bara sitta stilla och njuta i nedförsbackarna. Ungefär som livet självt, tänkte jag på, där jag susade fram på min gamla oväxlade, men nyköpta cykel. Vågade inte ta den cykeln jag hade innan, då jag inte vet om ekrarna ska hålla sig på plats efter min vurpa.

Mer folk än vad jag trodde vid badet. Men jag brydde mig inte nämnvärt, utan pallade upp kameran då och då och fotade mig själv. Hade med mitt lilla stativ och tog när jag solade, men blev lite motljus. Fråga mig inte vad det är jag ser ut att ha i handen på ena bilden. Det är snoppliknande, men någon sådan hade jag inte där. Att fota bland folk, kan vara ganska kul. Alla reagerar olika och det ger också anledning till samtal (som jag ofta påbörjar).
Inte alls så kallt i vattnet. Fast det tog förstås en stund innan hela jag var doppad. Men med tanke på hur hett det var på filten, så var det inte så svårt. Kroppen skrek efter svalka. Men inte så väldigt många badade. När hela jag var blöt så hämtade jag kameran och pallade upp den med stativet på bryggan, där några ungdomar huserade. De var så gulliga och varnade mig när de skulle hoppa osv.



Vid fyra pallade jag inte med mer sol, utan cyklade i sakta mak hem och njöt av tillvaron. Njöt av nuet som var just då. Efter några glas vatten och samtal med barn som ringt när jag var borta, bytte jag om till shorts och andra skor. (i år var jag först av alla ungarna att bada här i Sverige, de lägger av sig de små liven). Tog sedan en promenad i kvällssolen. Visserligen inte så lång, 20 minuter ca, men lika bra att passa på, tänkte jag. Kan ju sedan gå två veckor utan att jag rör nämnvärt på mig. Postade ett grattiskort till kompisen, ifall jag inte ringer, vilket jag troligtvis inte gör. Men hon känner mig, så det är lugnt.

Trots att jag efter en sådan här dag, inte tänkte tillföra kroppen och sinnet någon alkohol, så blev jag när jag kom hem ändå sugen på ett glas. Det var nog inte just vin kroppen ville ha, utan näring och kolhydrater, men jag hade varken lust eller ork att fixa något ätbart så dags. Så jag satte mig på balkongen med vin, ostbit och penna och block. Efter fem minuter gick jag in. Jag har ju balkongen i väster, så trots kvällstimmen så var det ganska svettigt vill jag lova, fastän att jag bara hade en slappklänning på mig, utan något under. Men inne var det svalt och skönt.
Avslutade sedan kvällen med filmen på fyran Illusionisten och en halv melon. Den var rätt bra, tyckte jag. James Deanfilmen senare på natten, orkade jag inte se. Nu ikväll, tänkte jag se hur filmen på trean är Shopgirl. En tjej som flyttar till LA och träffar två män, en äldre och en yngre. Associerar lite till mig själv där, ha, ha. Men den kanske bara är skit.

Men innan dess, vill jag hinna med ännu ett inlägg om dagen idag. Det blir nog mest bilder. Har suttit nu och fixat, om jag minns rätt, 15 bilder. Halleluja.

2 kommentarer:

Hans-Erik sa...

Greta,
Vilken tuff och modig badbrud. Ser faktiskt ganska skönt ut.

Såg inte Mors dags programmet med Ernst. Du uppskatade inte honom, vad är din önska till nästa år då? Till fars dag vill jag se Silva Silvstedt, Susan Sarandon eller Helen Hurst. Riktiga kvinnor iaf.

Vad duktig´du är med kameran. Fin bildserie!

Gretas Svammel sa...

Det var skönt...Hans-E. Som jag skrev, säkert inget fel på Ernst, men konceptet med gala för behövande mödrar och då ha med honom som dragplåster tilltalar mig inte. Som jag förstått så ses han väl som någon gullegris utav många kvinnorna.