fredag, augusti 29, 2008

MORGONSTUND

God morgon. Hur god den sedan är kan man ju diskutera. Allt är relativt och det kunde varit värre.




Jag vaknade en timma innan klockan skulle larma. Av en envis fluga som surrade runt huvudet på mig. Försvinn, sa jag åt den, men den kom tillbaka och tyckte antagligen att jag skulle gå upp. Så då gjorde jag det och genomförde min vanliga morgonritual.

Satte på kaffet, satte på datorn, iskallt vatten i ansiktet, kletade på lite mascara, hyvlade ost och skar gurka som lades på några knäcke, hällde upp kaffet, spetsade det med ganska mycket mjölk och satte mig sedan vid datorn för att inta denna superba frukost ihop med de färskaste nyheterna och färskaste blogginläggen. Solen sken in genom fönstret och jag hade en hel timma extra, innan jag skulle sätta mig på cykeln för ett nytt spännande möte. Normalt så reserverar jag fredagsförmiddagarna till mitt vanliga jobb, men ibland så faller det sig inte så och då avslutar jag veckan med lite hobbyrerande istället.

Innan det var dags att stänga ner computern, så tittade jag naturligtvis in på mailen, även fast det är det sista jag gör natten innan. Jag hade ingen föraning, att dagens nya skulle ge återbud. Det hade varit lite bök hit och dit, innan vi hittade en tid som passade oss båda. Men så var fallet iallafall och meningen är inte att låta en skugga falla över personen i fråga, utan bara berätta om min morgon. Jag ser eskortbesök som lite lyx, där det finns annat som kan vara viktigare, som man inte kan rå över. Det kunde ju varit värre, som sagt. Att jag cyklat iväg, duschat och fixat till mig och fått sitta och vänta för jäves. Det händer ju, fast i det fallet är jag ganska förskonad tack och lov.

Eftersom jag är så inställd och förberedd på mötet, speciellt när det är en ny person, så blir det ändå lite av ett antiklimax. Luften går liksom ur en. Jaha, vad gör jag nu?typ. Stannar kvar vid datorn och bloggar lite. Passar ju bra, då jag inte orkade skriva något igårkväll. Efter allt prat (och lite annat) över en flaska otroligt gott vin, så var jag rätt trött när jag kom hem. For runt lite på nätet bara, efter det att jag tittat på Debatt. Tyckte Josefson, för ovanlighetens skull verkade lite ofokuserad och stressad. Jag hade faktiskt sett en artikel om blogginlägget, som de tog upp i programmet. Men inte läst själva inlägget. Jag ska göra det, för kanske kan det vara något att skriva om på Expressenbloggen. Hur farligt det avvikande kan vara för många.

Även Josefsson, som ju ska vara neutral, ville inte riktigt förstå. Kanske var han rädd att bli betraktad som förespråkare för kvinnomisshandel. Nu kan jag inte yttra mig egentligen, då jag inte själv läst och bildat mig någon uppfattning. FRA diskussionen gav inte mycket heller. Jag satt mest och irriterade mig över den kvinnliga politikern i röd tröja, som levde i sin egen bubbla, utan att vilja lyssna, förstå eller ta till sig av det som sas. - Är det inte att köra över medborgarna, sa Josefsson, att inte låta dem få vara med och rösta om det som handlar om dem. Något sådant liknande, sa han. -Vi har röstat, säger då den röda bubblan, i andra kammaren eller något sånt. Hur mycket har man förstått av själva resonemangets mening då?

Besöket igårkväll sa något ganska tänkvärt. Jag skulle ju gärna vilja förändra folks sätt att tänka och förändra världen. Du kan inte förändra världen, sa han, för du förstår inte världen. Ingen förstår världen. Man kan inte förändra något som man inte förstår. Alla människor har sina referenspunkter. Det som gäller i Ryssland, Kina, Afrika, Indien, Mellanöstern etc, gäller inte här. De sista meningarna är mina egna funderingar. Jag vet ju allt det där, men ändå skulle jag vilja kunna plantera in bara goda tankar hos alla människor, så världen blev god. Men det som är gott för mig, kanske inte alls betyder samma goda för en afrikansk kvinna exempelvis, eller för en rysk militär.

Tjohej, vad jag gräver i hjärnan plötsligt. Solen skiner fortfarande. Ett par veckor, tror jag, sedan jag tog en ordentlig promenad. Fick tips av ett besök, om ett svampställe. Promenadavstånd från mig, så blir det inte idag, så blir det iallafall någon gång i helgen. Jag tycker om att äta svamp, men inte att plocka *ler*, fast skogsmiljön gillar jag.

Städa borde jag ha gjort förra helgen. Jag har inte riktigt bestämt mig för om jag ska börja med det nu, eller ta det när jag kommer hem. För jag måste ändå bort till ettan och städa av där och tömma papperskorgar och förbereda lite till måndagens jobb. Både måndag och tisdag består endast av vanligt jobb.. Klockan är inte så mycket, så jag drar nog runt med dammsugaren här först och försöker få upp resten av böckerna, så jag blir av med de sista kartongerna. Sedan bort till ettan och tar en längre omväg på tillbakavägen, för den goda sakens skull. Eller för hullets skull.


Inga kommentarer: