onsdag, november 18, 2015

SOVMORGON

Tjenixen. Här är jag redo att starta denna onsdag med frukost och dator. Egenodlad paprika på mackan igen.  Sov till nästan halv tio idag. Fast jag vaknar ju fortfarande nästintill varje timma varje natt, men somnar lätt om tack och lov. Måtte jag inte bli av med den egenskapen. Vaknade till vid åtta och tänkte gå upp då, men så sov jag igen. Även tio över sju vaknade jag. Då av oväsen utanför fönstret. Var killen med lövblåsen som var igång igen. Vände mig och drog täcket över huvudet och hoppades på att somna om, vilket jag gjorde. Han höll nog inte på så länge, var väl bara det sista som kvar från igår.

Bloggar skapligt idag, för tänkte tvinga mig till att sticka lite på trollen i eftermiddag. Solen skiner men det finns inte längre i tanken att ta en promenad, om än kort. Vill inte utsätta mig om jag inte behöver för mer ansträngd andning än jag redan har. Försöker visualisera för mitt inre hur lungorna fylls med friskt syre och att det blir lättare och lättare att andas. Men det är inte alltid så lätt att lura sig själv haha.
Fast jag måste anstränga mig lite idag genom att dra ut en stol till hallen och klättra upp och byta en lampa. Tycker inte det är länge sedan jag bytte, men de är ju tända varje dag från morgon till kväll. Jag var lite förutseende sist och lät lådan med lampor stå kvar på soffan i köket, istället för att ställa tillbaka den i överskåpet.

Man kan undra varför jag intresserar mig för Fas 3 fortfarande, för jag lär aldrig mer hamna där. Men det är en hemsk situation att befinna sig i. Inte lika hemsk som skitsjukdomen cancer, men båda hamnar på övre skalan. Fast jag engagerar mig ju inte alls så som jag gjorde förut. Men det känns lite skönt att ibland få bekräftat att det förekommer ruffel och båg i systemet.

Läste att en kyrklig församling varit inblandad i bidragsfusk från AF och FK. Det står inte på vilket sätt, men jag kan ge mig på att handlar om Fas 3 och arbetsträning.

I Malmö är det ett livsmedelsföretag som utnyttjat Nystartsjobbare. Det här är inte ovanligt fast det kommer sällan fram. På avtalet mellan AF och företaget står att de ska jobba mellan 8-16, men sedan visar det sig att de ska vara där en timma tidigare... utan lön och att de även ska jobba söndagar. Inte helt ovanligt är det invandrare som inte vågar protestera. Fast det kan ju även ibland vara andra som inte heller vågar gå emot av rädsla för att bli av med både nystartsjobbet och aktivitetsstöd.

Detta om detta. Nu ska jag hitta på något att äta och förflytta mig till soffan och stickningen. 

2 kommentarer:

Hans-Eriks funderingar sa...

Greta
Klart att du engagerar dig mot fusk och fas3. Du har integritet och moral

Gretas Svammel sa...

Ja...Hans-E... jag tycker ju det är fel och har själv varit en del i det hela.