torsdag, mars 04, 2010

SNABBT INLÄGG MED LITE LÄNKAR

Äsch, det blev ett glas rött även ikväll att smutta lite på medan jag skriver här. En flaska räcker ungefär tre dagar åt mig och eftersom jag öppnade den igår blir det lagom att ha lite kvar till tv-n i morgon också. Hoppar Lets Dance då och löser mordgåtor tillsammans med Miss Marple istället fram tills Skavlan börjar.

Kom hem stax före sju ikväll efter en hobbymassage. Det är så himla fridfullt i ettan och jag går liksom själv in i ett slags mediativt tillstånd när jag står där i skenet av värmeljusen och smeker, knådar och trycker på en naken kropp till ljudet av lugn, avslappnande musik. Om personen är tyst vill säga. Men den här personen var tyst och sög i sig av min energi och njöt av mina händer.

Kontrasten när jag sedan stiger in här är ganska stor. Jag vet inte vad det beror på. Det var inte så i början när jag hade flyttat hit. Redan när jag sätter nyckeln i dörren bombarderas jag av tankar och den inre oron kommer som ett brev på posten. Ikväll fick jag ju också för mig att Debatt började 20.30 så för att hinna det jag skulle bestämde jag mig för att skippa bloggningen idag. Snacka om lättnad när jag satte mig för att knäppa på dumburken och slog ett öga i tv-tidningen. Plötsligt hade jag en hel timma på mig att blogga. Ibland händer det *ler*.

Läste lite bloggar idag då jag hade gott om tid innan jag skulle iväg. Sanna Lundell skriver om ungefär samma upplevelse som jag. Att inte hinna med. Inte få något gjort.

Läste även en insändare i min lokaltidning om det här att söka jobb. Ibland finns det liksom inga jobb som man kan söka. Jobb finns det men det är då typ läkare, docent, tekniker etc. Men söker man inte kan de dra in aktivitetsstödet eller vilken ersättning man nu har. Jag har funderat lite själv på det där. Jag kanske ska söka även dessa jobb bara för att.

Letade runt lite slött efter arbeten jag inte vet om men som kanske kunde vara kul. Hittade en utbildning till bokbindare. Bara två terminer och jobb kommer att finnas då det lär bli brist på det. Nu anser jag mig vara för gammal faktiskt, eftersom det inte blir så många år jag isåfall kan jobba. Men det skulle kunna vara något. Kul att lära sig.

Nu lär jag väl få kul ändå ha,ha. Hade brev idag att jag inte ska ha AF som bas förrän i höst igen. Nästa vecka ska jag på något infomöte. Tur som satan att det var en dag då jag inte har något inbokat. Men blir mer och mer osäkert att boka in. Man vet aldrig när de kallar och något aktivitetsstöd har jag inte sett till ännu. Papper och dokument samlas i min pärm *ler*.

Hade tankar på ett helt annat inlägg faktiskt, men nu blev det som det blev. Petra Östergren har en artikel på Axess som kan vara värd att läsa. Om sexköpslagen och feminsism bla.

Från feminism är steget inte långt till jämställdhet, så avslutar med ett citat från en kulturblogg. Jag har fetmarkerat en mening *ler*.

"Den kulturpolitiska debatten för Östergötland som ska pågå hela förmiddagen i dag på länsmuseet har just startat. Moderatorn Gunilla Kindstrand och en politikerpanel har pratat i en dryg halvtimme - Kindstrand noterade just att av panelens åtta deltagare (partierna har själva valt sina företrädare) är åtta män."

4 kommentarer:

Benny sa...

Goda tankar varma ord
Må solen lysa på dig i denna helg som kommer och himlen vara blå.Då är inte våren långt borta,den syns bakom horisonten,Kram Benny

Gretas Svammel sa...

Jag tror som du..Benny..att våren snart kommer fram från sitt gömställe och låter solen lysa över oss alla.

Svenne sa...

En vinflaska kan räcka långt men en baginbox räcker längre;-)
Kramis och ha en bra kväll

Gretas Svammel sa...

Jag vet..Svenne...och risken är att en bag in box hos mig antingen får mig att snabba på att få i mig det sista (inte bra) eller att den blir odrickbar för att den får stå för länge (inte heller bra) *ler*