fredag, maj 01, 2015

REGN och KORTISONENERGI

Juni-08 var jag i skogen och åbäkade mig med kameran. Ibland i de bättre stunderna har jag tankar på att göra det igen. När jag kommit under 70 kg och när cykeln är fixad.

Idag liksom igår tillhör de bättre stunderna. Kortisonenergi idag så har styrt med lite av varje. Sov längre än på länge också lustigt nog. Vaknade visserligen strax efter sex och var beredd att gå upp, men låg kvar en stund och funderade på ditten och datten och somnade om och sov till över åtta.

Nyvaken och med Kortison i kroppen ser man ut så här. Ville mest visa de röda kinderna man får. Man har alltså ingen större lust att visa sig bland folk dagen efter en giftinvasion. Stockholmskalaset var ju dagen efter och jag höll på länge och experimenterade med de få krämer jag har för att försöka dölja det mesta. Lyckades rätt bra till slut.

Försäkringskassan var det som jag tänkte skriva om här om dagen, fast det föll ur minnet just då. Ni minns kanske att jag fick brev att mina sjukdagar snart var slut och jag fyllde i en blankett varför jag behövde vara fortsatt sjukskriven. Det här var innan jag började må så där bra. Just nu om jag haft ett jobb skulle jag nog kunna jobba halvtid tror jag. Beror förstås på vad det är för jobb och om jag kunde vara flexibel de dagar jag inte mår bra.

Hur som helst fick jag för ett tag sedan svar att de förlängde till sista juni. Det är så länge som jag har sjukintyg, fast jag lär bli fortsatt sjukskriven eftersom jag är under behandling. Men det betyder inte att jag per automatik får sjukpengar enligt de regler som alliansen införde, utan jag kan bli tvingad till arbetsförmedlingen igen. Jag vet inte om reglerna har lättat nu, men för något kanske några år sedan var det ju mycket skriverier och debatter om att man var tvungen att ha en dödsdag för att få fortsatt ersättning. Jag behöver inte fylla i någon mer blankett skrev de, utan de tar ställning undan för undan. Himla tryggt *ler*. Att inte veta mer än några månader i taget vem jag ska bli jagad av...FK eller AF.

Tvättade mina "lek"peruker förut med schampot och balsamet jag har till riktiga hårmössan. Tänkte att de skulle bli lite mjukare och se mer äkta ut. Få se hur de blir när de torkat ordentligt och jag försökt få till dem som jag vill ha dem. Hade ju bara en perukställning, men toahållaren fungerade utmärkt.

Hemsidans uppdatering började jag med ganska direkt efter frukostsurfen. Det tog sin tid. Undrar hur länge det ska dröja innan jag blir hemtam med nya redigeringsprogrammet där? Jag gör om och gör om och ångrar och ångrar. Dröjde även innan jag kom på hur man ändrar färg på sidan. Stör mig på att man tydligen inte kan ändra textfärgen på länkar. Det satt jag med länge en annan gång och jag satt en bra stund i dag också, men får inse att det inte går.

Tog paus från datorn och begav mig ut i regnet. Inte längre än till tvättstugan visserligen, för att mangla dukarna från vårstädet så jag blev av med dem. Unga läsare vet väl knappt vad en mangel är *ler*. Jo det vet de kanske. Just dukar tycker jag är smidigare att köra i mangel när man nu har tillgång till en, än att dra fram strykjärnet och stryka dem. Jag stryker i stort sett ingenting numera. Jo, gardiner när det behövs.

Nu ska jag fylla i det senaste i mitt sjukdokument och kolla mailen en sista gång innan jag stänger ner computern tills på söndag. Ingen vill ha mina böcker verkar det som. Fast de är gratis. Skulle nästan vara lite kul att få med någon med bil till ett sådant där bakluckeloppis och försöka bli av med dem där. 5 kr/styck. Fast två kartonger är kanske svårt att kränga.

I morgon dyker en bekant upp en sväng. Hon jag lånade deckaren av, så nu kan jag återlämna den och få bort det också ur huvudet. Hon kan ju få med sig några fler om hon vill, från mina kartonger.

Lundellen tar paus ( eller slutar ) sitt bloggande. Hade jag nästan på känn redan när han började. Kommentarerna tog han bort nästan med en gång, för det funkade ju inte. Att blogga är väl överhuvudtaget inte så inne längre när det finns instagram och poddar. Jag läser ett fåtal, men vissa är urdåliga på att uppdatera, kan gå flera dagar. Några har jag tagit bort från min länklista just för att inget händer. Jag blir bara irriterad när jag klickar in och det är samma inlägg som var dagen innan och dagen före det och före det. Bingo och Motpol är de enda av de jag läser som antingen skriver eller lägger ut en bild nästan dagligen. Att liksom leta efter nya intressanta bloggar, för det finns säkert en hel del, är jag inte intresserad av. Datorn tar tillräckligt med tid ändå.

Tro nu inte att jag ska sluta blogga *ler*. Ingen risk om jag liksom inte blir tvungen av olika skäl. Bloggen är lite av mitt skötebarn och när det mest är svammel jag präntar ner som inte kräver något är det inget betungande. Tvärtom. Det är ju också ett sätt att skriva av sig dagen så att säga. Rensa huvudet *ler*.

En trevlig helg hoppas jag att ni får, även om det råkar regna på er. 

4 kommentarer:

Hans-Eriks funderingar sa...

Greta Du är en flitig bloggare. Jag har slarvat den senaste tiden. Skall skärpa mig.
Fin skogbild på dig.

Gretas Svammel sa...

Jag syftade inte på dig alls...Hans-E... utan på de fem bloggar jag har sparat på "mina favoriter". Snart är de bara tre pga. dåligt uppdatering.

Hans-Eriks funderingar sa...

Greta
Bjuder på lite nya bilder på bloggen

Gretas Svammel sa...

Jag har kollat...Hans-E...