måndag, april 27, 2015

INTE NÖJD MED NÅGOT

Inte nöjd med någonting idag. Inte med hur jag ser ut och inte med måendet och inte med saker som inte går som jag vill. Men sådana dagar kommer ju och som tur är så försvinner de också. Jag vill se ut som jag brukar göra ( håret växer ju så satans långsamt... om det ens växer ). Jag vill slippa hostan och jag vill slippa magsuget och illamåendet som jag dras med nu igen och jag vill att smaken ska vara normal. Jag vill att energin, lusten och orken ska komma tillbaka. Fan, för en vecka sedan mådde jag ju ganska okej och  i några veckor till och med. Nu går det bakåt igen. Men det klart det vänder tillbaka till det bättre om ett tag. Skit vore det annars. Inget "sola på balkongen" väder har det varit idag heller.


2007 i juli såg jag ut så här och då tror jag att jag var rätt nöjd med mig själv. Jag vet. Det är löjligt att jämföra sig med en åtta år gammal bild och dessutom när man bär på en skitsjukdom som ihop med behandlingen gör allt för att förstöra kroppen. Men även om jag inte kan göra så mycket åt det så är det nog helt normalt att ibland längta tillbaka till den man var innan.

Det blev inget cykelpumpande igår. Trötthet och magvärk tog överhanden. Men idag, efter en lång dusch i hopp om att det dimmiga, sega och degiga skulle försvinna, så gjorde jag ett försök. Trodde det skulle gå lika smidigt som vanligt med den här cykeln och tanken var förstås att sedan ta en tur, med kameran i handen. Men hur mycket jag än pumpade med både händer och fötter så blev det aldrig fullt i framdäcket. Det var bara att ge upp till slut och konstatera att det troligtvis är punktering. Så nu har jag ingen fungerande cykel.

Men oavsett om jag inte ens har kraft att cykla till badet den här sommaren, så vill jag naturligtvis ändå ha möjligheten att om och när jag känner för det kunna ta en cykeltur. Jag har lagat punkteringar förr, men just nu känns det som ett ganska stort hinder bara att skruva bort hjulet. Jag väntar till nästa bra period i måendet och då försöka få båda cyklarna användbara.

Skrivaren signalerade låga nivåer i bläckpatronerna igår när jag skrev ut. Inget förvånande för de patroner som följer med skrivaren brukar bara räcka ett kort tag. Avkomman var ju så förståndig så jag fick en extra förpackning patroner också. Till den här skrivaren är det fyra olika.

Jag vet inte om jag var så här trög förut *ler*. Vimsig ibland vet jag, men skärpt när det gällde. Tror jag alltså. Efter pumpfiaskot idag fick jag då för mig att byta patroner. Enlig broschyren jag sparat var det bara att lyfta upp och trycka på okej. Men det hände inte ett skit. Patronerna måste ju liksom komma fram. Man kan trycka fram olika alternativ men inget handlade om patronbyte.

Jag var på väg att ge upp när jag till slut tryckte på inställningar, som jag trodde handlade om kopieringsinställningar. Men efter en del tryckande hit och dit under inställningar så kom patronbyte upp. Yes, äntligen.  Jag bytte patronerna, men sedan fick jag inte till inriktningen eller vad det heter och ingen testsida kunde jag få till. Jag gav upp där och hoppas det funkar när jag skriver ut nästa gång. Jag har ju en handbok på datorn som jag kan kolla i om jag inte får till det.
Jag kan bli lite irriterad när det inte går som jag tänkt, eller när jag inte fattar.

Det här blev dagens mat. Om det var gott? Nää, smakade mest mjöl. Jag vågade inte läsa innehållsförteckningen för då hade jag nog mått än mer illa. Det fyllde i alla fall magen och det var ju billigt. Jag ska göra egen blomkålssoppa nu när jag har mixer, men då måste jag hitta mindre blomkålshuvuden som dessutom är fräscha. Ofta är det som med vitkål, stora huvuden som är jobbigt att bära hem för mig ihop med annat jag handlar.

Jag vet inte vad det här illamåendet egentligen handlar om. Om det är magsäckens slemhinna som jag helst vill tro, som tar stryk av cellgiftet. Eller om det är bukhinnan. Inget att spekulera i, men lustigt kan jag tycka att det då kan hålla sig lugnt en längre tid som det gjort nu, för att sedan bara komma tillbaka som en blixt från klar himmel. Tidigare drogs jag ju ständigt med magsuget, ibland mer, ibland mindre och ibland med lätt illamående och ibland riktigt illamående. 

Igår kväll var jag i valet och kvalet att ta en illamåendetablett, vilket är länge sedan jag gjorde. Men jag somnade i soffan istället efter den nya norska serien. Ikväll nu tror jag nog att jag petar i mig en. Jag ska se Parneviks... sittandes.... lägger jag mig i soffan så somnar jag direkt. Sedan tänkte jag inta sängen och förhoppningsvis sova gott utan att vakna alltför många gånger. Ja, sedan vaknar jag pigg och energisk och utan spökande mage i morgon. Tro dä.   

2 kommentarer:

Hans-Eriks funderingar sa...

Greta,
Tråkigt att du är trött och mår dåligt. Men snart är behandlingen slut och du är tillbaka i god form

Gretas Svammel sa...

Vi får hoppas det...Hans-E...