torsdag, februari 04, 2016

HOSTAR och ROSSLAR och SOVIT

En tråkig dag. Ibland får jag ju för mig att hostan blivit lite bättre, men det kunde jag ju glömma idag. Tycker hostattackerna kom i ett kör efter varandra, speciellt under första halvan av dagen och det rosslar som attan i luftrören. Läpparna är torra och svider en aning. Det är biverkning av giftet, av Avastinet. Håller i sig 2-3 dagar. Ibland har det yttrat sig som munsår i mungiporna och ibland som blåsor på tandköttet och sår i näsan mm.

Har också varit trött. Tyckte faktiskt och det sa jag även till sköterskan i går, att tröttheten jag känt ett tag börjar gå tillbaka. Det fick jag äta upp i dag. Sovit i fåtöljen, men precis som på nätterna i korta perioder för vaknade titt som tätt av att det rosslade och att jag hostade. Vet inte hur länge jag sov, men det var ljust när jag satte mig och halvmörkt när jag vaknade ordentligt. Gillar inte mörka rum så kändes lite deppigt där ett tag tills jag tänt lampor och rört mig lite.

Tog med dagens andra näringsdryck och lite nötter och mandlar och tog plats vid datorn igen. Tog ett kort för att ha något till bloggen och för att visa att jag inte är helt däckad. Troligtvis och förhoppningsvis får jag Avastin bara en gång till, för sedan bör det vara dags för läkarbesök där jag ska lägga fram min plan om PD1hämmare. Att testa det för metastaserna, för inget verkar ju ta på lungorna. Det är ju inget riktigt liv jag lever nu, tycker jag. Handlar mer om att överleva än om att leva. Men jag är övertygad om att det finns något som åtminstone krymper metastaserna. Jag får väl testa och testa tills jag kommer rätt. Fast jag hoppas verkligen inte att de tar ifrån mig de rosa pillren igen, för de håller ju magen i schack och jag slipper illamående och magvärk.

Jag har funderat lite över mitt matintag idag. Kanske bör jag börja räkna kalorier för att se att jag får i mig energi och jag ska börja med två näringsdrycker per dag tänkte jag. Intaget idag är:
Frukost ca 200 kcal
Näringsdryck 250
Mat 200  (var något nytt linsragu, utan smak och äckligt, så åt inte upp allt )
Näringsdryck 250

Hittills 900 kcal plus mandlarna och de sista vindruvorna. Men jag räknar lågt så tar inte med det. Normalt tror jag maten ger mer än 200 kcal, kanske 250-300 när jag klarar att äta en hel portion.
Fet yoghurt i kväll ger ca 100 kcal plus lite flingor.

Ska försöka att inte komma under 1000 kcal/dag helst mer förstås. Vissa dagar kommer väl fortfarande att vara dåliga dagar, men i stort. Även om det är dyrt ska jag försöka äta mer fet fisk och mer nötter av varierande slag. Funderade på avokado, men fick spykänslor bara jag tänkte på det. Ska googla lite nån dag. Enligt sköterskan så hör det lite till sjukdomen också att gå ned i vikt, men det klart man kan förhindra för mycket ras med kosten. Det tror jag.  

Kört en maskin tvätt har jag gjort i dag i alla fall och hängt upp, så helt onyttig har jag inte varit *ler*.

Inga kommentarer: