måndag, januari 11, 2016

UTSLAG IGEN och NY TRÖJA

Vad tiden drog iväg nu plötsligt. Får försöka fatta mig kort. Hade tänkt se nyheterna nu vid halv åtta, men jag kan lyssna på dem samtidigt som jag skriver här. Lite intresserad om de säger något om Lisa Holm rättegången. Sedan har ju världen blivit så ur led, tycker jag och tänker då på dagens dåd i en skola då en 14-åring knivdödat en 15-åring. Likaså att en 12-åring fick polisen att utrymma ett helt köpcentra genom ett bombhot. Har barn inga vuxna förebilder längre och har de inga spärrar? Varför bär barn med sig kniv i skolan?

Läste även att skitsjukdomen skördat ännu ett liv, David Bowie. Jag har aldrig varit ett direkt fan av honom, men det spelar ju ingen roll det är onödigt och tragiskt likväl.
I veckan nu begravs familjens bekant som gick bort strax före julafton i skitsjukdomen. Jag ska inte närvara men ungarna och kanske om tiden finns så tittar 08-folket in en snabbis, utan barn. Men jag tycker de ska ägna tiden åt det de är här för, eftersom vi ses om 1½ vecka ändå.

Tröjan blev ju bra. Tur att jag tog large för den var mer som medium i ärmarna. Den är ju inte så färgglad, men det var svårt att hitta en tröja som föll mig i smaken. Är mest sådana där ponchos som är jättejobbiga när man ska göra något med armar och händer. Jag har ju en gammal brun och ful sådan som jag drar över mig när jag fryser vid datorn.
Böckerna hade också kommit så nu kan jag läsa ut pocketen jag håller på med.

Glad att jag kom iväg idag då det var 1 plusgrad hos mig, för ska ju bli kallare igen. Men för varje dag kommer vi en dag närmare våren. Sedan kan tiden få stanna en stund.

Har känt att jag haft några plitar på höger ryggsida, men svårt att se i spegeln. Idag tog jag ett kort efter duschen för dokumentationens skull. Samma utslag som ploppat upp förut och som har med sjukdomen att göra. Men nu finns bara de här och bara på ryggen. Hör väl ihop med lungan.
Ska mäta magen i morgon, men tror inte den ökat.

Det får räcka för i kväll. Nu blir det soffan och cancerberättelser på tv.

2 kommentarer:

Hans-Eriks funderingar sa...

Gretas, Tråkigt med utslagen. Du är snygg i tröjan!

Gretas Svammel sa...

Tur ändå att det inte är fler utslag...Hans-E..