söndag, januari 10, 2016

SPARBÖSSA

Nu är man fast i datorns grepp igen. Nej vars så illa är det inte. Fast den suger ju energi, men eftersom jag inte har så mycket energi så spelar det ingen roll. Nu har jag inget som jag måste tvinga mig att få gjort. Hade bokat tvättstugan till idag, men den får vara. Jag kör ju en maskin här inne då och då numera. Kommer kanske att märkas på elräkningen för tvättmaskin är väl det som drar mest nästan i hushållet. Speciellt den här som inte direkt är den nyaste.
Jag borde ha gått ut och tagit bort mitt tvättlås, men det är aldrig ont om tider så tror inte någon blir lidande.

Var ute i köket nu för att skala ett par potatis som jag tänkte kunde koka medan jag bloggade. Men kändes så jobbigt så gjorde inte det. Tog ett skrumpet äpple istället. Få se vad jag äter sedan. Tog upp en veg snitzel tidigare, så den måste jag väl steka ändå. Kanske med lite kokta grönsaker. Det är så svårt och jobbigt det här med mat när hjärnan säger att den inget vill ha. Igår åt jag nudlar och wok om någon vill veta.

Jag gjorde inte mycket igår fastän jag hade datorfritt. Lullar mest runt som en zombie utan lust med något. Jag sneglade lite på tröjstickningen ni vet, men det kändes inte som någon kul grej. Men jag tog ner sparbössan som stått på översta hyllan i bokhyllan.
Jag införskaffade den runt 2002 tror jag, för att lägga småmynt i som ungarna sedan fick dela till semesterfickpengar. Nu har den bara stått i flera år men det var ju mynt i och snart är väl gamla mynt ogiltiga och ungarna har ju sedan länge egna inkomster.

Så jag satte mig och räknade. 50- öringar är väl redan ogiltiga tror jag, men var bara 19 kr av dem.  Resten var en och fem kronor och tillsammans var det 298 kronor. Nu är frågan vad jag ska göra med dem. Förr... kanske fortfarande... kunde man på min bank hälla dem i en maskin och sätta in dem på kontot. Inte det helt ultimata nu eftersom soc. då skulle se det som inkomst och dra bort det från biståndet. Och jag skulle inte tro att Ica butiken tar emot en påse mynt för att sätta in det på Ica kontot.
Återstår handelsbanken men där har jag ju inget kort så vet inte om jag då kan sätta in dem. När det blir varmare och jag kanske, kanske kan röra mig lite mer än nu, utan att tappa luften, tänker jag gå dit och höra med dem.

Sparbössan är bara att kasta nu. Jag tänkte på hur ungar nuförtiden gör. Är det överhuvudtaget någon mening för dem att spara i sparbössa så som jag och mina ungar gjorde som små? Sedlar möjligtvis. För jag tror det är bra att barn tidigt får lära sig att spara.

I morgon har jag en ide att ta bussen och hämta ut paket och köpa ny fil. Inte långsyrad den här gången. Fullt ätbar, men är lite åt sockerdrickahållet. Sista dagarna har jag spätt ut den med lite vispgrädde. Trodde väl aldrig förut att jag skulle göra något sådant. Men tiderna förändras. Flingor, fet fil och vispgrädde. Jojo.

2 kommentarer:

Hans-Eriks funderingar sa...

Greta, Grattis till penningfyndet. Det är nog enklast att betala med mynten. Banken tar nog betalt. Nya tider!

Gretas Svammel sa...

Jo, säkert tar banken en avgift... Hans-E...