torsdag, januari 28, 2016

SKITVÄDER SÅ HÖLL MIG INNE

Det här petade jag i mig igår framåt kvällen, fast orkade inte riktigt allt. Det har inte funnits i affären på ett bra tag. Det är rätt gott med mycket smak. Och alldeles nu tog jag sista tuggan på dagens mat, ½ dl couscous och lite wok. Men drack en näringsdryck och åt lite nötter när jag satte mig vid datorn i eftermiddags.

Här sitter jag med den. Cappucino blev det. Tycker att jag efter att jag tagit en näringsdryck får den där slemklumpen i halsen/bröstet som jag oftast sedan spyr upp. Satt hela eftermiddagen och svalde och väntade, det är en ganska obehaglig känsla. Men det lugnade sig så småningom.

 Förmiddagen tillbringade jag i fåtöljen. Jodå, tanken var att åka ner till affären. Jag till och med kravlade mig upp vid nio för att ta bussen vid halv 11. Men det blåste ju så satan och dessutom precis lagom så började det även regna. Jag tar bussen halv 12 tänkte jag då.

Men jag hade varken ork eller lust och när jag väl bestämt mig för att jag inte behöver handla så kändes det himla skönt. Jag måste ju ner på måndag till vårdcentralen och jag klarar mig till dess. Filen är slut men det går bra utan den och jag har ingen frukt, men jag är heller inte sugen på frukt. Inte på grönsaker heller, sallad är länge sedan jag åt. Slängde en mjuk gurka här om dagen. Har kollat över vad jag kan äta för mat de här tre dagarna, så det är lugnt.

Fick beslutet från Förvaltningsrätten idag. De gick på FK:s linje att jag borde förstått att jag inte skulle ha aktivitetsstödet fastän jag hade papper på att jag var i program till 31 maj. Inte alls besviken för jag hade inte räknat med annat. Hade jag fått rätt så hade jag blivit glatt överraskad.

I måndags fick jag ett annat brev från FK som jag tänkt varje dag att jag ska ringa om. I morgon måste jag bara göra det. Det handlar om underhållet till ungarna. Ja nu betalar jag förstås inget haha, de är ju vuxna men när jag pluggade och hade CSN så fick jag anstånd och sedan betalade jag en mindre summa varje månad tills jag blev sjuk nu. Då fick jag anstånd på nytt på de 23 000 som är kvar.

Jag fick ett brev för ett tag sedan att skriva i ny ansökan om anstånd, vilket jag gjorde. Tydligen har den kommit på villovägar för enligt sista brevet nu ska jag betala de här 23 000 den sista denna månad. Hej och hå. Är ju en omöjlighet så måste ringa och höra vad som hände med sista anståndet. Jag är så jäkla trött på myndigheter. 

Ikväll blir det tinade hallon och vispgrädde att bottna med till giftpillret. Kanske har i lite flingor också. Trodde jag hade blåbär kvar för ville hellre ha det. Men fanns bara ett halvt paket hallon i frysen och det får väl duga då.     

2 kommentarer:

Hans-Eriks funderingar sa...

Greta, Trist att svenska staten trakasserar en god medborgare som du är. Hur kan svensk lag tillåta att du får ersättning för aktiviteter du deltar i?
Hoppas du kommer i väg till affären för att köps vitaminrika och nyttiga grönsaker och frukt.

Gretas Svammel sa...

Det är inte lätt att få rätt mot en myndighet...Hans-E...och affären blir på måndag.