fredag, januari 29, 2016

RINGT FK och FUNDERAR ÖVER SLEMMET

100 samtal före mig i kön, när jag ringde Försäkringskassan. Tog drygt en halvtimma. Jag brukar sätta på högtalartelefon och lägga ifrån mig luren tills det typ är tre- fyra samtal kvar.

Jag hade inte sparat sista anståndsansökan, men nu för tiden noteras det ju på hemsidan. Och när jag gick in och kollade och såg noteringen var det rätt lugnt.

Jag kunde avvakta sa tjejen och då litar jag på henne och gör det. Även om sådana här brev sänds iväg automatiskt tycker jag det är onödigt. De kunde väl kolla först, fast det kanske skulle ta för mycket tid. Vad vet jag. Det tar ju ändå tid att sedan sitta och besvara alla samtal, men det är väl inte samma folk kanhända.

Jag vet inte vad jag ska skriva om mer idag. Upplevde en stund att andningen blev ett litet snäpp mer ansträngd även när jag var stilla. Men jag kan ha inbillat mig för så känns det inte nu. Kan ju vara när slemmet samlat sig i övre luftrören eller vart det nu är.  Spytt upp slem två gånger idag. Ibland undrar jag hur länge jag ska stå ut med att ha det så här. Jag hoppas tålamodet räcker till röntgen och efterföljande läkarbesök i alla fall. Men sedan måste något hända.

Jag är lite tokig, men medan jag skrev så började jag fundera över det här jäkla slemmet. Så jag tog paus från bloggskrivandet och började googla "slem av lungmetastaser". Fick inte veta något av värde, men en del sidor jag klickade in mig på var intressanta. Över en timma blev jag fast. Jag undrar ju om slemmet produceras av lungmetastaserna, vilket väl vore troligt. Hellre slem än vätska i alla fall för det kan jag ju än så länge göra mig av med själv. Ja, det är mycket man fortfarande inte vet. Slemmet är som uppvispad äggvita typ, om någon ville veta *ler*.

Att det blir som en slempropp ibland kan bero på att bronkerna delar sig där och kommer det då slem både från höger och vänster lunga så kan det fastna. Enligt vad jag läste nu alltså. Man ska ju inte hålla på att läsa så mycket, för det är lätt att tro att det här är början till slutet. Fast så är det ju egentligen för alla om man ska se det krasst. Som Alex Schulman skrev i en av sina krönikor.... för varje dag är vi en dag närmare vår död.

Men fram till dess lever jag och nu är det fredag och jag ska snart gå och fixa mitt fredagsmys haha. Linssoppa får det bli och en rutknäcke. Inget vin och ost som det kunde blivit för några år sedan. Inget jag just nu saknar, men vore kul OM jag saknade det.
Jag önskar alla som läser en fin kväll och skön helg. 

2 kommentarer:

Hans-Eriks funderingar sa...

Greta, Bra att du slutligen fick tala med riktig människa. Verkar som FK besked var bra.
Synd om dig för allt slem från lungan. Läkaren måste väl kunna förklara. Vid behandlingen slut återvänder väl din lust till livets goda!

Gretas Svammel sa...

Frågan är väl ...Hans-E... om den här behandlingen gör någon nytta...det får jag veta efter röntgen i februari.