söndag, januari 17, 2016

FORTSATT TRÖTT och HÄNGIG

Ja ni, jag vet inte hur jag mår egentligen. Mer än att det kunde vara bättre och det kunde vara mycket sämre. Går fortfarande i något slags inluensatillstånd, fast utan feber och huvudvärk. Men trött och hängig och hostan håller i sig och jag hostar upp slem, harklar upp slem och klöks upp slem. Igår kom även halva frukosten upp efter att jag länge besvärats av klumpen i bröstet. Snart måste det bli en förbättring.

Bilden tog jag i morse. Man kan kanske tro att håret är smutsigt, men det är tvärtom. För jag fick upp ångan lite igår efter att slem och skit kommit upp och jag vilat ett tag efteråt. Då bytte jag rent i sängen och körde igång en maskin med de smutsiga sängkläderna. Klippte naglarna, peelade ansiktet. Bara det tyckte jag sedan var positivt... att jag fick lust med det. Duschade med proppen i så det blev ett fotbad samtidigt. Peelade fötterna och fick lust att även peela hela kroppen. Klippte tånaglarna och smörjde in. Nu ska jag bara lacka dem också och det kanske jag gör i kväll vid tv-n.
Håret står ju normalt åt alla håll, så hävde i gammal mousse igår så det blev alldeles stelt. Kammade ut det i morse och såg då ut som på bilden.

Jag kan ju inbilla mig, men just idag tycker jag att ansiktet inte ser lika magert ut längre. Hade besök av barn idag, men den minsta tyckte nog inte som jag vad gäller magerheten *ler*. Fast den andra ungen tyckte jag var piggare än i julas. Men det kan man ju säga för att vara snäll.

Trevligt att de kommer och underhåller sin gamle mor ibland. Handlat lite hade de även gjort, typ mjölk, ost, kaffe och soppor. Det uppskattas väldigt.
Jag frågade om de kunde skjutsa mig till Ica för att sätta in pengar på mitt Icakonto. När jag är stilla och lugn, då tror jag att jag nog skulle fixa promenaden dit och hem. Men när jag behöver flämta efter luft bara då jag tar på kläder så tvivlar jag. Det SKULLE ju gå, men vet inte om det är värt att utsätta sig för det. Dessutom är det ju fortfarande så kallt.

De fixade det ändå genom att jag gav tillbaka en del av det jag fick i julas och så satte en av dem in summan från sitt konto till mitt konto via internet. Skitbra.
När de hade åkt i eftermiddags tänkte jag sätta mig här och skriva yttrandet till förvaltningsrätten, men jag frös och mådde lite halvilla och var trött. Så jag lade mig i soffan, somnade direkt och sov en timma.

Tanken på mat tilltalade mig inte som vanligt, men öppnade en av sopporna jag fick och åt det. Innan jag sov hade jag druckit en näringsdryck. Och snart ska jag sätta mig vid tv-n och peta i mig fil och grädde som bas för giftpillret.

Innan jag klickade in hit så fick jag ihop lite till förvaltningsrätten som jag ska posta i morgon när jag ska ner till vårdcentralen. Hela det här förfaringssättet tycker jag är märkligt och jag förstår inte hur FK kan tycka att jag borde ha insett att jag inte skulle ha pengarna, när det finns papper från AF med datum samt mailkonversation med AF som visar det motsatta. Plus att de ju inte själva insåg att jag inte skulle ha dem. Det skulle ju vara fantastiskt om jag skulle få rätt, men det är nog en utopi. Jag tror man kan räkna på en hand de som fått rätt mot FK.  

2 kommentarer:

Hans-Eriks funderingar sa...

Greta, Klart att du skall ha rätt mot Försäkringkassan. Stå på dig!
Du ser fin ut!

Gretas Svammel sa...

Vore ju kul om jag fick rätt... Hans-E..