måndag, januari 18, 2016

ETT VIL ÄVEN IDAG

Det blev ett vil i soffan även idag. Gillar det inte så värst, men bara dumt att tvinga sig gå emot vad kroppen vill. Tog en näringsdryck och satte mig vid datorn efter utflykten till vårdcentral och mataffär. Men frös ända in i märgen, trots långärmad t-shirt, tröja och virkade ponchon över det och så var jag jättetrött. Så kröp ihop i soffan och drog pläden över mig.
Sov knappt en timma, men låg kvar och halvslumrade ett tag till. Rosslade så väldigt i bröstet så vaknade till gång på gång.

Fixade mat sedan, potatis, grädde, tomat och gröna bönor. Köpte pizza ingredienser idag, få se om jag orkar göra en i morgon. Måste få till lite variation, även om jag egentligen inte har minsta lust.

Blodtrycket snudd på normalt idag 115/70, men pulsen fortsatt lite hög 88. Trots att termometern bara visade minus 4 tyckte jag det var kallt. Ännu kallare lär det vara på onsdag när jag ska till onkologen. Snart måste den här kylan försvinna. Jag vill det i alla fall.

Jag fick röntgentiden idag, den 15/2. Typ en månad dit. Oavsett vad cancermarkören visar på onsdag och oavsett vilket beslut jag tar då, så funkar ju den tiden. Snack med läkare kan det ju bli tidigare, det vet man inte.

Nu ska jag placera mig i soffan igen. Har Aktuellt på och de pratar just nu om barnäktenskap bland flyktingarna som kommer hit. Det är mycket lustigt som invandringen drar med sig. Även om man bör ta seden dit man kommer är det nog stört omöjligt att plötsligt ändra seder och bruk som är nedärvda i generationer. Men vad vet jag.

2 kommentarer:

Hans-Eriks funderingar sa...

Greta, Ta igen dig i stugvärmen. Det är hemskt med barnäktenskap och hur det drabbar unga flickor. Men det är väl viktigt i andra kulturer att kvinnan är oskuld då hon skall bli gift. Och då är det väl lösningen för gubben/killen att tjejen knappt blivit könsmogen. Det är väl knappast för skön sex, för kvinnan blir bara bättre på sex med åldern.

Gretas Svammel sa...

De har sina idéer i vissa länder... Hans-E... tur man inte hamnade där när man föddes.