söndag, december 27, 2015

NU ÄR DET VINTER och JULEN ÄR SLUT

Så det kan bli. Idag kom då snön och vi var ju varnade av väderprognosen. Minimänniskorna tyckte det var kul förstås. Själv oroar jag mig mest just nu över deras hemfärd. Avkomman som varit hos pappan julafton åkte hem till sig vid lunchtid, alltså efter vår frukost. Fick sms på eftermiddagen att den här ungen snurrat några varv vid Norrköping, slagit emot mitträcket och fått några mindre skador på bilen. Men tack och lov inte på sig själv, men var naturligtvis skakig, fast klarade att fortsätta köra tjugo mil till typ. Sms-et skickades när personen kommit hem.

Men jag har ju 08-folket som inte åker hem förrän nu ikväll, efter att ha varit hos pappan. Måtte de klara sig helskinnade hem till Stockholm. De andra bor här i stan och har vid det här laget varit hemma ett bra tag.

Själv är jag trött till kropp och själ. Alla sov över i natt, vilket jag tycker var jättekul, 8 pers. Men vi fick till det och jag sov i soffan och det gick bra, men vaknar ju även där och hostar och hostar. Alla hade sovit dåligt. Dels höll jag dem vaken med hostan och spydde även upp slem en gång. Sedan turades småfolket om att vakna då och då. Men alla visste ju om förutsättningarna så inte mycket klagan.

Jag hann att baka två limpor på brödmix innan de kom i går, till dagens frukost. Sedan dök alla upp nästan samtidigt. Två kassar mat hade inhandlats till lunch och mat på kvällen. Jag orkade inte styra knappt något utan satt och dirigerade och talade om i vilka skåp saker fanns.

Jag fick äran att rasa tornet som äldre minimänniskan byggt. Annars var det som om de förstod att jag inte kunde leka som vanligt.

Lite paketutdelning efter lunchen och efter fikat i rummet. Så här glad och överraskad blev avkomman som snart fyller jämnt. Hon fick välja att spara paketet eller öppna nu och valde nu.

De styrde och ställde ungarna och fixade så god mat och efterrätten på kvällen gjorde de lite festlig med tomtebloss. En hade gjort ett musikquiz som passade alla vuxna. Som avslutning på kvällen spelade vi ett nytt spel som en av ungarna tagit med och vid tolvsnåret påbörjade vi läggningsproceduren.

En toppentrevlig och mysig dag. Idag hjälptes alla åt att fixa i ordning sovplatserna och bära ut till förrådet, så när de åkte såg det ut precis som när de kom. Självklarheter kan man tycka när jag mår som jag gör och så ser de på det. Men jag skulle gärna vilja kunna fixa lite själv också. Jag hatar att vara så oförmögen.

Nu ska jag slänga mig i soffan under pläden och titta på sommarpratarna och sedan hoppas jag att jag senare i kväll får ett lugnande sms att 08-folket är hemma välbehållna. 

1 kommentar:

Hans-Eriks funderingar sa...

Greta,
Läckra efterätter!