måndag, december 14, 2015

NÄRINGSDRYCKER och POSTNORD BLUFFMAIL

Idag vet jag inte vad jag har för lustig känsla i kroppen. När jag rör på mig och det behöver som ni vet inte vara mycket, så känns det i bröstet och jag blir tungandad och får flämta för att få ner syre i lungorna. Känslan i bröstet är ungefär som när man sprungit i kyla och blivit andfådd och det värker när man drar in luft.  Svårt att hitta en bra liknelse.
Idag känner jag av det även fast jag är stilla och det tror jag är något nytt. Och mer förstås vid djupa andetag. Däremot verkar slemmet ha minskat, fast jag hostar som vanligt.

Lite mysko, jag vill ju ha förbättring. Få se hur det känns i morgon. Jag har en teori att jag inte får upp slemmet längre. Har en karta slemlösande Bisolvon kvar, så gör väl slut på den om det är likadant i morgon. Nu är ju min önskan att slemmet ska försvinna, hostan avta och metastaserna krympa. Men nu är ju hostan kvar och det ömma i bröstet ändrat karaktär, så vet inte vad det betyder. Tror inte det har med gifternas effekt att göra i alla fall.

Idag vaknade jag halv nio av att mobilen ringde ute i köket. Jag kan ju liksom inte springa ut och svara, men jag hann innan de lade på. Var postnord som tänkte leverera näringsdryckerna mellan 9-12. Det var ju snabbt och bra.
Hann en snabb dusch innan nio, fast räknade inte med att de skulle komma redan då. Runt halv tolv kom de. Hoppade datorn och intog frukosten i soffan i stället och stickade och såg nyhetsmorgon och Malou. Nu är även det andra trollet klart... färdigstickat alltså. Fixa trådar, sy ihop och fylla är kvar. Har jag tur kan jag kanske börja med träskorna i helgen.

En himla massa näringsdrycker var det ju och alla fick inte plats i kylen. Sorterade ut ett antal olika smaker till kylen så det skulle bli variation. Bilden blev väldigt mörk så ljusade upp den en aning ifall ni tycker det ser konstigt ut.

Jag har inte ätit någon mat än idag. Det är så himla svårt att ta tag i den biten. Jag är inte hungrig och inte sugen och har då varken lust eller ork att lägga energi på matlagning, speciellt som jag inte vet vad jag ska laga. Så vid tre tog jag tre pepparkakor och en dryck med cappuccinosmak. Inte alls tokigt. 300 kcal är det i en sådan här 200ml flaska. Klart jag funderade på hur mycket av dem som kommer från socker. Det är 28 g kolhydrater varav 13 g sockerarter. Kunde ju vara värre, men mer än en om dagen ska jag inte ta.

Jag har en burk fiskbullar som jag har bestämt att värma och peta i mig till tv-n sedan. Inte det godaste, men bara för att få i mig något. Har tre potatis kvar, men de sparar jag till en annan dag.

Dietisten beställde de här dryckerna i torsdags den 10/12. I fredags kom ett sms att de packats och var på väg. Senare på fredagen fick jag det här mailet. Väldigt märkligt mail tyckte jag, men sparade på det utifall men utan att klicka på något. Dels står det 5/12 i mailet och rubriken reagerade jag på direkt.... paket inte har under levererats.

Idag läste jag att Postnord varnar för bluffmail, exakt samma som jag hade fått. Nu är mitt förstås raderat. Men om inte ämnesrubriken varit så totalt felformulerad och om jag väntat ett annat paket också ,så att jag inte hade reagerat på datumet. Då vet i sjutton om jag inte klickat för att se vad det handlade om.  Fast hade det kommit på hobbymailen så hade det åkt i papperskorgen direkt.Man kan ju tycka att ska de skicka ut trovärdiga bluffmail ( vilket de inte ska ) så bör de kunna formulera sig korrekt. Det här låter som en dålig googleöversättning med en icke svensk ordföljd.

2 kommentarer:

Hans-Eriks funderingar sa...

Greta
Bra att du ser upp för bluffmail. Vet ju inte vad de innehåller. Trojaner, virus.

Gretas Svammel sa...

Jag är misstänksam... Hans-E... mot allt som inte ser normalt ut.