torsdag, december 24, 2015

GOD JUL

Bild från -06 som jag tycker passar idag på Julafton. Jag firar ju den här dagen som vanligt de sista åren, i mitt eget sällskap. Inget jag tycker är jobbigt eller tråkigt, eller vad man nu kan tycka. Julen har aldrig varit något speciellt för mig, fast när barnen var små var det förstås kul med alla förberedelser och hysch hysch. Och när avkomman skickar bilder på småfolket när de bakar lussekatter och pyntar pepparkakshus och gör i stort sett samma som hon gjorde som liten, blir det en flashback bakåt i tiden.

Naturligtvis vill jag träffa både små och stora barn, men det spelar ju ingen roll när det blir. Bara det inte blir alltför sällan. På lördag invaderar hela högen lägenheten och då ska jag väl bara sitta någonstans och vara social. Få se hur stilla jag kan vara med två små aktiva minimänniskor runt mig, som jag naturligtvis vill leka med. 

Solen sken en stund här mitt på dagen. Jag tog ett kort genom fönstret för att dokumentera julafton -015... sol, grönt och + 7 grader. Jag är inte det minsta ledsen för att den här vintern hittills varit varm och utan snö. Men vintern lär nog komma i januari. Fast nu har det ju vänt i alla fall så dagarna blir längre och längre. Alltid något och i morgonnatt är det fullmåne. 

http://www.tv4play.se/program/nyhetsmorgon?video_id=3238713
 
Frukost till Nyhetsmorgon idag och så skönt att slippa se garn, stickor och halvfärdiga troll framför sig. I slutet spelade de den här ganska nyskrivna låten och jag tycker det var en himla fin text. Jag kan inte längre bädda in klipp, men få se om det funkar om ni klickar på bilden om ni vill höra den.
 
Jag har en egen påhittad Jansson i ugnen. Jag hoppas den går att äta.
 

 
Blandade i anjovis i sådan där färdig potatisgratäng ni vet. Skulle haft i lite mer lök också, men orkade inte styra med det. Rödkålen är inte den godaste och jag fattar inte varför jag aldrig lär mig. Ett annat år, kan ha varit förra, kastade jag den för då hade jag hunnit smaka och köpt en korv med rödkål i stället. Att det var samma fattade jag inte förrän idag när jag smakade på den. Fast nu har jag ingen annan så den får gå an.
Blir troligen samma mat i morgon men då med sallad och några veg. köttbullar kanske.
 
Nu ska jag fortsätta den här dagen med att leka lite på Photoshop. Jag ska göra ett kort till det blivande födelsebarnets  paket. Kom på ett litet passande rim förut och var ute i förrådet och letade fram ett kort från första året.
Jag hoppas ni har en fin julafton alla, oavsett om ni är själva eller tillsammans med släkt och vänner. 
 

3 kommentarer:

Anonym sa...

God Jul! Mycket uppkåtande novell. // Kram MB

Gretas Svammel sa...

Då fyller den sitt syfte...MB...

Hans-Eriks funderingar sa...

Greta,
Trevligt julkort! Så skall tomtemor se ut!