torsdag, november 12, 2015

LITE NEDSLÅENDE SVAR, MEN INTE KÖRT ÄN

Här står jag utanför onkologen, lite lätt undrande vad läkaren ska säga. Plockade fram den större jackan idag så magen får plats. Annars är det ju fortfarande så milt för årstiden.

Räknade inte med att få komma in i tid eftersom jag antagligen blev instoppad lite snabbt. Men efter en halvtimmes väntan kom hon och hämtade mig.
Trots att både röntgen, mitt mående och cancermarkörerna visade att ingen förbättring skett, tvärtom, så ansåg även hon att jag inte skulle avbryta ännu. Jag får ju förstås om jag vill för ingen kan tvinga mig, men jag vågar inte det ifall det då skulle bli ännu värre.

Hon lovade i alla fall att ta upp det på läkarmöte denna eller nästa vecka. Men det är inte säkert det finns något mer gift att ge mig. Det finns det nog, sa jag. För det tror jag faktiskt. Jag ska skriva ner några stycken som jag hittat just mot min cancer, så jag kan ge förslag. Nästa onsdag när jag ska dit för ny omgång gift bör jag få veta hur de diskuterat.

Parphämmare för icke ärftlig cancer fanns inte än och någon forskningsstudie var inte heller på tapeten. De brukar fråga patienterna när det kommer någon. Sedan sa hon att det gift man får ska ta på både primärcancern och metastaserna, så jag får väl tro på det då. Men det gör jag inte. Ja det var väl det hela. Typ 9-10 omgångar bör man ha innan man gör en utvärdering, sa hon också. Nästa vecka blir nr.6 för mig.

Cancermarkören den opålitliga som inte ska gå över 35 var nu uppe i 71. var 66 sist. Och den kompletterande CEA som ska vara under 5 låg på 55. Den var mindre sist, men minns inte nu vad.

Det är bara att vänta och se hur det hela utvecklar sig. Om jag får något nytt eller om jag ska fortsätta. Jag vet ju att min cancer inte är den lättaste att behandla, gifterna gör verkan ett tag och sedan gör cancercellerna som de vill igen.

Eftersom jag inte ska dit förrän onsdag nästa vecka så ska blodproverna tas på måndag. Jag behöver således inte ge mig iväg i morgon, fast jag kanske måste det ändå för lite matinköp. Jag bestämmer mig inte förrän i morgon.

Nu ska jag skriva ut en ny dörrskylt innan jag stänger ner och går och tvättar bort mascaran. Få se om jag kan få till något mer allmängiltigt inlägg i morgon. Har blivit en del elände sista dagarna.

2 kommentarer:

Hans-Eriks funderingar sa...

Greta,
Kämpa på! Du kommer att lyckas!

Gretas Svammel sa...

Ja vi får se... Hans-E.. vad mitt öde är *ler*