tisdag, november 03, 2015

KARBOPLATIN NR 4

Idag pumpades det då in gift igen. Här ser man även magens putning. Vissa dagar som idag upplever jag den mera stor än annars. Ska mäta på fredag, men hoppas den håller sig kvar på 90 cm.
För övrigt vet jag inte vad jag ska säga om det här Karboplatinspektaklet. Jag upplever även idag att jag inte hostar upp lika mycket slem som tidigare, vilket ju är positivt. Men tungandningen blir sämre och sämre tycker jag, vid rörelse. Det behövs alltså inte mycket alls för att jag flämtar efter luft och måste ta paus. Typ ta på mig skorna eller prata för länge.

Vanliga sköterskan idag så lade fram mina åsikter kring det hela och att jag tycker det blir jobbigare och jobbigare. Att jag ville diskutera med en läkare och eventuellt kolla upp med en lungröntgen innan det är dags för datortomografi... och när är det egentligen dags för det? Cancermarkören hade nu ökat till 66, det högsta jag haft. Den var 48 sist, i oktober. Visserligen är den opålitlig men en viss indikation är det väl ändå att giftet inte gör verkan.

Efter den harangen var min luft slut. Enligt sköterskan kan det ta tid innan giftet gör ordentlig verkan eftersom jag får så liten dos när jag får varje vecka. Ja inte vet jag. Hon skulle prata med den läkaren som var där idag och det var den läkaren som ändrade behandlingen förra hösten från var 3:e vecka till varje. Ganska okej läkare, men vill ju ha någon av de andra två bra läkare när det blir dags för läkartid, vilket jag också sa. Men den ena, den som jag haft från start, han är borta resten av året.

Nåväl, hon kom sedan tillbaka (sköterskan) och hade pratat med läkaren som skrivit remiss till röntgen... datortomografi.. och det blir antagligen redan denna vecka. Röntgen lär alltså ringa mig om en tid. Det var ju bra jobbat, att fixa en akutröntgen så snabbt. Om det nu blir så, jag är rätt luttrad vid det här laget. Sedan blir det ju som vanligt en läkartid efter det för att få resultatet av röntgen. Vad som sker sedan står skrivet i stjärnorna.

 Med tanke på att det tog två veckor för dem, ihop med lungmedicin, att komma på att jag skulle få det här skitgiftet, så kan det ju dra ut på tiden innan något radikalt händer. Till dess får jag väl fortsätta flämta, rossla, sitta still och hålla käften.  Men jag uppskattar att de är noga och inte bara agerar på en höft.
Hade jag vetat när jag var ung vad som väntade mig senare i livet, så hade jag blivit onkologspecialist *ler*.


Vikten fortsätter nedåt, men i helt okej takt kan jag tycka. I normalfall skulle jag anse att den här vikten var ca 4kg för mycket. Men nu är ju inget speciellt normalt, musklerna försvagas mer och mer och jag vet ju inte hur mycket av de här kilona som beror på den mängd vätska jag har i buken. Så det var väl ganska klokt av läkaren insåg jag senare att inte anamma min ide om lungröntgen, utan köra vanlig så även buken kommer med.

Hem direkt efter onkologen. Lyxade till med en färdigrätt när jag kom hem. Inget jag kan hålla på med varje dag då det kostar för mycket. Måste tvinga mig till att ta tag i det här med mat igen och försöka laga lite ordentlig mat och även frysa in till dåliga dagar. Inte helt lätt då mat för tillfälligt är det minst intressanta. Men det mest viktiga.

Nu ska jag stänga ner datorn för idag, tvätta bort mascaran jag kletade på i förmiddags och sedan som vanligt boa in mig i soffan och titta på lite tv. 

Inga kommentarer: