onsdag, oktober 07, 2015

SNART HAR HALVA VECKAN GÅTT

Trött, lite frusen, rastlös, håglös och så jäkla trött på det här tillståndet. Jag hoppas det inte dröjer länge förrän jag kan se tillbaka på det här som ett dåligt minne. Fast man glömmer. När man börjar må bättre så har man efter ett tag glömt hur jäkligt det var. Men kroppen är fantastisk på att anpassa sig. Hade det här måendet skett över en natt så hade jag säkert fått panik.

Jag går här och vankar och har inte lust med något. Får tvinga mig och liksom ta sats för att inte bli idiot. Telefonprat i all ära, men nu börjar jag bli smått sällskapssjuk också. Eventuellt får jag besök någon gång i helgen, det beror på om personen har bilen. Men då kanske den här sällskapssjukan gått över haha.
Enligt preliminärplaneringen skulle jag ha tillbringat helgen i huvudstaden och umgåtts med barn. Men det blir som jag nämnt tidigare en annan gång när jag mår bättre. Kanske till och med mår rätt bra.

Det är ju ingen fördel heller när de här "tycka synd om mig själv" tankarna ploppar upp. Jag försöker mota bort dem och tänka att jag ska sjutton inte gå här och vara negativ. Jag har det mycket bättre än många, många andra.
Jag mätte omkretsen på diafragman idag och nu har det ökat till 90 cm. Gör väl också sitt till att humöret sjunker. Men det har ju tidigare återgått till typ 88 - 88.5 när det ökat, så försöker att inte bry mig. Det blir som det blir i vilket fall. 

Lade i alla fall bakgrunden till tavlan idag. Jag vet på ett ungefär vilket motiv jag ska ha sedan. Men jag har gjort det svårt för mig, för funderar på två ansikten och det är inte så lätt att få till. Jag vill ju ofta ha en symbolik i det jag gör så tänkte mig ett närmare betraktaren och ett lite längre bort. Det längre bort ska då vara jag och det andra ungdomskompisen. Få se om jag lyckas få till det.

Fint väder även idag med sol, men jag struntar i att gå ut. Ska ju strosa ner till vårdcentralen i morgon för blodprover och sedan lite matinköp.
Nu ska jag gå och skala potatis. Idag blir det pressad potatis, brun pås-sås och sista veg, snitzeln och tunt skivad gurka. På fredag blir det potatisplättar av den sparade potatisen. Nu vet ni det.

2 kommentarer:

Hans-Eriks funderingar sa...

Greta, Det kanske blir en grå och tråkig dag med både rehab och höst på gång.

Gretas Svammel sa...

Varje dag är tråkig nu...Hans-E..