onsdag, oktober 28, 2015

JODÅ, LITE BLEV GJORTDet var lite svårt att få ändan ur vagnen idag, vilket ju inte är så ovanligt. Blev sittandes vid datorn och följde Lisa Holm rättegången en stund. Men till slut sa jag åt mig själv på skarpen, att nu sätter du fart. När ingen annan sparkar mig i baken får jag göra det själv *ler*.

Sisådär vid kvart över fyra hade jag med en del pust och stånk och vilopauser tvättat datorrumsfönstret invändigt, sovrumsfönstret ut och invändigt för var fågelskit på utsidan och vardagsrumsfönstret ut och invändigt.
Köket tar jag i morgon för tavlan är inte färdig och köksbordet är överbelamrat fortfarande med färger och diverse. Tänkte göra det sista på den i morgon innan jag tar mig an fönstret.

Jag hade också fått upp andra gardiner och flyttat några möbler. Ja, utan att förta mig så mycket förstås. Jag sköt soffan en halvmeter och tv-bänken på motstående sida lika mycket och drog fåtöljen så jag nu kan sitta i den och se tv om jag känner för det. Inte så betungande med andra ord, men det gav ändå en liten annan touch åt rummet.

Mer än så blev det inte. Jag får ta lite i taget, men med tanke på omständigheterna känner jag mig ganska nöjd ändå. Förutom köksfönstret i morgon är planen att även dammsuga och torka golv. Har jag någon ork kvar efter det så byter jag dukar, ljusstakar, överdragen till soffkuddarna och plädar. Sedan är det klart. Höststädning light får man kalla det. Överdraget till kökssoffan får vara för om en månad cirkus är det dags för julgardin i köket och då byter jag överdrag också. Badrummet är kvar förstås, men det går fort och fortsätter måendet vara någorlunda okej så tar jag det på fredag eftermiddag. Har jag tur så är allt klart till Alla helgona på lördag. Jäkla principer man har. Men sån är jag.

Dagens mat. En fullt fullvärdig måltid kan jag tycka, av det som fanns i huset. Annars har jag nog aldrig haft en sådan tom frys som jag har nu. Förutom några bullpåsar sedan i somras finns bröd till ca 3-4 dagar, i lådan under ett halvt paket ärtor, ett halvt paket grönsaker, två veg, hamburgare och en veg panpizza och laxen förstås. I lådan längst ner slåss ett halvt paket blåbär med några isiga jordgubbar i ett paket. Det är allt, men på fredag fyller jag ju på med lite.
Morgondagens mat blir lite torftigare, en tallrik spagetti med en halv tomat. Andra tomathalvan blir frukostpålägg. Man ska ju inte frossa haha.

Det blev inte någon vidare bra sömn i natt, men det får jag nog räkna med natten efter gift och Kortisonintag. Vaknade vid halv fem som sist och kunde inte somna om. Vid sex tänkte jag gå upp och hämta mjölk och pepparkakor och försöka läsa mig trött. Men det räckte tydligen bara med tanken för jag somnade till och sov till halv åtta. Just nu är jag ganska trött i både kropp och själ. Ska ta plats i soffan och se Rapport tänkte jag. Inte sett tv nyheter på några dagar.  

2 kommentarer:

Hans-Eriks funderingar sa...

Greta, Trevligt att du är på gång! Blir riktigt fint hemma hos dig nu.

Gretas Svammel sa...

Visst...Hans-E... lite mer höstmysigt